Budi dio naše mreže

Na Uskrs festu 2019. koje će se održati na Bijelu nedjelju, 28. travnja, u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu nastupit će 16 izvođača. Riječ je o jubilarnom 40. izdanju tog festivala.

/ mp

Na Uskrs festu 2019. statistički prikazano – od 16 izvođača po dva dolaze iz Splita: Veritas aeterna i Mihovil, iz Rijeke: Magdalena Tomić-Mijatović i Maja Tadić te dva iz Bosne i Hercegovine: fra Marin Karačić iz Širokog Brijega i VIS Otkrivenja iz Mostara. Po jedan izvođač dolazi iz Dubrovnika – Stijepo Gleđ Markos, iz Pule – Oton, Rovinja – Davor Terzić te iz Varaždina – Antonio Tkalec. Iz Zagreba na ovogodišnjem festivalu nastupa šestero izvođača i to: Bogoslovski Ben(d) Sirah, Čedo Antolić i zbor Hrid, Matea Horvat, grupa RiM i Kefa te zbor Anima una. Od svih izvođača samo su dvoje debitanti na ovogodišnjem Uskrs festu: Stijepo Gleđ Markos iz Dubrovnika te VIS Otkrivenje iz Mostara.

Ove godine na Uskrs festu zbor Mihovil će predstaviti svoju novu pjesmu „Tvoja prisutnost“ za koju glazbu i tekst potpisuje Romana Bilaver.

“Pjesmu je napisala i uglazbila poznata hrvatska autorica Romana Bilaver. Ova pjesma prilično je posebna i duboka. Tekst je produhovljen i govori o uskrsnuću. Pozitivna je poruka jer Isus unatoč patnji nadvladava smrt uskrnućem”, poručio je voditelj zbora Mihovil Mate Pocrnjić.

Zbor Mihovil osnovan je u travnju 2006. godine kao liturgijska pratnja u splitskoj župi Kamen. Sastav, koji broji tridesetak članova, nosi ime zaštitnika njihove župe sv. Mihovila, a djeluje pod vodstvom Mate Pocrnjića. Redovito se sastaju na probama te animiraju misu za mlade u župi. Sastav zapaženo sudjeluje na brojnim festivalima duhovne glazbe kao što su: Uskrs fest, Hosanafest, Sudamja fest, Marija fest, Papafest i Krapinafest. Kao plod njihovog rada i zalaganja je nosač zvuka s autorskim pjesmama koji je izašao 2011. godine. Nosač zvuka pod nazivom „Zagrljaj ljubavi“ (2009.) sadrži dvanaest pjesama koji su plod njihovog promišljanja i njihove molitve. Zbor Mihovil od 2012. godine djeluje u nešto drugačijem izričaju – nekadašnji pop-rock zamijenjen je worship-gospelom. Osim vokalnom djelu, velika pažnja je sada posvećena i instrumentalnom djelu zbora tako da sada zbor djeluje kao puni bend.

Popis izvođača:

Fra Marin Karačić – Široki Brijeg

VIS Veritas aeterna – Split

Davor Terzić – Rovinj

Stijepo Gleđ Markos – Dubrovnik

Zbor Mihovil – Split

Maja Tadić – Rijeka

Antonio Tkalec – Varaždin

Matea Horvat – Zagreb

Magdalena Tomić Mijatović – Rijeka

Grupa Oton – Pula

Čedo Antolić i zbor Hrid – Zagreb

Grupa RiM – Zagreb

Bogoslovski Ben(d) Sirah – Zagreb

Zbor Anima Una – Zagreb

VIS Otkrivenje – Mostar

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja