Budi dio naše mreže

Fra Casey Cole, osnivač produkcijske tvrtke koja stvara internetski sadržaj za evangelizaciju i katehezu "Breaking In The Habit Media", obratio se na svom YouTube kanalu kršćanima interneta pozivajući ih da budu primjer ponašanjem na internetu i društvenim mrežama te da tako djele istinsku poruku Krista.

/ at

Casey Cole, OFM katolički je svećenik franjevac. Casey obavlja službu pomoćnika direktora ministarstva kampusa na Sveučilištu Georgia te je osnivač Breaking In The Habit Media, produkcijske tvrtke koja stvara internetski sadržaj za evangelizaciju i katehezu. Autor je i knjige “Pozvan: Što se dogodi nakon što kažemo da Bogu”.

Misija “Breaking In The Habit”-a je, kako Cole piše na istoimenom blogu, evangelizacija i kateheza u franjevačkom duhu s ciljem promicanja vjere, aktiviranja zajednica, nadahnuća aktivnog sudjelovanja te poticanja zvanja na posvećeni život.

U svom YouTube videu fra Casey obraća se kršćanima na internetu: “Dragi kršćani interneta, nije li cool što se možemo međusobno povezati iz svih krajeva svijeta.” Fra Casey navodi kako moderno doba pruža nove mogućnosti evangelizacije.

Na dohvat ruke nam je najmoćniji mehanizam evangelizacije koji je svijet ikada vidio, a koji čini mogućim da u tren oka podijelimo Radosnu vijest. Upravo zbog toga pun sam nade za našu budućnost.”

U videu govori da je, s druge strane, često i razočaran zbog načina na koje neki kršćani koriste društvene medije. “Vidim grube riječi i pogrdne nazive, predrasude i osuđivanja (…) Ne sumnjam da mnogo toga proizlazi iz opravdanog gnjeva, iz vjerovanja pojedinca da se zalaže za istinu i pravdu protiv onih koji bi željeli da Crkva bude uništena. Ne bih sudio o stanju duše ljudi i nemam pojma što im je na pameti kada govore takve stvari.”

Ali jedno znam – istina bez ljubavi nije istina. Ako netko grubo razgovara s drugima, omalovažava ih, proziva i osuđuje na pakao, nije važno što ima za reći. Taj ne zna ništa o Evanđelju Isusa Krista.”

Fra Casey kaže da bit kršćanstva nije u pamćenju doktrina napamet, već u tome da budemo sljedbenici utjelovljenog Boga. “Boga koji je ljubav, Boga koji je položio svoj život u poniznosti, Boga koji je bez borbe prihvatio progon. Boga koji nam je rekao, ne da mrzimo svoje neprijatelje, već da ih volimo. Mi moramo biti svjetlo u svijetu, a ne samo odraz svijeta. Nije važno koliko je netko u krivu ili koliko loše se odnosi prema vama. Za predrasude, mržnju ili osudu nikada nema izgovora. Čuo sam da se kaže kako se nitko nije preobratio na kršćanstvo zato što je izgubio u raspravi. Ne znam je li to zaista tako, ali sam siguran da se nitko nije preobratio kroz mržnju ili omalovažavanje.”

Razlog zašto bi se itko od nas preobratio na kršćanstvo je zato što smo bili voljeni i kada to nismo zaslužili”, rekao je fra Casey.

Video na engleskom možete pogledati ovdje:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja