Budi dio naše mreže

Na Uskrs festu 2019. koje će se održati na Bijelu nedjelju, 28. travnja, u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu nastupit će 15 izvođača. Riječ je o jubilarnom 40. izdanju tog festivala.

/ mp

Na Uskrs festu 2019. statistički prikazano – od 15 izvođača po dva dolaze iz Splita: Veritas aeterna i Mihovil, iz Rijeke: Magdalena Tomić-Mijatović i Maja Tadić te dva iz Bosne i Hercegovine: fra Marin Karačić iz Širokog Brijega i VIS Otkrivenja iz Mostara. Po jedan izvođač dolazi iz Dubrovnika – Stijepo Gleđ Markos, iz Pule – Oton, Rovinja – Davor Terzić te iz Varaždina – Antonio Tkalec. Iz Zagreba na ovogodišnjem Uskrs festu nastupa petero izvođača i to: Bogoslovski Ben(d) Sirah, Čedo Antolić i zbor Hrid, Matea Horvat, grupa RiM te zbor Anima una. Od svih izvođača samo su dvoje debitanti na ovogodišnjem Uskrs festu: Stijepo Gleđ Markos iz Dubrovnika te VIS Otkrivenje iz Mostara.

Matea Horvat će ove godine na Uskrs festu nastupiti s pjesmom “Nada”. Za ovu pjesmu tekst i glazbu potpisuje Klara Ruter, a aranžman Martin Kutnar.

“Pjesma govori o Bogu kao o izvoru sigurnosti, snage, kao o utočištu i nadi. Iako nisam autor pjesme, osjećam taj tekst u sebi i slažem se s takvom vizijom Boga”, poručila je Matea Horvat u razgovoru za HKM.

Matea Horvat rođena je u Zagrebu 1995. godine te je od malena pokazivala interes za pjevanjem i plesom. U djetinjstvu se bavila klizanjem, plesom te je završila osnovnu glazbenu školu Pavla Markovca gdje je svirala klavir. Prošle godine prvi put je sudjelovala na nekom glazbenom festivalu, a bio je to Uskr fest na kojem je nastupila s pjesmom “Bog spašava”. Nakon toga, uslijedio je Jurajfest, Petrov ključ te nastupi u Puntu i Soblincu. Trenutno završava studij Psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Popis izvođača:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja