Budi dio naše mreže

Ključna riječ: molitva

FRA TOMISLAV PERVAN Treba živjeti za vječnost i za nju se spremati. Zato se valja posvetiti molitvi i bdijenju

Riječima ‘bdijte i molite’ završava Isus svoje javno djelovanje, to su njegove posljednje riječi prije muke i smrti, posljednji uputnici upućeni javnosti. Započeo je svoje djelo obećavajućim ‘kraljevstvo je Božje blizu, obratite se i vjerujte Evanđelju’, a završava tragičnim ishodom, finišom, ‘finale’ u kome se govori kako ni kamen na kamenu ne će opstati.

Nije svaka misao o Bogu molitva

U molitvi obratite pažnju na riječi, um i srce. Nije svaka misao o Bogu molitva. Osoba može satima razmišljati o Bogu, a opet ne moliti. Bez molitve se ne usuđujete suočiti sa životom. Ako niste u dodiru s Bogom, Gospom i svecima, ne možete raditi svoj posao ili nositi svoje terete ili se nadati da ćete dosegnuti vječni život. Kao onaj bez zraka i vode, ugušit ćete se ili osušiti.

BR. JAKOV OD KRIŽA Što kad ti najgori dio dana postane vrijeme molitve?

To je onda vrijeme za pokazivanje da si junak! To je vrijeme za ustati i krenuti, za dati sve što imaš. To je vrijeme da pokažeš od čega si satkan, vrijeme za vratiti ljubav za ljubav, vrijeme za juriš premda osjećaš da ćeš izgubiti dvoboj. Ovo nipošto nije vrijeme za odustajanje od molitve, nije vrijeme za malaksanje na putu svetosti.

Duhovna priprema za Kristov rođendan

"Sveti Bonaventura predlaže nam da vrijeme došašća ispunimo razmatranjem otajstava utjelovljenja našega Gospodina kroz njegovo kratko djelo "Pet svetkovina djeteta Isusa". Riječ je o maloj školi molitve, školi duhovnog života, hodu s Marijom kroz otajstva utjelovljenja od Isusova začeća do poklona mudraca."

Ustraj svaki dan u molitvi i susret ćeš Boga

"Tko je jednom razgovarao s Bogom, taj više ne sumnja u njegovo postojanje. Još više, to ga komuniciranje mijenja tako da čovjek počne činiti i čudesna Božja djela. Ona tako potvrđuju Božju prisutnost. Vjernik je zapravo čovjek koji razgovara s Bogom. To je molitva", piše vlč. Tomislav Ivančić u knjizi "33 meditacije".

1 2 3 28
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja