Budi dio naše mreže

Ključna riječ: molitva

Kardinal Bozanić mladima je poručio: Molite za buduću ženu i budućeg muža da budete jedan drugome blagoslov

Kardinal Bozanić mlade je pozvao da već sada mole blagoslov za buduću zaručnicu i budućeg zaručnika. "Moli blagoslov za buduću zaručnicu i zaručnika i ako ne znate tko je to da sutra možeš reći ja sam za tebe molio i ti si meni dar od Boga, ja sam te od njega izmolila. Mnogi će biti usmjereni prema braku i obitelji, stoga molite za buduću ženu i budućeg muža da budete jedan drugome blagoslov", rekao je Kardinal.

Zlo postoji i bori se za duše – jesmo li svjedoci posljednje bitke?

U emisiji „Argumenti“ Hrvatskog katoličkoga radija u četvrtak 23. ožujka o temi „Zlo postoji i bori se za duše – jesmo li svjedoci posljednje bitke?“ govorili su izv. prof. dr. s. Valerija Kovač s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, isusovac p. Siniša Štambuk i Mišo Lukenda, voditelj molitvene zajednice „Nanovo rođeni”. Urednica emisije je Tanja Maleš.

Mladić i djevojka svakodnevno zajedno mole preko WhatsApp-a

Bez Boga čovjek nema ni dostojanstva, ni sreće, ni ljubavi te su križ i molitva jedini pravi put za svaki mladi par. Bog nije slučajno dopustio svijetu da okrije facebook, whatsapp i mnoge druge stvari, već On i tu želi biti prisutan.

Kako sam otkrio glas Božji u glasu malenog dječaka

Ako ste se ikada pitali kako zvuči Božji glas, mogu vam posvjedočiti da je to glas djeteta koje u tišini jutarnjih sati, u polumračnoj crkvi, u sigurnosti majčinskog krila razgovara sa svojim Tvorcem.

Je li meditacija danas samo moda ili istinska čovjekova potreba?

Što se promijenilo u svijesti moderna čovjeka da osjeća potrebu za meditacijom? Možda smo, nakon trijumfalna, ali u biti neuspjela razdoblja prevlasti razuma postali svjesni da znanje nije jedina spoznajna dimenzija, tj. veliko znanje ne iscrpljuje sav spoznajni i doživljajni potencijal osobe.

Bračni parovi predmolili križni put

Pobožnost križnoga puta u Župi sv. Petra apostola na Priku u Omišu, predmolili su u petak 17. ožujka, kao i dosadašnjih godina, bračni parovi.

Tri korizmene pobožnosti

Tijekom stoljeća, oblikovane su različite pobožnosti kako bi u vjernicima probudile kajanje zbog počinjenih grijeha. Korizma je vrijeme da se „pokajemo i vjerujemo u Evanđelje“. Ovo su tri snažne pobožnosti iz Raccolte koje ti u tome mogu pomoći, a primjerene su za petke u Korizmi.

Papina "Molitva na pet prstiju"

"Molitva na pet prstiju" pripisuje se papi Franji. Priča se da je ovu molitvu od pet koraka sastavio dok je služio kao nadbiskup Buenos Airesa.

1 2 3 32
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja