Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-hrvoje-zovko

POD KRIŽEM Poruke za kraj sezone

Emisija "Pod Križem" Hrvatskog katoličkog radija posljednji je put emitirana ove sezone u utorak, 11. lipnja. Poslušajte što su tim povodom poručili vlč. Branimir Budinski, vlč. Hrvoje Zovko i vlč. Nikola Jurković.

POD KRIŽEM Posljedice Duhova (Dj 2,42-47)

Posljedice Duhova (Dj 2,42-47) bila je tema emisije Pod križem u utorak 28. svibnja. Emisiju je vodio vlč. Hrvoje Zovko, župnik Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Kravarskom. "Mi bismo htjeli Duha koji rješava naše probleme i teškoće, međutim Duh daje vrijednost našim problemima i teškoćama", poručio je vlč. Zovko.

Izveden scenski prikaz "Teška vremena" u Kravarskom

U sklopu Dana vlč. Stjepana Povoljnjaka u župi Kravarsko 24. svibnja održan je scenski prikaz „Teška vremena“ o životu i mučeništvu vlč. Stjepana Povoljnjaka koji je sa samo 26 godina ubijen od strane agenata Udbe.

DOĐITE Dani Stjepana Povoljnjaka

Na ovaj način pokušava se pokrenuti proces beatifikacije proglašenja vlč. Povoljnjaka blaženim. Mučenička smrt vlč. Stjepana Povoljnjaka urodila je brojnim novim duhovnim zvanjima u župi Kravarsko i u ovo novo vrijeme, poticaj je novoj duhovnoj i materijalnoj izgradnji župe i Domovine.

ARGUMENTI Kako se vjernici trebaju ponašati na sprovodima i vjenčanjima?

Ponašanje vjernika na sprovodima i vjenčanjima bila je tema Argumenata HKR-a u utorak, 21. svibnja. Koja pjesma je na sprovodu primjerena, a koja nije? Zašto otac ne bi trebao kćer na vjenčanju dopratiti do oltara? Što govore liturgijski propisi? Na ova i druga pitanja odgovore su ponudili: vlč. mr. sc. Hrvoje Zovko, predstojnik Ureda za liturgiju Sisačke biskupije, vlč. Nikola Jurković, župnik Župe sv. Jurja u Gornjoj Stubici i fra Mislav Lukačević, župni vikar u Župi Sv. Križa u Zagrebu.

POD KRIŽEM Vlč. Hrvoje Zovko: Kompromitirati se za ljubav

"Dok ne napustiš svoje obrasce i ne otvoriš se novosti, nećeš dopustiti Gospodinu da ti pokaže, novo, bolje i ljepše", poručuje u HKR-ovoj emisiji "Pod križem" u utorak, 23. travnja, upravitelj Župe Uzvišenja Svetog Križa Kravarsko vlč. Hrvoje Zovko koji je promišljao o temi ljubavi i prepuštanja Božjoj volji.

Kristov križ - snaga otkupljenja

"Pokušaj reći 'da' svome križu i imati povjerenja u Boga na svojemu križu. I ako ne razumiješ svoj križ posvijesti si da Bog zna bolje od tebe, da vidi dalje nego ti i da ti sigurno šalje križ s razlogom. Ako ti je križ pretežak moli za pomoć jer Bog nikada ne uskraćuje pomoć kad je teško", istaknuo je upravitelj Župe Uzvišenja Svetog Križa Kravarsko vlč. Hrvoje Zovko u emisiji "Pod križem" Hrvatskoga katoličkog radija u utorak, 12. ožujka.

ARGUMENTI U ispitu savjesti usvajamo Božji način gledanja

U nastojanju iskorjenjivanja grijeha iz našeg života pomaže nam svakodnevni ispit savjesti, ali i sakrament ispovijedi. O ispitu savjesti, ali i osjećaju krivnje te opraštanju samome sebi u Argumentima HKR-a tematizirali su o. Vinko Mamić, provincijal Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa, liturgičar vlč. Hrvoje Zovko, upravitelj Župe Uzvišenja Svetog Križa Kravarsko i don Branko Bendra, povjerenik za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja