Budi dio naše mreže

Na Uskrs festu 2019. koje će se održati na Bijelu nedjelju, 28. travnja, u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu nastupit će 15 izvođača. Riječ je o jubilarnom 40. izdanju tog festivala.

/ mp

Na Uskrs festu 2019. statistički prikazano – od 15 izvođača po dva dolaze iz Splita: Veritas aeterna i Mihovil, iz Rijeke: Magdalena Tomić-Mijatović i Maja Tadić te dva iz Bosne i Hercegovine: fra Marin Karačić iz Širokog Brijega i VIS Otkrivenja iz Mostara. Po jedan izvođač dolazi iz Dubrovnika – Stijepo Gleđ Markos, iz Pule – Oton, Rovinja – Davor Terzić te iz Varaždina – Antonio Tkalec. Iz Zagreba na ovogodišnjem Uskrs festu nastupa petero izvođača i to: Bogoslovski Ben(d) Sirah, Čedo Antolić i zbor Hrid, Matea Horvat, grupa RiM te zbor Anima una. Od svih izvođača samo su dvoje debitanti na ovogodišnjem Uskrs festu: Stijepo Gleđ Markos iz Dubrovnika te VIS Otkrivenje iz Mostara.

Ove godine će Davor Terzić na festivalu nastupiti s pjesmom “Neka te Bog blagoslovi” za koju potpisuje glazbu i tekst.

“Ova pjesma životna je priča moje supruge Vesne i mene. Govori o vrijednostima braka, o onome čemu zajednički život donosi. O teškoćama i ljepoti braka, o križevima koji zajednički nosimo, ali i o blagoslovu koji nam daruje Bog, ali i blagoslov koji smo jedno drugome”, poručio je Davor Terzić u razgovoru za HKM.

Davor Terzić kantautor je duhovne glazbe iz Rovinja. Više od četrdeset godina profesionalno se bavi glazbom kao skladatelj i izvođač. Autor je velikog broja skladbi popularne duhovne glazbe, mini mjuzikla „Svetoj Anđeli“ 2003. godine, Glazbeno poetskog recitala „Svjetlo na putu života“ o blaženom Alojziju Stepincu“, mise „In Te Domine speravi“ također posvećene bl. Stepincu. Od 2003. zajedno sa suprugom Vesnom Terzić i mladima redovito animira mise u župi Svete Eufemije u Rovinju. Od 2004. sa suprugom Vesnom organizira koncert svetoj Eufemiji koji se održava na gradskom trgu u Rovinju. Kao poslužitelji u Kući susreta „Tabor“ animiraju duhovne obnove. Član je Franjevačkog trećeg reda te redoviti član Društva hrvatskih skladatelja.

Popis izvođača:

Fra Marin Karačić – Široki Brijeg

VIS Veritas aeterna – Split

Davor Terzić – Rovinj

Stijepo Gleđ Markos – Dubrovnik

Zbor Mihovil – Split

Maja Tadić – Rijeka

Antonio Tkalec – Varaždin

Matea Horvat – Zagreb

Magdalena Tomić Mijatović – Rijeka

Grupa Oton – Pula

Čedo Antolić i zbor Hrid – Zagreb

Grupa RiM – Zagreb

Bogoslovski Ben(d) Sirah – Zagreb

Zbor Anima Una – Zagreb

VIS Otkrivenje – Mostar

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja