Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-stjepan-brcina

Fra Stjepan Brčina: Ovaj blagoslov ću pamtiti dok sam živ!

"Dok sam prolazio Petrinjom u habitu, zaustavio me čovjek Krešo Štajcar i zamolio me da mu blagoslovim kuću koja je označena za rušenje", napisao je fra Stjepan Brčina na svojem Instagram profilu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

DUHOVNA I DUHOVITA VEČER Nina Badrić: Krenula sam od nule

Glazbenica Nina Badrić u utorak je gostovala u emisiji Hrvatskog katoličkog radija "Duhovna i duhovita večer" namijenjenoj mladima, a koju uređuje i vodi fra Stjepan Brčina iz zagrebačkog samostana na Svetom Duhu. Badrić je govorila o značenju vjere u njezinom životu.

Snažno svjedočanstvo fra Stjepana Brčine: suočen sa smrću prepoznao Život

"Zanimljivo je da sam uvijek štovao Božansko Milosrđe i sjetio sam se kako je u Dnevniku s. Faustina zapisala da oni koji štuju Božansko milosrđe neće umrijeti nepripravljeni što se meni i dogodilo. Gospodin me je spasio. Kada sam pročitao u vijestima da sam izvučen iz mora u tri sata popodne sve mi je bilo jasno. Zato potičem sve ljude i vjernike štujte Božje Milosrđe", rekao je fra Stjepan Brčina

Kako nadvladati krizu komunikacije u ljubavi i međuljudskim odnosima?

U emisiji "Duhovna i duhovita večer" namijenjenoj mladima u utorak, 7. listopada, a koju uređuje ju i vodi fra Stjepan Brčina iz zagrebačkog samostana na Svetom Duhu, gostovali su fra Željko Klarić i fra Milan Gelo koji su govorili o darivanju. Gosti fra Stjepana imaju bogato iskustvo u pastoralu u radu s mladima i obiteljima.

"Gdje su oni koji su nas napadali na društvenim mrežama da smo im uzeli Isusa? Gdje su sad na misama?"

Jesmo li se kao Crkva snašli i uspješno nosili s izazovima putem interneta, društvenih mreža i tako održavali virtualno zajedništvo u vrijeme Covida-19, jesu li bitniji pastoralni projekti ili osobno svjedočanstvo vjere – na ova i mnoga druga pitanja u HKR-ovim "Argumentima" govorili su povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Kristijan Tušek, voditelj evangelizacijske zajednice "Sveti Maksimilijan Kolbe" na zagrebačkom Svetom Duhu fra Stjepan Brčina te studentski kapelan u Rijeci fr. Ivan Dominik Iličić.

Ne znate što je "Antunovski hod mladih"? Pogledajte priču od 60 sekundi!

"Još tri dana do Antunovskog hoda mladih! Budi mlad, budi jak, budi radostan! Dođi i ti! Hodaj s nama", kazao je voditelj evangelizacijske skupine „Maksimilijan Kolbe” i organizator "Duhovno-duhovitih večeri" u crkvi sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu, konventualac fra Stjepan Brčina.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja