Budi dio naše mreže

"Andrej Grozdanov & World Guitarist", "Progledaj srcem Arena Zagreb LIVE", "S(w)ingin’ with The Messengers" i "Uskrs fest 2019." nominirani su za glazbenu nagradu Porin 2020. u kategoriji najbolji album popularne duhovne glazbe. Nominacije za 27. izdanje Porina objavljene su u četvrtak, 20. veljače, u Zagrebu.

/ Marija Pandžić

Nominirani su albumi: “Gospel on Guitar” (izvođač: Andrej Grozdanov & World Guitarist, glazbeni producent/urednik: Zoran Majstorović, nakladnik: Bono Records); “Progledaj srcem Arena Zagreb LIVE“, (izvođač: razni izvođači, glazbeni producent/urednik: Goran Kovačić i Zoran Švigir/Luka Kotlar, nakladnik: Laudato); “S(w)ingin’ with The Messengers” (izvođač: The Messengers, glazbeni producent/urednik: Saša Miočić, nakladnik: Laudato), “Uskrs fest 2019.” (izvođač: razni izvođači, glazbeni producent/urednik: Saša Miočić/Marija Husar Rimac/don Mihael Prović/Slavko Nedić, nakladnik: Croatia Records/Cro sacro Hrvatski katolički radio).

Direktor Uskrs festa don Mihael Prović je za Hrvatsku katoličku mrežu rekao kako je radostan zbog ove nominacije.

“Uistinu je to bila jedna prekrasna večer proslave 40. godina postojanja Uskrs festa kada je izvedeno 15 novih pjesama. Danas dok čestitamo jedni drugima, posebno bih zahvalio umjetničkoj direktorici Mariji Husar Rimac, izvršnom direktoru Slavku Nediću, tajniku Duji Gali, redateljici festivala Petri Radin i veliko hvala Saši Miočiću koji je napisao aranžmane za sve pjesme”, poručio je.

Umjetnička direktorica Uskrs festa Marija Husar Rimac, koja je ujedno i glazbena producentica i urednica CD-a Uskrs fest 2019., istaknula je zadovoljstvo što je sudjelovala u tako velikom projektu.

Umjetnička direktorica Uskrs festa 2019. Marija Husar Rimac i redateljica Petra Radin

“Uskrs fest je radio produkciju i aranžmane za pjesme koje su prošle na natječaju i nastupile na Uskrs festu 2019. Zbog toga mi je drago da je taj CD nominiran za Porin za najbolji album popularne duhovne glazbe. To je svima nama nagrada za naš veliki trud i ljubav koju smo unijeli u Uskrs fest. Posebno mi je drago što je Uskrs fest prošle godine proslavio 40 godina postojanja. Posebno moram istaknuti svoju desnu ruku Sašu Miočića s kojim već dugo surađujem, a kojem je također velika čast što je CD Uskrs fest 2019. dobio ovu nominaciju.

Što očekujem? Sve je u Božjim rukama. Svi nominirani za Porina u našoj kategoriji su jako kvalitetni i zavređuju tog Porina. Ono što je najbitniji je da duhovna glazba ima svoj prostor u glazbenoj nagradi Porin”, istaknula je Husar Rimac.

Među nominiranima za Porin u kategoriji najbolji album popularne duhovne glazbe je i CD “Gospel on Guitar” čiji je izvođač Andrej Grozdanov.

Andrej Grozdanov

“Sretan što sam nominiran kao pojedinac zajedno s institucijama kao što su Uskrs fest i Laudato. Ovu nominaciju smatram velikom čašću i sretan sam što je već treću godinu moj instrumentalni album nominiran za Porina. Čestitam svima što smo zadržali Porina za duhovnu glazbu i svima koji su u protekloj godini izdali album”, naglasio je Grozdanov.

HKR-ov suradnik Andrej Grozdanov osvojio je još jednu nominaciju i to u kategoriji br. 35 za najbolju instrumentalnu skladbu izvan klasične glazbe. Nominiran je za skladbu “Nobody Knows The Trouble I’ve Seen” s albuma “Gospel on Guitar” koju je izveo s Vlatkom Stefanovskim.

U nakladi izdavačke kuće “Laudato” nominaciju su dobila dva albuma “Progledaj srcem Arena Zagreb LIVE” i “S(w)ingin’ with The Messengers”. Direktorica Laudata Ksenija Abramović istaknula je kako je uvijek lijepo kad se struka nagradi, ali, kako je rekla, na to ne gledaju očima svijeta već iz duhovne perspektive.

Progledaj srcem 2019 – foto LTV

“Inače, majka Angelica, utemeljiteljica EWTN-a najveće katoličke televizije na svijetu i koja je nama veliki uzor, znala je govoriti kako je velik uspjeh kad dotaknemo dušu, a uistinu pjesme dotiču duše”, naglasila je Abramović.

Voditelj gospel sastava “The Messengers” Matija Škvorc, čiji je album “S(w)ingin’ with The Messengers” također nominiran za Porina u kategoriji najbolji album popularne duhovne glazbe, istaknuo je kako je to potvrda struke.

“Ne očekujemo puno jer je konkurencija velika. Tko god dobije Porina bit će zasluženo”, naglasio je Škvorc.

The Messengers

Hrvatska diskografska nagrada “Porin”, koja je dobila ime po glavnome liku iz opere “Porin” Vatroslava Lisinskog, dodjeljuje se najboljim diskografskim ostvarenjima sa svih glazbenih područja. Od 2001. godine dodjeljuje se i nagrada za najbolji album duhovne glazbe.

Dodjela 27. izdanja Porina održat će se u Rijeci  20. ožujka 2020.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja