Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-branimir-budinski

POD KRIŽEM O ljubavi kroz "Pjesmu nad pjesmama"

Promišljajući o ljubavi kroz "Pjesmu nad pjesmama" urednik HKR-ove emisije "Pod križem" vlč. Branimir Budinski je u srijedu, 25. svibnja, poručio: "U pjesmi se muškarac i žena daruju jedan sve drugome, a u tome se očituje slika Boga i čovjeka, slika Izraela i Crkve i to je mišljeno odnosom ljubavi jer ljubav koristi jezik vjernosti, a kad se u jednom muško-ženskom odnosu vidi pravnički govor to znači da je pukla ljubav i da idu prema savezu prava, a ne savezu ljubavi. Kad nestane ljubavi nastane pravo."

POD KRIŽEM Zašto i kako oprostiti?

"Zašto i kako oprostiti?" bila je tema HKR-ove emisije "Pod križem" u srijedu, 30. ožujka u kojoj je gostovala voditeljica Obiteljskog savjetovališta Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Tanja Kuprešak. Emisiju su vodili vlč. Nikola Jurković i vlč. Branimir Budinski.

VLČ. BUDINSKI: "Đavao te kuša nudeći ti dobro koje nije tvoje dobro"

"Tri Isusove kušnje" bila je tema HKR-ove emisije "Pod križem" u srijedu, 9. ožujka u kojoj je župnik Župe sv. Josipa radnika u zagrebačkim Gajnicama, vlč. Branimir Budinski govorio o kušnjama kojima je đavao kušao Isusa u pustinji pojasnivši svaku od tri kušnje.

POD KRIŽEM "Tri alata za ostvarivanje Božje volje u svome životu"

Kako da postanem svjetlo svijeta i sol zemlje, odnosno soljenka u svojoj obitelji i žarulja na svom poslu? Koja je Božja volja za moj život? To su neka od pitanja na koja je u emisiji "Pod križem" 2. veljače odgovarao vlč. Branimir Budinski, župnik župe sv. Josipa Radnika u zagrebačkim Gajnicama.

Od čiste i uredne kuće važnije je čisto srce na koje Gospodin čeka u ispovijedi

Od čiste i uredne kuće važnije je čisto srce i zato se brojni vjernici mire s Bogom u sakramentu ispovijedi. Koliko često bi se vjernik trebao ispovijedati? Zašto nije dovoljno osobno se pokajati i u osobnom razgovoru s Bogom ispovjediti grijehe, već je potreban sakrament? Što ako na ispovijedi neki grijeh zaboravimo ili se previše sramimo da bismo ga ispovjedili? Na ta i druga pitanja odgovarali su gosti: vlč. Odilon Singbo, don Mihovil Kurkut, SDB, i vlč. Branimir Budinski.

POD KRIŽEM Gubitak osjećaja za grijeh u današnjem društvu

"Dok se kajemo u nama nije iščeznuo osjećaj za grijeh. Dok se utječemo Majci nebeskoj, dobro smo. Nažalost, čini se da se među ljudima događa gubitak osjećaja za grijeh, a to nikako nije dobro". Emisiju "Pod križem” u srijedu, 8. prosinca, o gubitku osjećaja za grijeh u današnjem društvu uredili su i vodili s. Ana Begić, vlč. Branimir Budinski i vlč. Nikola Jurković.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja