Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-branimir-budinski

POD KRIŽEM Večer sjećanja i iskustvo stradanja u Vukovaru, Škabrnji i Domovinskom ratu

"Uvijek sve kreće od obitelji. Prvo domoljublje proizlazi iz odgoja djece u obitelji. Domoljublje je da ja svojoj Domovini odgojim jedno zdravo, pošteno i duhovno biće. Čujemo da ljudi znaju reći: da nam je što više djece. Ja sam promijenio svoje razmišljanje. Danas želim da imamo što više svete djece, djece koja neće pripadati ovom svijetu. Prvo domoljublje dolazi iz obitelji", rekao je Vilim Karlović.

VLČ. BRANIMIR BUDINSKI Što znači biti svet i tri zablude o blagdanu Svih svetih

Vlč. Branimir Budinski pojasnio je što znači biti svet i naveo tri zablude o svetosti u koje smo skloni vjerovati, u emisiji "Pod križem" na temu svetosti u okružju blaženog Alojzija Stepinca. Napomenuo je kako proglašavanje svetima od strane Katoličke Crkve nije evidentiranje svetaca nego izdvajanje pojedinaca koji nam mogu poslužiti kao primjer za svet život.

POD KRIŽEM o svetosti u ozračju blaženog Alojzija Stepinca

U emisiji "Pod križem”u srijedu 27. listopada, na temu "Svetost - tko je pozvan?" gostovao je upravitelj župa u Krašiću i Oštrcu vlč. Ivan Vučak, a emisiju su uredili i vodili vlč. Nikola Jurković i vlč. Branimir Budinski.

POD KRIŽEM Želimo pomoći vjernicima da zauzmu stav u odnosu na svijet u vremenu u kojem se nalazimo

Emisija "Pod križem" još je jedna novost u novoj jesenskoj shemi Hrvatskog katoličkog radija. Emitirat će se u večernjem terminu, srijedom od 20 sati, i njezina jedinstvenost bit će čak četvoro urednika – tri svećenika i jedna redovnica – redom: s. Ana Begić, sveučilišna profesorica s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, vlč. Nikola Jurković, župnik Sv. Jurja u Gornjoj Stubici, vlč. Branimir Budinski, župnik zagrebačke župe Sv. Josipa radnika u Gajnicama, te vlč. Tomislav Kralj, župnik u Dugome Selu župe Uzvišenja sv. Križa.

Vlč. Branimir Budinski: Želim pomoći svakom čovjeku da pronađe put k Bogu!

Kroz Godinu sv. Josipa otkrivajmo značajke Isusova poočima koje nisu opcija nego nužnost današnjem čovjeku kako bi na ispravan način bližnjega priveo k Bogu, poziva vlč. Branimir Budinski župnik župe sv. Josipa radnika u zagrebačkim Gajnicama. Ističe da je cilj svih njegovih svećeničkih nastojanja pomoći svakome čovjeku kako bi pronašao svoj put do Boga.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja