Budi dio naše mreže

Vijesti

Hodočašće u Rim: Molili smo Gospodina da i nas poput sv. Petra učvrsti u vjeri

Prožeti radošću uskrsnuća Gospodina našega Isusa Krista, u nedjelju 31. ožujka 2024. godine zaputili smo se „preko obale“, na jedno posebno mjesto u susret „stijeni“ na kojoj smo sazidani – u grad Rim. Poput sv. Pavla zaplovili smo toga dana nemirnim morem, no mirna i otvorena srca s molitvom na usnama, pod duhovnim vodstvom don Marina Lučića.

"Pacem in terris" - prva enciklika namijenjena ne samo katolicima

Dana 11. travnja 1963. objavljena je enciklika "Pacem in terris" pape Ivana XXIII. koji je bio na čelu Katoličke Crkve od 1958. do 1963. To je bila prva enciklika namijenjena ne samo katolicima, nego svim ljudima dobre volje, bez obzira na vjeroispovijest. 

ARGUMENTI Postizanje optimalne težine i usvajanje zdravih navika

O postizanju optimalne težine i usvajanju zdravih navika govorilo se u Argumentima Hrvatskog katoličkog radija. U emisiji su gostovale: potpredsjednica Udruge dr. sc. Martina Matovinović, dr. med, iz Zavoda za endokrinologiju KBC Zagreb, specijalistica interne medicine sa subspecijalizacijom iz endokrinologije i dijabetologije i članice Udruge izv. prof. dr. sc. Josipa Nakić, s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Mirna Trumbetaš, magistra nutricionizma.

Na današnji dan pokopan je papa Ivan Pavao II.

Dana 8. travnja 2005. u bazilici Sv. Petra u Vatikanu ukopani su zemni ostatci pape Wojtyle. Sprovod je obilježen najvećim okupljanjem šefova država u povijesti svijeta.

1 2 3 92
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja