Budi dio naše mreže

Ključna riječ: obracenje

Duhovna oporuka krvnika sv. Marije Goretti: "Mala Marija bila je uistinu moje svjetlo, moja zaštitnica. Neka oni koji budu čitali ovo moje pismo..."

Alessandro Serenelli, 20-godišnjak koji je 1902. godine pokušao silovati 11-godišnju Mariju Goretti, buduću sveticu, a zatim ju usmrtio s 14 uboda nožem, imao je svoju povijest. Otac mu je bio alkoholičar, majka je završila u psihijatrijskoj bolnici kad je Alessandru bilo samo nekoliko mjeseci jer ga je htjela utopiti, a njegov je brat počinio samoubojstvo.

Priča o Asetu, kazaškom muslimanu koji je prihvatio Isusa

Aset je iz Almatija, ima 41 godinu, mesar je i dolazi iz muslimanske obitelji. U dobi od 15 godina doživio je "lijepo prijateljstvo" s ocima misionarima. S njima je počeo učiti talijanski i polako otkrivati Isusa, Onoga kojeg je tražio cijeli život.

Pozvani na pokajanje

Bog raskajane grješnike smatra svojim izgubljenim blagom, za kojima je dugo tragao. Oni nisu Njegovi neprijatelji.

Svjetlo koje sja u tami

Poznati britanski novinar Malcolm Muggeridge nije bio katolik kada je pisao o Majci Terezi u knjizi "Nešto lijepo za Boga". Divio joj se i znao je da njezino svjetlo dolazi od Krista, ali prijepori i sukobi koje je vidio unutar Crkve spriječili su ga da u nju uđe. Nije se mogao pomiriti s vjerom da Crkva koju muče takvi skandali može biti nešto više od ljudske institucije. Majka Tereza ipak nije odustala od njega. “Ne znam zašto”, napisala mu je jednom, “ali vrlo često u mom srcu dolazi želja da budem s tobom u Engleskoj kada se prvi put pričestiš s Isusom. Ne znam – ali Isus nikada ne daje želje koje ne namjerava ispuniti.”

Dobri Samarijanac, obraćenje i otkupljenje

Sv. Majka Terezija iz Kalcutte podsjeća nas na četiri “koraka” molitve: 1) šutnja, 2) dobre misli pune ljubavi 3) dobra djela, 4) unutarnji mir. Ne zaboravimo se osamiti u tišini, ostati u svojim sobama. No, neka to ne bude samo izvanjska tišina, nego tišina u našoj nutrini. Uostalom, ako se ne možemo povezati sami sa sobom, ne možemo se povezati ni s drugima.

RAFAEL DROPULIĆ: Što sam više Božji, to sam više svoj

Glazbenik Rafael Dropulić javnosti je postao poznat zahvaljujući pobjedi u reality showu Story Supernova Music Talents. Rođen je rođen 1983. godine u Mostaru, a djetinjstvo je proveo u Pločama gdje je završio osnovnu školu nakon čega se odselio u Zagreb gdje je završio gimnaziju i studij Komunikacijskog menadžmenta.

Što nas uistinu potiče na vjernost i služenje Isusu Kristu?

Donosimo čitanje iz Matejeva evanđelja na dan 22. kolovoza uz razmatranje oca Lorenza Montecalva od Družbe Otaca Božanskog Poziva. U današnjem evanđelju možemo čuti kako istinska ljubav nije ona koja se sviđa našim osjetilima, već ona koja se sviđa Bogu. Ona ljubav kojoj nas uči Isus Krist. Možemo preispitati svoje motive, zbog čega idemo u određenu vjersku zajednicu i zbog čega naviještamo Božju riječ ljudima u svojoj okolini? Činimo li to iz neke koristi? Možemo se pitati što nas na to potiče, kako bismo se uvjerili u ispravnost vlastitih motiva. 

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja