Budi dio naše mreže

Ključna riječ: molitva

U molitvi imamo izravnu vezu s Gospodinom – On nas čeka!

"U mentalnoj molitvi prestajemo biti osobe koje govore anonimno. Tijekom mentalne molitve govorimo izravno sa svojim Bogom – kao žene sa svojim muževima, muževi sa svojim ženama, djeca sa svojim roditeljima, prijatelji sa svojim prijateljima ili braća sa svojom braćom", rekao je sveti Josemaría Escrivá, ističući važnost svakodnevnog susreta s Gospodinom u molitvi.

Izmolite ovu snažnu molitvu za miran počinak!

Sveti papa Ivan XXIII. sličnu je molitvu molio svake večeri. Kao papa, imao je veliku odgovornost za cijelu Crkvu. Razmislite o težini te odgovornosti! Umjesto da se brine cijelu noć, rekao bi jednostavno Bogu: "To je tvoja Crkva, Bože. Ja idem u krevet!"

Molite za svećenike po uzoru na sv. Malu Tereziju

Sačuvaj čisto od svega zemaljskoga njihovo srce, zapečaćeno uzvišenim znakom Tvoga slavnoga svećeništva. Neka rastu u ljubavi i vjernosti prema Tebi i štiti ih od zaraze ovoga svijeta!

Katedrala sv. Ilije, teško oštećena u sirijskom ratu, napokon obnovljena zahvaljujući zajedništvu i vjeri

"Katedrala je znak nade, poruka obnove, ne samo obnove kamenja, nego zajednice (...) Zahvaljujući velikodušnosti donatora, suradnji i solidarnosti, ponovo je rođena. Naime, sudjelovala je zajednica, odnosno tijelo Kristovo raspršeno u svijetu i to je za nas znak velikog zajedništva", naveo je među ostalim, za Radio Vatikan, maronitski nadbiskup u Alepu Joseph Tobij.

Molite zagovor Svete Obitelji za svoju obitelj!

"Obitelj je kolijevka života te škola ljubavi i prihvaćanja. Ona je poput prozora koji se otvara prema otajstvu samog Boga", istaknuo je papa Franjo u svojoj tweet-poruci iz 2018., nastavljajući na taj način sa svojim pratiteljima na toj društvenoj mreži dijeliti kratka promišljanja o obitelji.

Zamolite Gospodina da budete odraz Njegove ljubavi u svakodnevnici!

"Daleko od toga da su plašljivi, zlovoljni, grubi, melankolični ili imaju tmurni pogled na svojim licima, sveci su radosni i imaju dobar smisao za humor. Iako su potpuno realistični, pozitivnoga su i nadahnutoga duha", rekao je papa Franjo u apostolskoj pobudnici "Radujte se i kličite".

Kratka molitva sv. Josemaríe Escrive za otpuštanje straha

Ako strahujete zbog budućnosti i nemate povjerenja u Gospodina, izmolite ovu kratku molitvu koju je napisao sv. Josemaría Escrivá. Ne zaboravite, Bog je taj koji sve kontrolira i koji će biti s nama na svakom koraku našega puta.

Kako izbjeći "blebetanje" u molitvi?

Kako moliti da molitva bude plodonosnija? Što moliti? Kako ne moliti? Na ova i druga pitanja odgovara fra Mate Kolak, jedan od svećenika iz projekta "Pod Smokvom".

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja