Budi dio naše mreže

Na Uskrs festu 2019. koje će se održati na Bijelu nedjelju, 28. travnja, u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu nastupit će 15 izvođača. Riječ je o jubilarnom 40. izdanju tog festivala.

/ mp

Na Uskrs festu 2019. statistički prikazano – od 15 izvođača po dva dolaze iz Splita: Veritas aeterna i Mihovil, iz Rijeke: Magdalena Tomić-Mijatović i Maja Tadić te dva iz Bosne i Hercegovine: fra Marin Karačić iz Širokog Brijega i VIS Otkrivenja iz Mostara. Po jedan izvođač dolazi iz Dubrovnika – Stijepo Gleđ Markos, iz Pule – Oton, Rovinja – Davor Terzić te iz Varaždina – Antonio Tkalec. Iz Zagreba na ovogodišnjem Uskrs festu nastupa petero izvođača i to: Bogoslovski Ben(d) Sirah, Čedo Antolić i zbor Hrid, Matea Horvat, grupa RiM te zbor Anima una. Od svih izvođača samo su dvoje debitanti na ovogodišnjem Uskrs festu: Stijepo Gleđ Markos iz Dubrovnika te VIS Otkrivenje iz Mostara.

Ove godine će Magdalena Tomić-Mijatović na Uskrs festu nastupiti s pjesmom “Trag” za koju je napisala glazbu, tekst je napisala Danijela Tečić-Mateševac, a aranžman David Trkulja.

“Pjesma opisuje trenutak Isusova uskrsnuća i donosi jasnu poruku: Ne bojte se, samo slijedite trag!”, istaknula je Magdalena Tomić-Mijatović u razgovoru za HKM.

Magdalena Tomić-Mijatović rođena je 1976. godine u Jajcu, Bosna i Hercegovina. Živi i radi u Rijeci gdje je po zanimanju profesorica glazbene kulture. Na Uskrs festu nastupila je dva puta. Prvoga puta kao solistica VIS-a Logos, a drugi put sama s pjesmom Moja snaga 2009. godine, oba puta s visokim rezultatima (drugo mjesto). Već osam godina vodi Dječji pjevački zbor u vrtiću Mima kojeg vode sestre Presvetog Srca Isusova.

Popis izvođača:

Fra Marin Karačić – Široki Brijeg

VIS Veritas aeterna – Split

Davor Terzić – Rovinj

Stijepo Gleđ Markos – Dubrovnik

Zbor Mihovil – Split

Maja Tadić – Rijeka

Antonio Tkalec – Varaždin

Matea Horvat – Zagreb

Magdalena Tomić Mijatović – Rijeka

Grupa Oton – Pula

Čedo Antolić i zbor Hrid – Zagreb

Grupa RiM – Zagreb

Bogoslovski Ben(d) Sirah – Zagreb

Zbor Anima Una – Zagreb

VIS Otkrivenje – Mostar

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja