Budi dio naše mreže

Vjera

Don Josip Ulić: Boji li se Crkva obrazovanih ljudi?

Je li Crkva neprijatelj znanja i obrazovanja kao što je neki žele prikazati ili je ipak Crkva najveći prijatelj obrazovanja? Saznajte što o ovoj temi kaže don Josip Ulić na svome YouTube kanalu Don Mrvica.

Zovem se vjernik, mislim da to i jesam

Čini nam se da smo prepušteni igri slijepih sila u svijetu. Patnja je trenutak u kojem toga postajemo svjesni. Trpljenje je stoga križanje na kojem se naša vjera mora opredijeliti: ili priznati da samo Bog vodi naš život ili povjerovati da on gubi kontrolu nad nama i da stoga trebamo uzeti sudbinu u vlastite ruke. O tome kamo smo krenuli na tom križanju ovisi uspješnost i neuspjeh života.

HALO VELEČASNI? Što su to "gregorijanske mise"?

Što su to "gregorijanske mise? Imaju li naši pokojnici korist od ove pobožnosti? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

Obljetnica smrti omiljenog šibenskog biskupa Srećka Badurine

Obljetnica je smrti šibenskog biskupa Srećka Badurine. Rođen je 12. svibnja 1930. godine u Lunu na otoku Pagu, 7. prosinca 1987. godine imenovan za šibenskog biskupa, a tu je dužnost obnašao do prerane smrti 17. rujna 1996. godine na blagdan Rana sv. Franje.

FOTOREPORTAŽA U zagrebačkoj župi Špansko crkva se gradi srcem i rukama!

Jedinstvenu audio i fotoreportažu zabilježili smo ovih dana u zagrebačkom naselju Špansko, dijelu grada u kojem se crkva gradi rukama. Vijest da se u nekoj župi podiže crkva i nije toliko neobična dok ne zakoračite na livadu nalik pustom parku, a tek u detaljima prepoznate kako iz sjemena vjere, vrijednih ruku, ruku sklopljenih u molitvi i glasova ujedinjenih pjesmi niču prvi centimetri buduće crkve.

Što znači biti istinski Isusov učenik?

Istinsko učeništvo očituje na dvije razine: prva je razina nutarnjega povjerenja u Isusovu osobu i njegovu riječ, a druga je dosljednost života koja proizlazi iz tog povjerenja i očituje se u odvažnosti da se vlastiti život založi i upotrijebi za istinu Božje riječi kojoj se povjerovalo. Jesmo li mi istinski Isusovi učenici i na kakvo nas nasljedovanje Isus danas poziva?

Biskupsko je ređenje punina sakramenta svetoga reda

"Krist je izvor svakog svećeništva: jer svećenik Starog zakona bio je slika Isusa Krista, a svećenik Novoga zakona djeluje u Kristovoj osobi", riječi su crkvenog naučitelja sv. Tome Akvinskoga o službi reda po kojoj prisutnost Krista kao Glave Crkve postaje vidljiva u zajednici vjernika. Prema Katekizmu Katoličke Crkve, biskupskim se posvećenjem dijeli punina sakramenta svetog reda. Pročitajte koje su sve službe povjerene biskupu kao Kristovu namjesniku.

Koja je razlika između katoličanstva i kršćanskih denominacija?

"Autoritet znači da nas Crkva može poučavati. Ona ima autoritet da nas poučava. Crkva ima tu sposobnost u imenu Isusa, snagom Duha Svetoga, za slavu Boga Oca. Crkva nam može reći: Ovo je istina, a ovo nije istina", rekao je otac Mike Schmitz, pojašnjavajući koja je razlika između katoličanstva i kršćanskih denominacija.

1 2 3 88
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja