Budi dio naše mreže

Ključna riječ: video

VIDEO: Blaženi Alojzije Stepinac

Hrvatska radiotelevizija nam donosi prvi film koji cjelokupno obrađuje i njegov život uz mnoštvo dokumenata, arhivskog materijala i sugovornika. Film prati Stepinčev život od rođenja 1898. u Brezariću do smrti 1960. u Krašiću.

VIDEO Treba li upozoriti na psovku?

Treba li upozoriti na psovku, u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" odgovorio je župnik župe sv. Josipa sa Trešnjevke u Zagrebu vlč. Damir Ocvirk.

"Baby Olivia" najrealniji je animirani prikaz djeteta koje se razvija u majčinoj utrobi ikada napravljen

"Oduševljeni smo što najavljujemo dolazak bebe Olivije! I već mijenja srce i mišljenje o pobačaju. Budući da sam kroz rad s Live Actionom naišla na stotine tisuća žena, uvijek sam bila frustrirana nedostatkom stvarnog obrazovanja o prenatalnom razvoju. I sama kao trudnica poznajem osjećaj gledanja djeteta na ultrazvuk i htjela sam oživjeti ovu malu osobu koja se brzo razvija svaki tjedan! Beba Olivia daje svijetu pogled u unutrašnjost maternice koju nikada prije nije vidio".

VIDEO Sestre pjevale "Tihu noć" na devet jezika, a zvuči kao jedan

Zbog epidemioloških mjera, za Božić ove godine redovnice Šenštatske Marijine sestre snimile su u virtualnom obliku poznatu Božićnu pjesmu "Tiha noć". U video prilogu sudjeluju redovnice iz čak 20 zemalja svijeta. Radi se čak o 200 pojedinačnih snimanja.

Robert Kurbaša: Nužna nam je revitalizacija ljudskog duha ili nas neće biti

„Dok smo živi moramo osvijestiti da je smrt svojevrsni nastavak života i tada se nećemo morati bojati za ovo danas i ovo sada, već ćemo moći živjeti ovaj trenutak kroz Kristov nauk (...) Etika i moral u glumačkom zanatu ne postoje. Moral kao takav je kategorija koja vas 'kreativno koči' (...) Ja mislim da je cijela ta paradigma loša i da stvari treba resetirati“, naveo je Kurbaša na korizmenoj tribini „Može li kršćanin opstati u nekršćanskom svijetu?“ posvjedočivši da je repertoar hrvatskih kazališta i velikih institucija tzv. teatar krvi i sperme te da je u Hrvatskoj, ali i u glumačkom zanatu uopće potrebna revitalizacija ljudskog duha.

VIDEO Je li misa valjana ako je svećenik u teškome grijehu?

Pogledajte video isječak iz emisije Halo, velečasni? u kojemu vlč. Robert Šreter odgovara na pitanje slušatelja je li misa valjana ako je svećenik u teškome grijehu? Imate li i vi pitanje pišite nam na e-mail hkr@hkr.hr ili ga postavite u SMS poruci na broj 099 460 9988.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja