Budi dio naše mreže

Ključna riječ: molitva

Moliš kako živiš i živiš kako moliš

Da biste izvukli više iz svoje molitve, pripremite je. Bez obzira na temu vaše molitve - odlomak iz Svetog pisma ili čitanje svetaca - pripremite ga. Pročitajte ga polako nekoliko minuta prethodne noći. Bog ima takav stav prema nama u molitvi - kao da smo mu jedini na svijetu, no uzvraćamo li mu zahvalni za to?

Reakcija vlč. Tihomira Kosca na televizijsko natjecanje 'Večera za pet'

Povjerenik za pastoral mladih Varaždinske biskupije vlč. Tihomir Kosec reagirao je na društvenim mrežama na neka javno iznesena razmišljanja o sudjelovanju jednog katoličkog svećenika u gore spomenutoj televizijskoj natjecateljskoj emisiji. Bilo je tu riječi o molitvi pred objed, ali i 'praznovjerju' koje bi taj svećenik ipak trebao – kako su mu prigovorili – 'sačuvati za sebe'.

Papa Franjo: "Kako moliš?"

Ova pitanja nisu složena, ali pomoći će vam da pogledate svoj odnos s Bogom. Na općoj audijenciji 14. travnja papa Franjo rekao je za Crkvu da je ona učitelje molitve. Osnovni je zadatak Crkve, rekao je, moliti i podučavati kako se moli. Potaknuo je kršćane da sagledaju naš život u molitvi postavljanjem nekoliko jednostavnih pitanja.

Mi smo ono što molimo!

Mladi su me naučili da nas zlo najviše vreba onda kada nismo oboružani štitom molitve. Tada na našu dušu dolaze bolesti: tuga, bijeg, ravnodušnost, samoća.

Zajednička molitva devetnica mijenja živote supružnika

"Devetnice su nam postale „spas“ kad nemamo pojma kako postići da stvari najbolje uspiju za našu obitelj. Bog nastavlja blagoslivljati naše vrijeme molitve devetnice na neočekivane i očite načine. Njegovi su odgovori uvijek ono što nam treba, čak i ako to tada ne shvaćamo. Nadam se da će i parovi koji isprobaju ovaj oblik molitve doživjeti sličnu utjehu. Sveti Josipe, zaštitniče našeg braka i Stupe obitelji, moli za nas!" Donosimo svjedočanstvo o zajedničkoj molitvi supružnika i duhovnim plodovima.

Kako posvetiti svoj radni dan Gospodinu?

Kako piše u Poslanici Hebrejima, pozvani smo neprestano Bogu prinijeti žrtvu zahvalnu, a to možemo kroz radni dan ostvariti na razne načine.

Mir tebi

"Voda i dalje teče, žuljave ruke ne bole, brige nisu nestale, ali nosim ti mir koji osjetih istog trena kad sam zavapio: Isuse ne mogu više!"

Očevi, nasljedujući Krista možete položiti svoje živote za obitelj

„Vjerujem da me je svako od moje petero djece učinilo boljim čovjekom. Tako da smatram da mi treba samo još trideset i četvero djece da bih bio prilično pristojan momak", riječi su jednog komičara, no roditeljstvo i brak su vrsta profinjene vatre koja može izgorjeti sebičnost i nesavršenosti, ako im dopustimo. Kako u odgoju djece i roditeljstvu slijediti Krista i ići Njegovim stopama?

Majko Božja, postavi svoj plašt oko moga muža da bude zaštitnik poput svetog Josipa

Želite moliti za supružnika, ali ne možete pronaći riječi? Molite za svoju djecu? Većina mama bi se složila da to dolazi lako. Ali molite li za svojeg supruga? Tko to redovito radi? U našem užurbanom životu muževi ponekad ostanu iza nas. Nalazimo vremena za molitvu za svoju djecu, a možda čak i sudjelujemo u molitvenim skupinama majki, ali molitva za svojeg supruga itekako je važna.

1 2 3 13
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja