Budi dio naše mreže

Na Uskrs festu 2019. koje će se održati na Bijelu nedjelju, 28. travnja, u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu nastupit će 15 izvođača. Riječ je o jubilarnom 40. izdanju tog festivala.

/ mp

Na Uskrs festu 2019. statistički prikazano – od 15 izvođača po dva dolaze iz Splita: Veritas aeterna i Mihovil, iz Rijeke: Magdalena Tomić-Mijatović i Maja Tadić te dva iz Bosne i Hercegovine: fra Marin Karačić iz Širokog Brijega i VIS Otkrivenja iz Mostara. Po jedan izvođač dolazi iz Dubrovnika – Stijepo Gleđ Markos, iz Pule – Oton, Rovinja – Davor Terzić te iz Varaždina – Antonio Tkalec. Iz Zagreba na ovogodišnjem Uskrs festu nastupa petero izvođača i to: Ben(d) Sirah, Čedo Antolić i zbor Hrid, Matea Horvat, grupa RiM te zbor Anima una. Od svih izvođača samo su dvoje debitanti na ovogodišnjem Uskrs festu: Stjepo Gleđ Markos iz Dubrovnika te VIS Otkrivenje iz Mostara.

Na festivalu će ove godine nastupiti fra Marin Karačić s pjesmom “Poziv” za koju potpisuje tekst i glazbu.

“Pjesma je prilično tipično fratarska. Naime, u pjesmi se govori o Božjem izabranju. U pjesmi se spominje: ‘Od sto boljih mene si odabrao’. To je vječno pitanju ljudi u pozivu. Često se u redovništvu pitamo: Bože, zašto si baš mene odabrao, a ima toliko kvalitetnijih od mene? Ne znam zbog čega sve to, ‘ali želim ti dati ovo srce koje kuca za Tebe’, kako kaže pjesma”, poručio je fra Marin u razgovoru za HKM.

Marin Karačić rođen je 1988. godine u Širokom Brijegu, a za svećenika zaređen 2015. godine. Član je Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM. Trenutačno je na službi u Ljubuškom (Humac), Bosni i Hercegovini. Jako je poznat među mladim vjernicima gdje se rado odaziva te održi razne duhovne obnove za mlade kao i koncerte duhovne glazbe. Fra Marin je kantautor, glazbom se bavi od srednjoškolskih dana. Izdao je svoj autorski nosač zvuka “U Tvojim rukama” 2015. godine. Također i za druge izvođače duhovne glazbe piše tekstove i glazbu. Prošle godine prvi puta je nastupio na “Uskrs festu” gdje se predstavio s pjesmom “Tu”.

Popis izvođača:

Fra Marin Karačić – Široki Brijeg

VIS Veritas aeterna – Split

Davor Terzić – Rovinj

Stijepo Gleđ Markos – Dubrovnik

Zbor Mihovil – Split

Maja Tadić – Rijeka

Antonio Tkalec – Varaždin

Matea Horvat – Zagreb

Magdalena Tomić Mijatović – Rijeka

Grupa Oton – Pula

Čedo Antolić i zbor Hrid – Zagreb

Grupa RiM – Zagreb

Bogoslovski Ben(d) Sirah – Zagreb

Zbor Anima Una – Zagreb

VIS Otkrivenje – Mostar

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja