Budi dio naše mreže

Na Uskrs festu 2019. koje će se održati na Bijelu nedjelju, 28. travnja, u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu nastupit će 15 izvođača. Riječ je o jubilarnom 40. izdanju tog festivala.

/ mp

Na Uskrs festu 2019. statistički prikazano – od 15 izvođača po dva dolaze iz Splita: Veritas aeterna i Mihovil, iz Rijeke: Magdalena Tomić-Mijatović i Maja Tadić te dva iz Bosne i Hercegovine: fra Marin Karačić iz Širokog Brijega i VIS Otkrivenja iz Mostara. Po jedan izvođač dolazi iz Dubrovnika – Stijepo Gleđ Markos, iz Pule – Oton, Rovinja – Davor Terzić te iz Varaždina – Antonio Tkalec. Iz Zagreba na ovogodišnjem Uskrs festu nastupa petero izvođača i to: Bogoslovski Ben(d) Sirah, Čedo Antolić i zbor Hrid, Matea Horvat, grupa RiM te zbor Anima una. Od svih izvođača samo su dvoje debitanti na ovogodišnjem Uskrs festu: Stijepo Gleđ Markos iz Dubrovnika te VIS Otkrivenje iz Mostara.

Na festivalu će ove godine nastupiti VIS Veritas aeterna s pjesmom “Hvali, dušo moja, Gospodina” za koju glazbu potpisuje Antonio Grkeš, aranžman Hrvoje Domazet, a tekst je preuzet iz Ps 146, 6c-10.

“Imamo običaj da uglazbljujemo psalme pa nam se tako svima u sastavu svidjelo kako zvuči ova pjesma te smo odlučili sudjelovati na ovogodišnjem Uskrs festu”, poručio je Antonio Grkeš za HKM.

VIS Veritas aeterna je vokalno-instrumentalni sastav, nastao 2015. godine sa svrhom animiranja svetih misa za mlade koje se svake nedjelje održavaju u kapelici bl. Ivana Merza, u Studentskom domu dr Franjo Tuđman na Kampusu, te u svrhu animiranja duhovnih obnova i susreta za mlade koji su u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

U početku je Veritas brojio tek nekoliko članova, da bi se ta brojka nakon dvije godine intenzivnoga rada popela na 25. 25 je to mladih ljudi, mahom studenata, koje osim mjesta studiranja veže i sam Veritas. Voditelj Veritas aeterna je mladi i talentirani dubrovački glazbenik, student Umjetničko-muzičke akademije (UMAS) u Splitu, Antonio Grkeš. Sastav se može pohvaliti i sa Hrvoje Domazetom, također studentom UMAS-a, koji neumorno radi na svim dosadašnjim produciranjima, te uz Antonia i na aranžmanima Veritasovih autorskih pjesama.

Popis izvođača:

Fra Marin Karačić – Široki Brijeg

VIS Veritas aeterna – Split

Davor Terzić – Rovinj

Stijepo Gleđ Markos – Dubrovnik

Zbor Mihovil – Split

Maja Tadić – Rijeka

Antonio Tkalec – Varaždin

Matea Horvat – Zagreb

Magdalena Tomić Mijatović – Rijeka

Grupa Oton – Pula

Čedo Antolić i zbor Hrid – Zagreb

Grupa RiM – Zagreb

Bogoslovski Ben(d) Sirah – Zagreb

Zbor Anima Una – Zagreb

VIS Otkrivenje – Mostar

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja