Budi dio naše mreže

Ključna riječ: obracenje

Nije htjela vjerovati ni na samrti, a onda je Bogorodica spustila svoj pogled na nju

„Ispostavilo se da imam rak grlića maternice i da mi je ostalo vrlo malo života. Sjećam se da nisam htjela imati ništa s Isusom ili Marijom. Sjećam se da sam vidjela sliku Bogorodice s Djetetom i htjela sam da se da slika skine. Sjećam se da sam čitala jednu knjigu za samopomoć koja mi se svidjela osim jedne riječi za koju sam čak rekla da treba biti izbačena iz knjige. To je bilo ime Isus", dio je svjedočanstva gorljive protivnice kršćanstva kojoj se život promijenio u sekundi.

Kako Marija obraća grešnike?

Djevica Marija je vidjelicama u Beauraingu rekla kako će ona obratiti grešnike. U molitvi "Zdravo Marijo", tražimo od nje da "moli za nas grešnike". No, na koje sve načine nas Marija može obratiti?

Hajdi Begović: Nikoga na ništa ne možemo prisiliti, ali možemo posvjedočiti vjeru svojim životom

"Svi mi prolazimo svoj neki put. Ja, kad sam se tek bila obratila, to je bilo ono baš pavlovsko obraćenje. Znači, imala sam potrebu svima živima govoriti oko sebe o tome i čuditi se 'kako ne vide da sam do sada bila u krivu' i 'kako ne vide tako očitog Isusa'." Poruka je ovo koju je Hajdi Begović, aktivistica, influenserica, članica Molitvene zajednice 'Srce Isusovo', uputila gostujući u HKR-ovoj emisiji 'Zašto vjerujem', ističući da je kao i toliki drugi, do otprilike prije šest godina, bila samo tradicionalna vjernica.

VIDEO Paddy Kelly, član nekoć vrlo popularne grupe "The Kelly Family", o iskustvu teške depresije i susretu sa živim Bogom

"Razmišljao sam o samoubojstvu nekoliko mjeseci. Mislio sam da je to jedini izlazak. Skoro sam si i oduzeo život. Stajao sam uz prozor i gledao prema dolje. No, nešto u meni što ne mogu objasniti, kao neki glas, rekao je: 'Pričekaj!' Nisam čuo glas, ali sam osjećao nečiju prisutnost koja mi govori da ne skočim", rekao je Michael Patrick Kelly, poznati pjevač glazbene grupe "The Kelly Family" koji je nakon obraćenja proveo šest godina u katoličkom samostanu u Francuskoj gdje je kao redovnik provodio vrijeme u molitvi, učenju i radu.

Kršćanima na internetu: Mi moramo biti svjetlo u svijetu, a ne odraz svijeta

Fra Casey Cole, osnivač produkcijske tvrtke koja stvara internetski sadržaj za evangelizaciju i katehezu "Breaking In The Habit Media", obratio se na svom YouTube kanalu kršćanima interneta pozivajući ih da budu primjer ponašanjem na internetu i društvenim mrežama te da tako djele istinsku poruku Krista.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja