Budi dio naše mreže

Ključna riječ: molitva

Wilfrid Stinissen o krunici

Otac Wilfrid Stinissen bio je veliki štovatelj Biblije i Blažene Djevice Marije. Rođen je u Antwerpenu ( Belgija) 1927., a umro je u samostanu Norraby u južnoj Švedskoj 2013. Sa šesnaest godina ušao je u Karmel, a za svećenika je zaređen 1951. Napisao je više od 25 knjiga, koje su, osim na švedskom, izdane i na dvadesetak drugih jezika. Preselio se u Švedsku sa zadatkom da osnuje kontemplativni karmelićanski samostan gdje je ubrzo postao i poglavar. Potaknuo je mnoge Šveđane da se vrate "zaboravljenom"Bogu, a u nastavku donosimo njegovo razmišljanje o molitvi krunice.

Kako razmišljati o Isusu Kristu dok radite uobičajene stvari

Bez obzira hodate li, sjedite, stojite ili ste gladni, možete uvijek imati Isusa na umu. Jedan od načina da neprestano molite jest jednostavno razmišljati o Isusu tijekom cijelog dana. Molitva ne mora uvijek biti zahtjev i prošnja, ponekad se molitva može sastojati od podizanja našeg uma i srca k Bogu tijekom uobičajenih aktivnosti.

MOLITVA ZA OBITELJ Neka nas Tvoja Krv opere i iscijeli sve naše rane!

"Obitelj je kolijevka života te škola ljubavi i prihvaćanja. Ona je poput prozora koji se otvara prema otajstvu samog Boga", istaknuo je papa Franjo u jednoj od svojih Twitter objava. Kako bi i vaša obitelj postala škola ljubavi i prihvaćanja, izmolite ovu molitvu za obitelj, stavljajući ju pod zaštitu Presvetoga Srca i Krvi Isusove.

Kako susresti živoga Boga po uzoru na sv. Tereziju Avilsku?

Sv. Terezija od Isusa bliska nam je u traženju osobne vjere i iskustva Boga – u našim unutarnjim borbama između Boga i svijeta, molitve i života, polovičnosti i radikalnosti. U molitvi je pronašla i pokazuje nam pravi put predanja, ljubavi i slobode. Na početku nas ohrabruje da je najvažnije ispravno početi – odlučnom odlučnošću doći do izvora Žive vode, pa makar se to sastojalo u tome da krećemo uvijek iznova, ali i tako idemo naprijed.

Evo kako ispitati savjest na kraju dana

Prije više od četiristo godina sv. Ignacije Lojolski poticao je na prepoznavanje Božje nazočnosti u svojem životu po nečemu što se zove dnevni ispit savjesti, a zapravo je molitveno promišljanje o svemu što se dogodilo prethodnog dana da bismo uvidjeli što Bog čini i otkrili koje nam upute daje.

DJEVICA MARIJA Zora koja najavljuje Dan

"Pobožno vjerničko srce čuva spomen na Joakima i Anu koji s uzbuđenom radošću dočekuju svoje dijete. Kada se ispuniše dani, rođena je kći Izraelova, začeta bez iskonskoga tereta na duši. Kao Zora najavila je sjajan Dan, kao zvijezda Danica za kojom će bljesnuti Sunce – početak svijeta boljega, pisali su stari. Djetinjim licem podarila je roditeljima svoj prvi pogled."

Mještani iz Louisiane tvrde kako je šteta uslijed uragana Laure ipak manja nego što su očekivali - Molitve su nam uslišane!

"Uragan se u gradu zadržao samo šest sati te iako je bilo oštećenja, većina je zgrada i dalje bilo ondje ujutro. Jedan od meteorologa je poručio kako je olujni val koji je krenuo prema Louisiani skrenuo na istok i nestao. Za mene je to Gospodinovo djelo", poručila je studentica Mary Caitlin Spinig iz Lake Charlesa za National Catholic Register.

1 2 3 8
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja