Budi dio naše mreže

Na Uskrs festu 2019. koje će se održati na Bijelu nedjelju, 28. travnja, u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu nastupit će 16 izvođača. Riječ je o jubilarnom 40. izdanju tog festivala.

/ mp

Na Uskrs festu 2019. statistički prikazano – od 16 izvođača po dva dolaze iz Splita: Veritas aeterna i Mihovil, iz Rijeke: Magdalena Tomić-Mijatović i Maja Tadić te dva iz Bosne i Hercegovine: fra Marin Karačić iz Širokog Brijega i VIS Otkrivenja iz Mostara. Po jedan izvođač dolazi iz Dubrovnika – Stijepo Gleđ Markos, iz Pule – Oton, Rovinja – Davor Terzić te iz Varaždina – Antonio Tkalec. Iz Zagreba na ovogodišnjem Uskrs festu nastupa šestero izvođača i to: Bogoslovski Ben(d) Sirah, Čedo Antolić i zbor Hrid, Matea Horvat, grupa RiM i Kefa te zbor Anima Una. Od svih izvođača samo su dvoje debitanti na ovogodišnjem Uskrs festu: Stijepo Gleđ Markos iz Dubrovnika te VIS Otkrivenje iz Mostara.

Na Uskrs festu će ove godine zbor Anima Una nastupiti s pjesmom “Tišina” za koju glazbu potpisuje fra Marin Karačić, tekst Katarina Grbavac i aranžman Lovro Knežević.

“Ova pjesma govori o tome kako se prepustiti Gospodnjoj ljubavi, da nas ona vodi te kako s Gospodnjom ljubavi možemo osvojiti svijet.  Čak i kad padnemo možemo se ustati po primjeru Krista. Jedan stih kaže: ‘Čak i kad mi duša dotakne dno nauči me plesati novi pokret’ koji nam govori da se s vjerom u Isusa Krista možemo ustati”, poručila je u razgovoru za HKM dugogodišnja članica zbora Anima Una Iva Klarić.

Zbor Anima Una djeluje već petnaestu godinu u župi BDM Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici. Osnovan je 2004. godine pod vodstvom Ivana Behtanića, a zatim je zbor preuzela Monika Božić. Od 2014. godine voditelj je bio prof. Domagoj Brlečić. Pod njegovim vodstvom zbor počinje raditi na autorskim pjesmama, po prvi puta se predstavljaju na festivalu. Pjesmom “Put u raj” predstavljaju se na zadarskom festivalu Svjetlost dolazi, također na Krapinafestu zbor se predstavio s pjesmom “Svjetlo Uskrslog”. U suradnji s Anom Ostojić nastaje pjesma “Rastimo u ljubavi” s kojom se zbor prvi puta predstavio na Hosanafestu. 2017. godine zbor Anima Una drugi put je nastupio na na Hosanafestu s pjesmom “Ne boj se” pod vodstvom Dalije Mock. Pod vodstvom Dalije Mock zbor te iste godine nastupa na Adventu u Zagrebu. Voditeljica zbora je Nataša Čalušić, dugogodišnja članica zbora.

Zbor Anima Una svake nedjelje animira večernja misna slavlja u 18 sati. Rado pjeva na vjenčanjima, gostuje na smotrama i raznim koncertima duhovne glazbe, te svake godine u listopadu organizira smotru duhovne glazbe u svojoj župi u Sesvetskoj Sopnici, povodom blagdana sv. Franje.

Popis izvođača:

Fra Marin Karačić – Široki Brijeg

VIS Veritas aeterna – Split

Davor Terzić – Rovinj

Stijepo Gleđ Markos – Dubrovnik

Zbor Mihovil – Split

Maja Tadić – Rijeka

Antonio Tkalec – Varaždin

Matea Horvat – Zagreb

Magdalena Tomić Mijatović – Rijeka

Grupa Oton – Pula

Čedo Antolić i zbor Hrid – Zagreb

Grupa RiM – Zagreb

Bogoslovski Ben(d) Sirah – Zagreb

Zbor Anima Una – Zagreb

VIS Otkrivenje – Mostar

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja