Budi dio naše mreže

Ključna riječ: duhovno-duhovite-veceri

DIANA TIKVIĆ Ako imate neku neuslišanu molitvu nemojte odustati od Boga i od sebe

Evangelizacijska zajednica Sveti Duh i fra Stjepan Brčina i ovu godinu organiziraju niz predavanja u sklopu Duhovno-duhovitih večeri na župi sv. Antuna Padovanskog s ciljem kršćanske pripreme za dan zaljubljenih. Prva tema bila je na rasporedu u četvrtak, 13. siječnja, a gost predavač bila je Diana Tikivć, urednica novih medija na Hrvatskoj katoličkoj mreži, koja je s mladima podijelila svoje iskustvo zaljubljivanja i braka.

Fra Stjepan Brčina: "Ne možemo oprostiti drugome praštamo li svojom snagom"

Fra Stjepan je emisiju "Duhovno duhovita večer" 22. prosinca posvetio temi praštanja drugima i istaknuo važnost da u oprost drugima, kao i traženju oprosta za sebe uvijek imamo Gospodina i od Njega crpimo snagu za taj čin koji ujedno uvjetuje da se u nama istinski rodi Isus ovoga Božića. Isto tako, poručio je da iz svojeg rječnika izbacimo bilo kakve "božićne čarolije" jer u Božiću nema čarolije. Kao vjernici, znamo što slavimo u svetkovini kojoj se tako radujemo.

DUHOVNO DUHOVITA VEČER Iskustva sudionika Tečaja Filip

Fra Stjepan Brčina, konventualac sa Svetoga Duha, u emisiji "Duhovno duhovita večer" Hrvatskoga katoličkog radija 12. listopada ugostio je, ali i telefonom "priveo" više mladih iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i europskih zemalja koji su protekloga tjedna sudjelovali na Tečaju Filip.

Duhovno duhovite večeri - Je li slavljenje oblik molitve?

Ivan Seletković bio je gost Duhovno duhovitih večeri koje se u ovom razdoblju održavaju online na profilu fra Stjepana Brčine svaku večer u 20 i 30 sati. Ivan je riječki bogoslov i pjevač, a dugi niz godina je bio član, ali i vođa slavljeničkih zajednica. Na ovom druženju podijelio je svoje bogato znanje o molitvi slavljenja i koliko ona znači u vjerničkom životu.

KLANJANJE Imena mladih ispisana pred Presvetim

Fra Stjepan Brčina, franjevac sa Svetog Duha u Zagrebu, inače okuplja mlade na Duhovno-duhovitim večerima u crkvi sv. Antuna Padovanskog, no zbog izvanredne situacije, u četvrtak navečer je prenosio euharistijsko klanjanje putem Instagrama. Budući da mladi nisu mogli biti fizički prisutni, njihova su imena ispisana i postavljena pred oltarom.

Duhovno-duhovite večeri postaju i glazbene

Iako su zbog novonastale situacije vjernici spriječeni odlaziti u crkvu na misu, svećenici ipak pronalaze načine kako ostati povezani sa svojim župljanima. Poznate "Duhovno-duhovite večeri" na Svetom Duhu preselile su se na Instagram, ali sada s nešto drugačijim nazivom.

VIDEO SVJEDOČANSTVO Tanja Maleš: Bog mi je izuo cipele 'Popec' i obuo cipele 'Maleš'

Da je Bog strpljiv i uporan posvjedočila je urednica Vjerskog programa Hrvatskoga katoličkog radija Tanja Maleš na susretu Duhovno-duhovitih večeri na zagrebačkom Svetom Duhu. S okupljenim mladima podijelila je svoje iskustvo domišljate i strpljive Božje ljubavi koja se u njenom životu očitovala baš onda kada je ona to najmanje očekivala i, kako kaže, izula joj cipele 'Popec' i obula cipele 'Maleš'.

FOTO Ljubav i zaljubljenost - nezaobilazna tema koja okuplja mnoštvo mladih

U župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu započeo je sinoć ciklus predavanja o ljubavi i zaljubljenosti. U sklopu Duhovno duhovitih večeri koje vodi fra Stjepan Brčina predavanje je otvorila sestra Ana Begić, dominikanka i profesorica na katedri moralne teologije Katoličkoga bogoslovnog fakulteta. 

SVJEDOČANSTVO New age joj je najprije dao bogatstvo, slavu, putovanja, a onda joj sve oduzeo

“Nisam znala što je New Age, ali kad sam ušla u knjižnicu određene su me knjige privlačile (...) potvrđivale su moje mišljenje da sam ja bog! (...) Nisam tražila Boga, tražila sam kako ću to božanstvo u sebi, na neki način, kanalizirati. Druge sam podučavala jogi, čakrama, nekršćanskoj meditaciji”, svjedočila je, među ostalim, Ivana Ožbolt na Duhovno-duhovitim večerima za mlade koje vodi fra Stjepan Brčina u Župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja