Budi dio naše mreže

Na Uskrs festu 2019. koje će se održati na Bijelu nedjelju, 28. travnja, u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu nastupit će 15 izvođača. Riječ je o jubilarnom 40. izdanju tog festivala.

/ mp

Na Uskrs festu 2019. statistički prikazano – od 15 izvođača po dva dolaze iz Splita: Veritas aeterna i Mihovil, iz Rijeke: Magdalena Tomić-Mijatović i Maja Tadić te dva iz Bosne i Hercegovine: fra Marin Karačić iz Širokog Brijega i VIS Otkrivenja iz Mostara. Po jedan izvođač dolazi iz Dubrovnika – Stijepo Gleđ Markos, iz Pule – Oton, Rovinja – Davor Terzić te iz Varaždina – Antonio Tkalec. Iz Zagreba na ovogodišnjem Uskrs festu nastupa petero izvođača i to: Bogoslovski Ben(d) Sirah, Čedo Antolić i zbor Hrid, Matea Horvat, grupa RiM te zbor Anima una. Od svih izvođača samo su dvoje debitanti na ovogodišnjem Uskrs festu: Stijepo Gleđ Markos iz Dubrovnika te VIS Otkrivenje iz Mostara.

Grupa RiM će na ovogodišnjem Uskrs festu nastupiti s pjesmom „Novi život“ za koju glazbu i tekst potpisuje Vedrana Colić.

“Pjesma je nastala kao zahvala za cijeli život, za sve ono što nam se događa. Poticaj je ljudima kad se nađu u teškoj situaciji i kad misle da nema izlaza da se treba uvijek Bogu obratiti. Uvijek se može krenuti iz početka”, poručila je članica ove grupe Ružica Nedić.

Grupa RiM je hrvatski kršćanski rock sastav iz Zagreba kojeg su 2009. godine kao duo, osnovale sestre Ružica Nedić (vokal) i Maja Nedić (klavir). Otuda i naziv RiM (Ružica i Maja). Danas grupu RiM pored sestara Nedić čine i tata Slavko Nedić na gitari zatim Marijo Bilić na bas gitari, Ivan Štorekek na klavjaturama te Davor Kopcic na bubnjevima. Glazbeni stil grupe RiM je kršćanski rock, a uz vlastite skladbe na repertoaru imaju i obrade poznatih kršćanskih standarda, ali i produhovljene skladbe poznatih izvođača: Bon Jovi, U2, Eric Clapton i drugi. 

Što se nastupa tiče grupa RiM je imala više od 80 nastupa. Nastupali su na mnogim duhovnim festivalima i to: Hodočašće u došašće, Stepinčeve note, Duga, Svjetlost dolazi… Pored nastupa na crkvenim prostorima grupa RiM vrlo rado nastupa i u klupskim prostorima u kojima je duhovna glazba rijetkost. Tako su više puta nastupali u zagrebačkim klubovima Sax, MrQ, Hard Place, a tri puta su nastupili u sklopu programa „Advent u Zagrebu”. Prošle godine prvi put su nastupili na „Uskrs festu“ gdje su se predstavili s pjesmom „Hram“. 

Popis izvođača:

Fra Marin Karačić – Široki Brijeg

VIS Veritas aeterna – Split

Davor Terzić – Rovinj

Stijepo Gleđ Markos – Dubrovnik

Zbor Mihovil – Split

Maja Tadić – Rijeka

Antonio Tkalec – Varaždin

Matea Horvat – Zagreb

Magdalena Tomić Mijatović – Rijeka

Grupa Oton – Pula

Čedo Antolić i zbor Hrid – Zagreb

Grupa RiM – Zagreb

Bogoslovski Ben(d) Sirah – Zagreb

Zbor Anima Una – Zagreb

VIS Otkrivenje – Mostar

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja