Budi dio naše mreže

Na Uskrs festu 2019. koje će se održati na Bijelu nedjelju, 28. travnja, u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu nastupit će 15 izvođača. Riječ je o jubilarnom 40. izdanju tog festivala.

/ mp

Na Uskrs festu 2019. statistički prikazano – od 15 izvođača po dva dolaze iz Splita: Veritas aeterna i Mihovil, iz Rijeke: Magdalena Tomić-Mijatović i Maja Tadić te dva iz Bosne i Hercegovine: fra Marin Karačić iz Širokog Brijega i VIS Otkrivenja iz Mostara. Po jedan izvođač dolazi iz Dubrovnika – Stijepo Gleđ Markos, iz Pule – Oton, Rovinja – Davor Terzić te iz Varaždina – Antonio Tkalec. Iz Zagreba na ovogodišnjem Uskrs festu nastupa petero izvođača i to: Bogoslovski Ben(d) Sirah, Čedo Antolić i zbor Hrid, Matea Horvat, grupa RiM te zbor Anima una. Od svih izvođača samo su dvoje debitanti na ovogodišnjem Uskrs festu: Stijepo Gleđ Markos iz Dubrovnika te VIS Otkrivenje iz Mostara.

Antonio Tkalec će ove godine na festivalu nastupiti s pjesmom “Daj nam snage” za koju potpisuje glazbu i aranžman, a autor je i teksta zajedno s Agnezom Levanić.

“Velika mi je čast nastupiti na ovogodišnjem Uskrs festu, našem najstarijem festivalu moderne kršćanske glazbe. Predstavit ću javnosti pjesmu ‘Daj nam snage’ koja zapravo može najaviti i moj peti studijski album na kojem trenutno radim. U njoj je pretočen cijeli moj život i bavljenje duhovnom glazbu. Možemo reći da je ta pjesma svojevrsna retrospektiva svega lošega i dobroga što sam prošao, a potom govori i o tome jesmo li mi uzor u vjeri djeci koja će nas naslijediti”, poručio je u razgovoru za HKM Antonio Tkalec.

Antonio Tkalec samostalni je glazbeni umjetnik (profesionalni pjevač, skladatelj, kantautor i aranžer moderne duhovne glazbe). Svoj život i svoje profesionalno glazbeno djelovanje posvetio je služenju Nebeskom Ocu, Isusu Kristu i Nebeskoj Majci kroz duhovnu glazbu; neprestano i neumorno putujući i održavajući autorske koncerte moderne duhovne glazbe. Počeo je pjevati sa sedam godina, a više od deset godina potpuno je profesionalno posvećen modernoj duhovnoj glazbi i godišnje održi više od pedeset autorskih koncerata i nastupa po cijeloj Europi.

Dobitnik je više od dvadeset festivalskih nagrada duhovne glazbe i nagrada struke. Godine 2013. pokrenuo je vlastiti profesionalni glazbeni studio „Sky Road Music Studio“ u Varaždinu u kojem stvara i snima samo duhovnu glazbu za izvođače duhovne glazbene scene u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovo je jedini profesionalni studio u Hrvatskoj koji radi samo duhovnu glazbu. Objavio je četiri autorska albuma: Evo, dolazim Gospodine 2009, Kralju kraljeva 2012, Zauvijek Tvoj 2014 i Ohrabri me 2017. Sklada pjesme za izvođače iz Hrvatske i inozemstva i jedan je od najtraženijih i najizvođenijih autora moderne duhovne glazbe u Hrvatskoj.

Popis izvođača:

Fra Marin Karačić – Široki Brijeg

VIS Veritas aeterna – Split

Davor Terzić – Rovinj

Stijepo Gleđ Markos – Dubrovnik

Zbor Mihovil – Split

Maja Tadić – Rijeka

Antonio Tkalec – Varaždin

Matea Horvat – Zagreb

Magdalena Tomić Mijatović – Rijeka

Grupa Oton – Pula

Čedo Antolić i zbor Hrid – Zagreb

Grupa RiM – Zagreb

Bogoslovski Ben(d) Sirah – Zagreb

Zbor Anima Una – Zagreb

VIS Otkrivenje – Mostar

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja