Budi dio naše mreže

Na Uskrs festu 2019. koje će se održati na Bijelu nedjelju, 28. travnja, u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu nastupit će 15 izvođača. Riječ je o jubilarnom 40. izdanju tog festivala.

/ mp

Na Uskrs festu 2019. statistički prikazano – od 15 izvođača po dva dolaze iz Splita: Veritas aeterna i Mihovil, iz Rijeke: Magdalena Tomić-Mijatović i Maja Tadić te dva iz Bosne i Hercegovine: fra Marin Karačić iz Širokog Brijega i VIS Otkrivenja iz Mostara. Po jedan izvođač dolazi iz Dubrovnika – Stijepo Gleđ Markos, iz Pule – Oton, Rovinja – Davor Terzić te iz Varaždina – Antonio Tkalec. Iz Zagreba na ovogodišnjem Uskrs festu nastupa petero izvođača i to: Bogoslovski Ben(d) Sirah, Čedo Antolić i zbor Hrid, Matea Horvat, grupa RiM te zbor Anima Una. Od svih izvođača samo su dvoje debitanti na ovogodišnjem Uskrs festu: Stijepo Gleđ Markos iz Dubrovnika te VIS Otkrivenje iz Mostara.

Na ovogodišnjem festivalu grupa Oton nastupa s pjesmom „Uskrs u srcu“ za koju glazbu potpisuje Ana Čuić Tanković, aranžman Emil Roznbeker, a tekst Dijana Marić Odobašić.

“Naša pjesma je veoma vedra, puno ritma, sunca, ptica i cvijeća. Tako smo htjeli pokazati da bi naša duša za Uskrs, kad nam se predaje Isus, trebala biti kao i priroda u proljeću, ponovno probuđena”, poručila je u razgovoru za HKM voditeljica grupe Oton Ana Ćuić Tanković.

Grupa Oton glazbeno animira mise, klanjanja i duhovne obnove u crkvi sv. Franje u Puli više od 14 godina. Imenom žele dati čast Otonu, blaženiku čiji zemaljski ostaci prebivaju u neposrednoj blizini gdje grupa pjeva i svira. Grupa Oton broji više akademskih muzičara i zaljubljenika u Boga i glazbu. Grupa Oton svira i pjeva na mnogim koncertima, događajima i svečanostima, održavajući tradicionalni Božićni humanitarni koncert za štićenike Udruge Betlehem Pula. Nastupali su na Uskrs festu 2016. te iste godine izdali autorsku pjesmu „Izvor milosrđa“. Trenutno pripremaju prvi nosač zvuka s autorskim pjesmama za misno slavlje koje snimaju u glazbenom studiju izgrađenom za njih u sklopu Samostana sv. Franje, zahvaljujući donacijama vjernika i velike podrške njihovog duhovnika fra Đura Vuradina, OFM. Prošle godine po prvi puta su nastupili na „Uskrs festu“ gdje su se predstavili s pjesmom „Sveti i Presveti“.

Popis izvođača:

Fra Marin Karačić – Široki Brijeg

VIS Veritas aeterna – Split

Davor Terzić – Rovinj

Stijepo Gleđ Markos – Dubrovnik

Zbor Mihovil – Split

Maja Tadić – Rijeka

Antonio Tkalec – Varaždin

Matea Horvat – Zagreb

Magdalena Tomić Mijatović – Rijeka

Grupa Oton – Pula

Čedo Antolić i zbor Hrid – Zagreb

Grupa RiM – Zagreb

Bogoslovski Ben(d) Sirah – Zagreb

Zbor Anima Una – Zagreb

VIS Otkrivenje – Mostar

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja