Budi dio naše mreže

Sinoćnja emisija fra Stjepana Brčine „Duhovno duhovita večer“ na Hrvatskom katoličkom radiju (HKR) ujedinila je u molitvi brojne slušatelje iz dijaspore i diljem Hrvatske. Samo na društvenoj mreži Facebook putem profila Hrvatskog katoličkog radija imala je uživo više od 600 pratitelja, a u manje od 24 sata pregledana je i preslušana više od 17 tisuća puta.

/ HKM

Za vrijeme emisije slušatelji su se javljali iz daleke Australije i SAD-a, Švicarske, Nizozemske, Njemačke, Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te iz cijele Hrvatske. Duhovno duhovita večer fra Stjepana Brčine slušala se od Slavonije, Istre, središnje Hrvatske do Dalmacije i hrvatskih otoka. Slušatelji su bili ujedinjeni u molitvi za mir u svijetu, za zdravlje duše i srca, a molilo se i po osobnim nakanama.

Pošalji vatru Duha Svetoga

„Bože, hvala ti na ovom trenutku milosti, hvala ti Isuse što nakon teškoga i dugoga dana možemo naći trenutak biti s tobom, biti u tvojoj prisutnosti, biti u tvojem srcu. Gospodine, Ti si rekao u Svetom  pismu ‘Tko ostaje u meni, ja u njemu, taj donosi mnogo ploda.’ Evo Isuse pogledaj večeras naša srca, našu savjest kakve plodove dajemo. Dajemo li plodove ovoga svijeta ili ovoga tijela našega ili plodove Duha Svetoga“, kazao je na početku emisije fra Stjepan zamolivši Gospodina da nas oslobodi duha koji samo koristi, koji je sebičan i misli samo na sebe.

„Isuse učini čudo da te ljubimo, da se u tebe zaljubimo da budemo tvoji i da ti predamo srca. Hvala ti i pošalji vatru Duha Svetoga neka razotkriva svaku našu krivu i lažnu nakanu, neka Gospodine Duh Sveti i mač Duha Svetoga odagna od nas svako zlo, svaku kušnju i napast, sve ono što unosi nemir. „

Cijelu emisiju fra Stjepana Brčine možete poslušati OVDJE, a Duhovno duhovitu večer možete uživo slušati na HKR-u svaki zadnju utorak u mjesecu.

Majčinstvo nije dekoracija

Svaki utorak od 20 sati na HKR-u se emitira, također, vrlo slušana i slušateljima draga emisija „Pod križem“ koju uživo uređuje i vodi šestero svećenika: Nikola Jurković, Branimir Budinski, Tomislav Šagud, Ivan Cujzek, Hrvoje Zovko i fra Vladimir Vidović.

Sinoć je radio katehezu „Staviti se u ruke Marije“ vlč. Hrvoje Zovko posvetio Blaženoj Djevici Mariji istaknuvši njezinu ulogu majke svima nama.

„Možeš li reći jednoj majci, evo od sada više nemoj razmišljati kao majka i ponašati se kao majka? Ne! To je protiv prirode majke! Majka razmišlja kao majka! Možemo kompletno ignorirati svim bićem Mariju, ali to neće otkloniti njezinu brigu za nas jer je po svome pozivu majka svima nama! Njezino majčinstvo nije dodatak mome duhovnom životu, to nije dekoracija! Njezin poziv je biti tvoja i moja majko!“

Cijelu emisiju „Pod križem“ možete poslušati OVDJE.

Urednik i voditelj emisije “Pod križem” vlč. Hrvoje Zovko

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja