Budi dio naše mreže

Vjera

HALO, VELEČASNI? Smijem li primiti sakrament bolesničkog pomazanja uoči poroda?

Je li dopušteno primati sakrament bolesničkog pomazanja uoči poroda carskim rezom? Smije li svećenik ili vjeroučitelj vjeroučenicima govoriti svoje osobno mišljenje o Međugorju? Na ova i druga pitanja u petak, 1. prosinca u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" odgovarao je vlč. Ljubo Vuković, župnik župe Sv. Nikole Tavelića u Kustošiji.

Istinski katolički odgoj djece nema alternativu!

Ove godine obilježava se stota obljetnica otkako je Josip Srebrnić imenovan krčkim biskupom. Naime, mons. Srebrnić Krčkom je biskupijom upravljao od 1923. do 1966. Prigodno donosimo odlomak iz njegovoga pastirskog pisma o Svetoj Potvrdi kao sakramentu apostolata Katoličke akcije. Evo što piše katolički biskup:

Prije 800 godina papa potvrdio franjevački red

Prošlo je 800 godina otkako je papa Honorije III. potvrdio red Franje Asiškog i njegove Manje braće, podsjeća Roland Juchem 29. studenog 2023. u tekstu za KNA. Njegov tekst prevodimo u cijelosti.

Prisega vjernosti i ispovijest vjere bogoslova Zagrebačke nadbiskupije

Uoči đakonskog ređenja i na spomendan sv. Andrije Dung-Laca i drugova mučenika, u petak 24. studenoga 2023. godine, osam bogoslova i kandidata Zagrebačke nadbiskupije za đakonat, tijekom Večernje molitve liturgije časova ispovjedili su vjeru i prisegnuli na vjernost Crkvi i Zagrebačkoj nadbiskupiji.

1 2 3 260
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja