Budi dio naše mreže

Ključna riječ: molitva

Teška nesreća pretvorila se u blagoslov i ojačala im brak i vjeru

Dugo putovanje obraćenja i milosti pomoglo je ovom paru da prođe kroz razornu nesreću. "Bio sam spreman i svjestan da je možda došlo moje vrijeme. Zamolio sam svećenika da mi udijeli sakrament bolesničkog pomazanja. U tim trenucima boli privio sam se u Gospodinov zagrljaj. Osjetio sam Božju ljubav kao nikada prije. Gospodin je radio na mom srcu, omekšao ga i učinio me poslušnijim. Gospodin je ne samo izliječio moje tijelo, već je moje kameno srce pretvorio u srce od mesa. " Svjedočanstvo obraćenja i vjere ovog bračnog para donosimo u nastavku.

Žene, molite li za svoje muževe? Muževi, molite li za svoje žene?

Žene, vaša molitva za supruga nije način na koji tražite vlast nad njime. U stvari, to je upravo suprotno. To je stavljanje svih prava na vlast nad suprugom pred Boga i pouzdanje u Njegovu snagu da donese promijene u suprugu. Muževi, mudar suprug moli za svoju suprugu. On započinje moliti prije braka, čak i prije nego što ju je upoznao te se nastavlja moliti kroz svoj cijeli život. Niti jedna osoba nije toliko važna u njegovom životu i ona uvijek treba molitvu, iako ona to izričito ne traži.

Isuse, hvala Ti što nam govoriš i onda kada te ne čujemo…

Iskustvo duhovne pustinje ili suhoće nešto je s čime se svatko od nas susreće u svome molitvenom životu. To je stanje najčešće popraćeno molitvenom prazninom i osjećajem da Bog ne odgovara na naše vapaje – osjećamo samoću i napuštenost. Donosimo kratku meditaciju nad kojom možete razmatrati u vrijeme duhovne suhoće.

Molitve za zdravlje duše i tijela

Sv. Ignacije Lojolski uči nas da razvijamo sinovski odnos s Bogom i našom Gospom, koji će nas dovesti do ostvarenja njegove volje, a time i do onoga što je najbolje za nas.

Molitva je "gubljenje" vremena pred Bogom! Ovih pet koraka će vam pomoći u tome…

Teško je biti osoba molitve ako se samo žurimo, obavljamo stotinjak zadataka ili nas zaokuplja 101 stvar koju treba obaviti. Ono što moramo učiniti da postanemo ljudi molitve jest: usporiti. Pokušajte ovo: umjesto gutanja hrane, uživajte u svakom zalogaju. Umjesto jurnjave niz ulicu, šetajte opušteno. Morate li čekati na nešto ili nekoga, oduprite se iskušenju da to vrijeme ispunite radom. Radije upotrijebite tih nekoliko minuta da postanete svjesniji svijeta oko sebe i unutar vas.

Sveci koji su bili sportaši

Sport može biti izvrstan alat dok težimo rastu u disciplini i predanosti. U današnjem je svijetu izazov prigrliti ljubav prema sportu, a ne dopustiti da sport postane središte nečijeg života, pa čak ni života cijele obitelji. I igrači i navijači mogu doći u iskušenje da pronađu svoj identitet u izvedbi ili nastupu željene momčadi.

Krist neka bude u našim mislima, riječima i djelima

Svaki aspekt našega života trebao bi biti ispunjen Isusovom prisutnošću. Isus nije došao samo zato da nas nauči kako se ponašati, već da ispunjava čitav svoj život svojom prisutnošću.

1 2 3 16
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja