Budi dio naše mreže

Ključna riječ: obracenje

Izvanredno obraćenje Edgarda, čovjeka osuđenog na smrt

Zajednica Sant’Egidio opisuje korespondenciju s osuđenim muškarcem kao “nit života” za zatvorenike. Zatvorenici pate dok beskonačno čekaju na smaknuće. Dopisivanje s osobom u svijetu daje im prostor da se izraze, otkriju svoju nutrinu, uspostave dubok odnos prijateljstva. Ako i vi želite prakticirati ovo djelo duhovnog milosrđa (utjeha unesrećenih), možete se obratiti zajednici Sant’Egidio.

Bio sam strašni lopov, krijumčar, a onda i ubojica, sve dok nisam čuo riječi: "Ja te odrješujem od grijeha tvojih.."

Marek Sidlo nije imao lako djetinjstvo. Otac mu je bio ovisnik o alkoholu i često je uz glad trpio i fizičko zlostavljanje. Iskustva koja je proživio pretvorila su ga u osobu koje su se plašili na ulici, a on se zbog toga osjećao kao "bog". “Postao sam strašni materijalist, lopov, krijumčar, a onda i ubojica”. Jednoga dana, u zatvorskoj ispovjedaonici, nakon riječi odrješenja, pogledao je na Raspetoga i briznuo u plač. Od toga dana, njegov život više neće biti isti...

"Bio sam ateist, čitao sam Ratzingera i obratio sam se"

Mladić je odrastao u obitelji taoističke religije, a sam je bio uvjereni ateist koji je kršćanstvo smatrao glupošću. Upoznavši djevojku kršćanku odlučio je uzeti u ruke Ratzingerov "Uvod u kršćanstvo" i nakon samo dva dana njegov pogled na svijet postao je drugačiji.

Živim li doista u skladu s Božjom voljom?

Prije mnogo godina iskreno sam vjerovao da polažem svoj život za Boga, služeći mu cijelim srcem, umom i dušom. Zatim sam polako postao svjestan da moje ideje o tome kako živjeti kao predani katolik zapravo nisu bile u skladu s Božjim planovima za mene.

Kršćani su pozvani mijenjati svijet – ali kako?!

Objavljujemo završni dio govora dr. Ance-Marie Cernea na Pro-life forumu u Rimu 2016. godine. Dugo nije viđen tekst koji preciznije objašnjava situaciju u svijetu i zaključak koji ističe da nam treba "reconquista" - prvo u duhovnom, a potom u kulturnom i političkom smislu.

OBRAĆENJE Joe Eszterhas: Od "Showgirls" do Damaska

Scenarist koji je, uz ostale, napisao scenarije za "Basic Instinct" i "Showgirls", objavio je svojevremeno knjigu o svom povratku katoličkoj vjeri. Filmofilima poznat kao najbolje plaćeni scenarist navedenih mračnih erotskih trilera, Joe Eszterhas, ujedno i bivši urednik pop-magazina Rolling Stone, napisao je knjigu 'Nositelj križa: Memoari vjere' (Crossbearer: A Memoir of Faith), u kojoj govori o svom duhovnom obraćenju od života holivudskih tulumarenja na onaj posvećen Kristu i svojoj obitelji.

SVJEDOČENJE Bog je jedini uvjerljivi odgovor

Potresna je pripovijest obraćenja blogerice Leah Libresco, popularne američke ateistice odgovorne za 'Patheos Atheist Portal'. Poruka ove mlade filozofkinje, koja je doktorirala na sveučilištu Yale, osamnaestog lipnja 2012. snažno je potresla brojne čitatelje njezinog bloga, posebno ateiste, i vrlo se brzo proširila po svijetu.

Kad god smo na pripremama uvijek tražim gdje je sveta misa

„Bez svakodnevnog življenja, odnosno dolaska pred Gospodina, ne možete ništa napraviti”, poruka je izbornika hrvatske ženske nogometne A reprezentacije Mate Prskala koju nam je izrekao u emisiji 'Zašto vjerujem', a početkom ovog tjedna redakciji Hrvatske katoličke mreže također potvrdio da će ove nedjelje u Petrinji - na poziv organizatora - posvjedočiti mladima na novome, trećem, izdanju međugorskog Mladifesta u Hrvatskoj.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja