Budi dio naše mreže

Ključna riječ: obracenje

Kršćani su pozvani mijenjati svijet – ali kako?!

Objavljujemo završni dio govora dr. Ance-Marie Cernea na Pro-life forumu u Rimu 2016. godine. Dugo nije viđen tekst koji preciznije objašnjava situaciju u svijetu i zaključak koji ističe da nam treba "reconquista" - prvo u duhovnom, a potom u kulturnom i političkom smislu.

OBRAĆENJE Joe Eszterhas: Od "Showgirls" do Damaska

Scenarist koji je, uz ostale, napisao scenarije za "Basic Instinct" i "Showgirls", objavio je svojevremeno knjigu o svom povratku katoličkoj vjeri. Filmofilima poznat kao najbolje plaćeni scenarist navedenih mračnih erotskih trilera, Joe Eszterhas, ujedno i bivši urednik pop-magazina Rolling Stone, napisao je knjigu 'Nositelj križa: Memoari vjere' (Crossbearer: A Memoir of Faith), u kojoj govori o svom duhovnom obraćenju od života holivudskih tulumarenja na onaj posvećen Kristu i svojoj obitelji.

SVJEDOČENJE Bog je jedini uvjerljivi odgovor

Potresna je pripovijest obraćenja blogerice Leah Libresco, popularne američke ateistice odgovorne za 'Patheos Atheist Portal'. Poruka ove mlade filozofkinje, koja je doktorirala na sveučilištu Yale, osamnaestog lipnja 2012. snažno je potresla brojne čitatelje njezinog bloga, posebno ateiste, i vrlo se brzo proširila po svijetu.

Kad god smo na pripremama uvijek tražim gdje je sveta misa

„Bez svakodnevnog življenja, odnosno dolaska pred Gospodina, ne možete ništa napraviti”, poruka je izbornika hrvatske ženske nogometne A reprezentacije Mate Prskala koju nam je izrekao u emisiji 'Zašto vjerujem', a početkom ovog tjedna redakciji Hrvatske katoličke mreže također potvrdio da će ove nedjelje u Petrinji - na poziv organizatora - posvjedočiti mladima na novome, trećem, izdanju međugorskog Mladifesta u Hrvatskoj.

Banjol: Mala župa za velika 'ljetna' svjedočanstva

Ljeti se gotovo svi presele na more. Župe i crkve na kontinentu su praznije, a uz obalu i po otocima traži se nekad mjesto više, pogotovo u župi Sv. Lucije u Banjolu, tik pred ulaz u grad Rab, kada je svjedočanstvo vjere neke poznate ili manje poznate osobe nakon nedjeljne jutarnje mise u kojem se bogoslužni prostor ne prazni ni nakon sat vremena.

Bavila se magijskim tehnikama, a onda je susrela živog Boga: Stvarna radost je ušla u moje srce!

"Jedne večeri u svome sam stanu doslovnom osjetila hladnoću na koži. U toj tami sam prvi put zavapila iz dubine svoga srca za pomoć. Rekla sam: 'Bože, gdje si?' Samu sebe sam prestrašila, shvativši da se zadnjih osam godina nisam obratila Bogu. Obraćala sam se svemiru, ali ne i Bogu", rekla je u emisiji Argumenti HKR-a Sara Kukić, svjedočeći o posljedicama bavljenja magijskim i New Age tehnikama, ali i o vlastitom obraćenju.

Od zatvorenika i ovisnika do katolika: obraćenje Marka Wahlberga

Moram priznati da pisanje o holivudskim obraćenjima može biti zastrašujuće. Mi se katolici obično uzbudimo kada neki glumac nešto kaže o prakticiranju vjere. Ponekad ih čak brzo uzdignemo do "statusa" uzora kršćanskog života. Ubrzo nakon toga počnu izbacivati ​​smeće i, naravno, osjećamo se razočarano. Čini se da je Wahlberg iskreni katolik i to već neko vrijeme. Daje vrlo pozitivno svjedočanstvo svoje vjere i sjajno je vidjeti kako to otvoreno dijeli. Činjenica da je Wahlberg odabrao neke uloge s kojima neki mogu imati problema, samo pokazuje njegovu čovječnost i ljudsku slabost. Nismo li svi smo donijeli odluke zbog kojih žalimo, ali moramo i dalje nastojati koračati putem do svetosti i uzdići se iznad svojih grešaka?

Teški kriminalac zaplakao i predao svoj život Isusu nakon što je pogledao film "Pasija"

Blake Russell nekada je bio mladi profesionalni baseball igrač. Odrastajući bez oca postao je buntovni tinejdžer koji je od konzumacije marihuane do izbacivanja iz tima postao izgubljeni i teški ovisnik te kriminalac. Godinama u zatvoru mislio je da njegov život više nema smisla. Jednoga dana ušao je u zatvorsku kapelicu i sreo Isusa gledajući film "Pasija". Istoga trenutka počeo je plakati. Uz riječi: "Ako si ti Onaj koji ovo čini, molim te, onda nemoj prestati. Ni ne znam jesi li stvaran, ali želim ti dati svoj život". Od toga dana za Blakea život više nikada nije isti. Donosimo svjedočanstvo u nastavku teksta.

Najpoznatije obraćenje i svjedočanstvo vjere u Hrvatskoj - milijun pregleda u godinu dana

"Više od milijun pregleda! Za nešto više od godinu dana... Bili su maturanti u zadnjoj klupi, pripremio sam projekciju na platnu. Netko reče: 'Profesore, kakvu limunadu ćete to pustiti?' Samo sam im rekao: 'Gledajte 30 sekundi i dalje ne morate.'" Ovo je na svome instagram profilu posvjedočio kninski vjeroučitelj Maro Preden - pobjednik Vjeronaučne olimpijade 20018. - o YouTube svjedočanstvu vjere Gorana Ćurkovića koji je sa zaključenjem ovog teksta sada već pogledan 1.262.783 puta, a samo koji dan prije kada je vjeroučitelj Mario svoje riječi objavio oko 1.100.000.

Kršćane očekuju sve veći progoni

Na uočnicu Nedjelje Muke Gospodinove, kojega smo i mi pozvani nasljedovati preko muke i poniženja do slave uskrsnuća, prenosimo tekst koji je američki svećenik mons. Charles Pope objavio na blogu National Catholic Register 31. kolovoza 2016. godine. A gdje smo danas?

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja