Budi dio naše mreže

Ključna riječ: duh-sveti

Misli svete Mirjam od Raspetog Isusa o Duhu Svetom

"Jedna zraka Tvoje svjetlosti dovoljna je da mi pokaže Isusa onakvog kakav jest. Isus je rekao da ćeš doći neukima, a ja sam prva među neukima. Ne tražim od tebe nikakvog znanja ni mudrosti osim znanja kako pronaći Isusa i mudrosti kako ostati s Njime."

Duh Sveti nam je potreban da bismo živjeli Mali put ljubavi

Sveta Terezija je u svojoj autobiografiji napisala da je svetost “raspoloženje srca koje nas čini poniznima i malenima u Božjem naručju, svjesnima svoje slabosti i sigurnima – na najodvažniji način – u njegovu očinsku dobrotu”.

Postoji li grijeh koji Bog ne oprašta?

Poznat je Isusov govor kada je rekao da postoji jedan grijeh koji Bog čovjeku nikada neće oprostiti. Iako smo svi čitali to poglavlje u Bibliji i dalje ostaje nejasno što taj grijeh predstavlja i što čovjek mora počiniti da bi tako grdno zgriješio. U nastavku donosimo objašnjenje.

Održan Molitveni susret crkvenih pokreta i zajednica Splitsko-makarske nadbiskupije

'Duhovski događaj je trajnost u Crkvi i ta trajnost je prisutna kroz sve vjekove i generacije. Bez Duha Božjega euharistija bi bila spomen prošlosti, a ne spomen-čin Kristove prisutnosti. Svi sakramenti bi bili obični obredi bez stvarnog susreta s Kristom. Živeći u zajedništvu s Duhom Svetim naša Crkva postaje sinodalna, misionarska i đakonska', poručio je mons. Barišić uvodeći u svečano misno slavlje.

Naša ljudskost dostiže nebo u Kristovu uzašašću

U propovijedi održanoj na Uzašašće, sveti Lav Veliki (oko 400. – 461. po Kr.) gorljivo je podsjetio svoju publiku da je „naša jadna ljudska narav uznesena u Kristu iznad svih nebeskih četa, iznad svih redova anđela , preko najviših nebeskih sila do samog prijestolja Boga Oca”.

Molimo devetnicu Duhu Svetom

Danas započinje devetnica Duhu Svetomu. Molitvu devetnice Duhu Svetomu možemo moliti na nakane Svete Crkve i na vlastite nakane, napose za milost darova Duha Svetoga: mudrosti, razuma, savjeta, jakosti, znanja, pobožnosti i straha Božjega.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja