Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hkr

Održan okrugli stol „Povjerenje u medije i dezinformacije o vjerskim temama“

U organizaciji Odjela za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, u ponedjeljak, 25. ožujka 2024. u dvorani „Bl. Alojzija kard. Stepinca“ HKS-a održan je okrugli stol s temom „Povjerenje u medije i dezinformacije o vjerskim temama“. Okrugli stol dio je projekta „KAT - Kritička analiza dezinformacija o vjerskim temama“ koju spomenuti sveučilišni odjel provodi u partnerstvu s Hrvatskim katoličkim radijem, Hrvatskim društvom katoličkih novinara i samostalnim novinarom Ivicom Zadrom, a uz financijsku potporu Agencije za elektroničke medije i Ministarstvo kulture i medija u okviru projekta EU „NextGenerationEU“. Ova tema je privukla medijske djelatnike iz različitih medija, ali i studente, poglavito novopokrenutog predmeta posvećenog medijima i dezinformacijama.

Tisuće reakcija iz cijelog svijeta – fra Stjepan Brčina oborio rekord slušanosti na HKR-u!

Emisija fra Stjepana Brčine „Duhovno-duhovita večer“ koja se jednom mjesečno utorkom emitira na Hrvatskom katoličkom radiju (HKR) od 21 sat, ujedinila je u utorak 23. siječnja, u molitvi brojne slušatelje iz cijeloga svijeta. Emisiju je uživo putem Facebook profila HKR-a slušalo i gledalo više od 1500 pratitelja, a u manje od 24 sata naknadno je preslušana više od 33 tisuće puta.

Emisija fra Stjepana Brčine na HKR-u omiljena među dijasporom i slušana diljem cijele Hrvatske

Sinoćnja emisija fra Stjepana Brčine „Duhovno duhovita večer“ na Hrvatskom katoličkom radiju (HKR) ujedinila je u molitvi brojne slušatelje iz dijaspore i diljem Hrvatske. Samo na društvenoj mreži Facebook putem profila Hrvatskog katoličkog radija imala je uživo više od 600 pratitelja, a u manje od 24 sata pregledana je i preslušana više od 17 tisuća puta.

ARGUMENTI 25. godišnjica Stepinčeve beatifikacije

Je li se dogodio pomak bliže onome što je bl. Stepinac – uzor i duhovni velikan? Za što smo iskoristili ovih 25 godina? I kako provesti vrijeme čekanja kanonizacije? Kako narod čuva osjećaj za Stepinčevu svetost? Jesmo li u ovih 25 godina uspjeli domaćoj, ali i svjetskoj javnosti, pobuditi zanimanje za istinu o bl. Alojziju Stepincu, te kako su nam u tome pomogli znanstvenici iz inozemstva? Kako živi prva župa posvećena bl. Stepincu nakon beatifikacije, a nema svoju vlastitu crkvu? Je li čudo za kanonizaciju spremno? I koja se čuda po njegovom zagovoru događaju danas? O tim, i drugim temama vezanim uz život bl. Alojzija Stepinca govorili su gosti Argumenata HKR-a 2. listopada.

O. JAKOV OD KRIŽA o Karmelu, križu i milosti

U emisiji HKR-a "Sutra je dan Gospodnji" ovogodišnji mladomisnik karmelićanin o. Jakov od Križa protumačio je liturgijska čitanja 15. nedjelje kroz godinu, ali i govorio o svom izboru životnoga zvanja i razlozima ulaska u Karmelski red. Izdvajamo najzanimljivije dijelove emisije:

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja