Budi dio naše mreže

Ključna riječ: obracenje

VLČ. MICHAEL GRZESIK Čudotvorna medaljica me vratila u Crkvu

"Sjećam se da sam otišao u jednu lokalnu sakralnu trgovinu i kupio malenu Gospinu medaljicu, bila je to čudotvorna medaljica. Tada nisam znao za još jedno mjesto Marijinog ukazanja koje se dogodilo u Parizu, Francuskoj. Moja baka je nosila čudotvornu medaljicu i od tog trenutka ja sam zbog Gospe nosio čudotvornu medaljicu jer je Ona ta koja me vratila u Crkvu", rekao je vlč. Michael Grzesik.

Presveto Srce Isusovo uoči svetkovine poziva nas na obraćenje

U povodu nadolazeće svetkovine Presvetog Srca Isusovog koju ćemo proslaviti u petak, 24. lipnja donosimo promišljanje patera Marka Bijelića dugogodišnjeg župnika u zagrebačkoj župi bl. Augustina Kažotića i sadašnjeg župnikau Splitu, o ovom simbolu Božje ljubavi prema čovjeku. U tijeku je i trodnevnica Presvetom Srcu Isusovu koja završava u četvrtak, 23. lipnja uoči svetkovine.

NEVJEROJATNO OBRAĆENJE Kad se mržnja preobrazi u ljubav

Donosim primjer preobrazbe iz mržnje u ljubav. To je intrigantna priča o jednom čovjeku koji je silno mrzio svećenike. Jednoga je dana dobio naređenje da razori i katedralu u Palma de Mallorci...

Dozvoli Bogu da te dotakne!

"Život je toliko obezvrijeđen. Čovjek degradiran bez dostojanstva. Koliki samo prolaze bolnu agoniju izopćenika. A sve pod velom velikih filantropa i onih koji se zaklinju na svoj veliki ekstremni humanizam. Poput farizeja ovaj svijet ima samo jedno na pameti - distancirati se svojih grešaka i mana, gnjusnih grijeha, a svima ostalima moralizirati", piše don Damir Bistrić.

María Vallejo – Nagera: "Međugorje je savršeni antibiotik za dušu"

Uspješna spisateljica iz Španjolske Maria Vallejo Nágera u Međugorju je doživjela duboko duhovno iskustvo o čemu je svjedočila za Fruits of Međugorje govoreći o izazovima i radostima obraćenja. Njezin prvi roman bio je vrlo kritičan prema Crkvi, a nakon obraćenja otkupila je prava na njega i napisala još 13 knjiga među kojima je 10 bestsellera za Gospu. U nastavku prenosimo njezino svjedočanstvo.

Veseljko Kralj: "Nisam tražio Božju, već sam bahato i naprasito provodio svoju volju"

Voditelj bratstva „Muževi katolici‟ i autor knjige „Ispovijest bijednog grješnika‟ Veseljko Kralj svjedočio je o svom životu prije obraćenja rekavši kako mu je Bog dao prekrasan dar sudjelovanja u Njegovu stvaranju za koji u ranoj mladosti nije mario kao što nije previše mario za Božje zapovijedi. Njegovo svjedočanstvo prenosimo u nastavku.

FRA DAMIR PAVIĆ: "Oni koji su u tijelu, ne mogu se Bogu svidjeti"

"Previše se brinemo za svoje tijelo, a trebali bismo se više brinuti za svoj duh i dušu koja je besmrtna. Ugledajmo se na svetu Rafku, koja ne samo da se nije bojala za svoje zdravlje i život, nego je molila Isusa da okusi malo njegove patnje i smrtne muke. Tu molitvu joj je Gospodin i uslišao. Strašno je trpjela i bila je nepokretna, eto što ljubav može, kada svoje tijelo ne gledamo kao najveće blago koje treba čuvati pod svaku cijenu, već ga predajemo da se zlopati za Kraljevstvo Božje i gledamo da svoju dušu ne izgubimo", poručio je Pavić.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja