Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-nikola-jurkovic

POD KRIŽEM Hrabrost i snaga korizme

Tema emisije Pod križem bila je Hrabrost i snaga korizme. "Kao što magnetska igla traži svoj sjever i neće se smiriti dok ga ne pronađe, tako slično i ljudska duša traži svoga Stvoritelja i samo u njemu nalazi svoj dubinski mir i radost", istaknuo je voditelj emisije, vlč. Nikola Jurković.

POD KRIŽEM O važnosti donošenja odluka

Prva ovogodišnja emisija Pod križem bila je posvećena novogodišnjim odlukama, a gostovali su vlč. Branimir Budinski, vlč. Nikola Jurković i vlč. Ivica Cujzek.

POD KRIŽEM Ivan Krstitelj nam puno toga može reći u došašću

"Ivan je primjer duhovnog rasta i kreposnog života pred Bogom koji je neophodan kako bi se potom moglo osjetiti Božju puninu i njegovo milosno djelovanje", poručio je župnik župe Sv. Jurja u Gornjoj Stubici vlč. Nikola Jurković u HKR-ovoj emisiji "Pod križem" u utorak, 19. prosinca.

Emisija fra Stjepana Brčine na HKR-u omiljena među dijasporom i slušana diljem cijele Hrvatske

Sinoćnja emisija fra Stjepana Brčine „Duhovno duhovita večer“ na Hrvatskom katoličkom radiju (HKR) ujedinila je u molitvi brojne slušatelje iz dijaspore i diljem Hrvatske. Samo na društvenoj mreži Facebook putem profila Hrvatskog katoličkog radija imala je uživo više od 600 pratitelja, a u manje od 24 sata pregledana je i preslušana više od 17 tisuća puta.

Svečano započinje devet prvih petaka u Gornjoj Stubici

Godine Gospodnje 2004. cijela župa sv. Jurja je posvećena Presvetom Srcu Isusovu. Svaka obitelj ima u svome domu spomen na tu posvetu, a to je slika Presvetoga Srca Isusova, i duboko vjerujem da svakodnevno svoja srca sjedinjuje sa srcem našega Otkupitelja.

Posljednja emisija "Pod križem" ove sezone: utisci i odjeci emisije

Emisija „Pod križem“ započela je svoje emitiranje u jesen 2021. godine. Posebnost emisije je što su sva petorica urednika svećenici: fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na Sv. Duhu, vlč. Nikola Jurković, župnik župe Sv. Jurja u Gornjoj Stubici, vlč. Branimir Budinski, župnik župe Sv. Josipa Radnika u Gajnicama, vlč. Tomislav Šagud, župnik župe Presvetog Trojstva u Prečkom i vlč. Krunoslav Kolar, župnik župe Rođenja Isusova u Zagrebu – Kajzerica.

POD KRIŽEM O Bogu po mjeri čovjeka

O otkrivanju prave slike Boga i odbacivanju iskrivljenih poimanja Boga, odnosno stvaranju Boga po čovjekovim planovima i željama promišljao je vlč. Nikola Jurković u HKR-ovoj emisiji "Pod križem" u utorak, 24. siječnja. "Mi ne možemo stvarati Boga po svojoj mjeri, nego prihvatiti sebe kao stvorenje po Božjoj mjeri!", poručio je vlč. Jurković.

Blagoslov obnovljene crkve stradaloj u potresu u Gornjoj Stubici

U Župi sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici u nedjelju 20. studenoga na svetkovinu Krista Kralja slavljena je zahvalna misa te je održan blagoslov povodom završetka obnove te crkve, stradale u ožujku 2020. u zagrebačkom potresu. Misu i blagoslov crkve predvodio je pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško, izvijestila je Župa.

POD KRIŽEM O različitim ponudama spasenja

U emisiji "Pod križem" u utorak, 15. studenog, upravitelj Župe svetog Jurja Mučenika u Gornjoj Stubici vlč. Nikola Jurković govorio je o različitim ponudama spasenja u današnjem svijetu s naglaskom na posvješćivanje potrebe spasenja te potiče na pitanje o shvaćanju spasenja: kako se do njega dolazi i tko mu ga pruža?

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja