Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-tomislav-sagud

Vlč. Šagud: Isus je došao radi bolesnih

"Ispovijed i opraštanje grijeha nisu nagrada za dobre vjernike, nego lijek za bolesne, a Crkva nije elitni klub, nego bolnica. U ispovjedaonicu ne dolazimo sređeni, nego takvi iz nje izlazimo. Zato svećenik na kraju ispovijedi kaže: 'Idi u miru!'", poručuje župnik Župe Presvetog Trojstva u Zagrebu – Prečko vlč. Tomislav Šagud.

Sotona je itekako zainteresiran za ljudske duše i čini sve da svaku uništi

"Isus od nas traži potpuno predanje zato što želi da njegov mir i njegova ljubav obuhvate čitav naš život. Evanđelja nam pokazuju da ne postoji nikakva duhovna ili prirodna sila, prepreka ili teškoća koju on ne bi mogao s lakoćom ukloniti, a od nas se traži vjera, odnosno povjerenje u njega kao onoga koji zna što radi i želi nam dobro", poručuje župnik Župe Presvetog Trojstva u Zagrebu – Prečko vlč. Tomislav Šagud.

Vlč. Šagud: Isusov neodoljiv poziv učenicima

"Kroz sve što nam se u životu događa, Bog nas odgaja, a mi možemo odabrati hoćemo li se opirati i tvrdoglavo gurati svoju volju ili pozvati Boga da nam u svim tim nejasnoćama pokaže ispravan put", poručuje župnik Župe Presvetog Trojstva u Zagrebu – Prečko vlč. Tomislav Šagud u promišljanju nad Evanđeljem za treću nedjelju kroz godinu.

Tražimo li i dalje Boga ili smo se u životu zadovoljili stvarima koje nisu Bog?

"S Bogom nikada nećemo izgubiti ništa osim vlastitih iluzija o životu, a dobit ćemo njega, što znači sve! To je jedini put do neba, do mirom ispunjena srca, a vjerujem da je to ujedno ono što svatko od nas želi i traži u životu", ističe župnik Župe Presvetog Trojstva u Zagrebu – Prečko vlč. Tomislav Šagud.

Vlč. Šagud: Kako naći Krista?

"Iako se u narodu današnja svetkovina naziva Tri kralja, njezin je službeni i teološko bogatiji naziv Bogojavljenje. Otajstvo dana ne usredotočuje se na poklon mudraca Isusu, već na činjenicu da se Bog ljudima 'objavio'", ističe župnik Župe Presvetog Trojstva u Zagrebu – Prečko vlč. Tomislav Šagud na svetkovini Bogojavljenja.

Vlč. Šagud: Bog ostaje vjeran

"Vlastiti život trebamo prestati procjenjivati prema ljudskim kriterijima kao što su novac, poznanstva, utjecaj, popularnost, zdravlje, količina euforičnih doživljaja ili broj djece. Umjesto toga trebamo nastojati da u njegovu središtu uvijek bude jedino Bog. Tada će naš život postati kraljevski dvor dostojan rođenja nebeskog Kralja", poručuje župnik Župe Presvetog Trojstva u Zagrebu – Prečko vlč. Tomislav Šagud na četvrtu nedjelju došašća.

Včl. Šagud: Dolazi istinski Spasitelj

"Bog nas poziva da se vratimo na njegove staze, ali ne zato što bi on imao išta od toga, nego zato što nam želi dobro i zna da je za sve ljude to jedini put na kojem mogu naći smisao, radost i život", poručuje župnik Župe Presvetog Trojstva u Zagrebu – Prečko vlč. Tomislav Šagud.

Odvajanje od svete mise početak je duhovne propasti

"Zreo kršćanin ne smije sebi dopustiti da mu prođe dan a da nije izdvojio ozbiljan komad vremena za boravak u Božjoj prisutnosti", poručuje župnik Župe Presvetog Trojstva u Zagrebu – Prečko vlč. Tomislav Šagud.

Živjeti u slobodi Božjega djeteta

"Koliko god divnih trenutaka Božje blizine doživjeli ovdje na zemlji, sve je to malo u usporedbi s vječnim Božjim veličanstvom koje ćemo doživjeti kada Krist ponovno dođe u slavi", istaknuo je župnik Župe Presvetog Trojstva u Zagrebu – Prečko vlč. Tomislav Šagud u promišljanju nad nedjeljnim evanđeljem na 33. nedjelju kroz godinu.

Vlč. Šagud: Ljubiti čovjeka ljubeći Boga

"Isus je u svom životu savršeno sjedinio ljubav prema Bogu i ljubav prema čovjeku. Slijedeći Očev plan, stavljajući čitav život potpuno u njegove ruke, učinio je najveće djelo ljubavi prema ljudima: donio im je spasenje", istaknuo je poručuje župnik Župe Presvetog Trojstva u Zagrebu – Prečko vlč. Tomislav Šagud u promišljanju nad nedjeljnim evanđeljem na 30. nedjelju kroz godinu.

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja