Budi dio naše mreže

Ključna riječ: obracenje

Od zatvorenika i ovisnika do katolika: obraćenje Marka Wahlberga

Moram priznati da pisanje o holivudskim obraćenjima može biti zastrašujuće. Mi se katolici obično uzbudimo kada neki glumac nešto kaže o prakticiranju vjere. Ponekad ih čak brzo uzdignemo do "statusa" uzora kršćanskog života. Ubrzo nakon toga počnu izbacivati ​​smeće i, naravno, osjećamo se razočarano. Čini se da je Wahlberg iskreni katolik i to već neko vrijeme. Daje vrlo pozitivno svjedočanstvo svoje vjere i sjajno je vidjeti kako to otvoreno dijeli. Činjenica da je Wahlberg odabrao neke uloge s kojima neki mogu imati problema, samo pokazuje njegovu čovječnost i ljudsku slabost. Nismo li svi smo donijeli odluke zbog kojih žalimo, ali moramo i dalje nastojati koračati putem do svetosti i uzdići se iznad svojih grešaka?

Teški kriminalac zaplakao i predao svoj život Isusu nakon što je pogledao film "Pasija"

Blake Russell nekada je bio mladi profesionalni baseball igrač. Odrastajući bez oca postao je buntovni tinejdžer koji je od konzumacije marihuane do izbacivanja iz tima postao izgubljeni i teški ovisnik te kriminalac. Godinama u zatvoru mislio je da njegov život više nema smisla. Jednoga dana ušao je u zatvorsku kapelicu i sreo Isusa gledajući film "Pasija". Istoga trenutka počeo je plakati. Uz riječi: "Ako si ti Onaj koji ovo čini, molim te, onda nemoj prestati. Ni ne znam jesi li stvaran, ali želim ti dati svoj život". Od toga dana za Blakea život više nikada nije isti. Donosimo svjedočanstvo u nastavku teksta.

Najpoznatije obraćenje i svjedočanstvo vjere u Hrvatskoj - milijun pregleda u godinu dana

"Više od milijun pregleda! Za nešto više od godinu dana... Bili su maturanti u zadnjoj klupi, pripremio sam projekciju na platnu. Netko reče: 'Profesore, kakvu limunadu ćete to pustiti?' Samo sam im rekao: 'Gledajte 30 sekundi i dalje ne morate.'" Ovo je na svome instagram profilu posvjedočio kninski vjeroučitelj Maro Preden - pobjednik Vjeronaučne olimpijade 20018. - o YouTube svjedočanstvu vjere Gorana Ćurkovića koji je sa zaključenjem ovog teksta sada već pogledan 1.262.783 puta, a samo koji dan prije kada je vjeroučitelj Mario svoje riječi objavio oko 1.100.000.

Kršćane očekuju sve veći progoni

Na uočnicu Nedjelje Muke Gospodinove, kojega smo i mi pozvani nasljedovati preko muke i poniženja do slave uskrsnuća, prenosimo tekst koji je američki svećenik mons. Charles Pope objavio na blogu National Catholic Register 31. kolovoza 2016. godine. A gdje smo danas?

Biblijske priče koje nije lako razumjeti

Kada bismo u Bibliji razumjeli svaku riječ, Božja poruka bila bi nam jasnija, pristupačnija i prihvatljivija. Ali ni to nije dovoljno ako u tim riječima, među retcima uporno tražimo samo i jedino Boga. Potražimo najprije sebe. Tada će nam se možda obratiti i Otac naš na nebesima i pitati: "Jesi li nešto naučio iz ove priče?"

Nije htjela vjerovati ni na samrti, a onda je Bogorodica spustila svoj pogled na nju

„Ispostavilo se da imam rak grlića maternice i da mi je ostalo vrlo malo života. Sjećam se da nisam htjela imati ništa s Isusom ili Marijom. Sjećam se da sam vidjela sliku Bogorodice s Djetetom i htjela sam da se da slika skine. Sjećam se da sam čitala jednu knjigu za samopomoć koja mi se svidjela osim jedne riječi za koju sam čak rekla da treba biti izbačena iz knjige. To je bilo ime Isus", dio je svjedočanstva gorljive protivnice kršćanstva kojoj se život promijenio u sekundi.

Kako Marija obraća grešnike?

Djevica Marija je vidjelicama u Beauraingu rekla kako će ona obratiti grešnike. U molitvi "Zdravo Marijo", tražimo od nje da "moli za nas grešnike". No, na koje sve načine nas Marija može obratiti?

Hajdi Begović: Nikoga na ništa ne možemo prisiliti, ali možemo posvjedočiti vjeru svojim životom

"Svi mi prolazimo svoj neki put. Ja, kad sam se tek bila obratila, to je bilo ono baš pavlovsko obraćenje. Znači, imala sam potrebu svima živima govoriti oko sebe o tome i čuditi se 'kako ne vide da sam do sada bila u krivu' i 'kako ne vide tako očitog Isusa'." Poruka je ovo koju je Hajdi Begović, aktivistica, influenserica, članica Molitvene zajednice 'Srce Isusovo', uputila gostujući u HKR-ovoj emisiji 'Zašto vjerujem', ističući da je kao i toliki drugi, do otprilike prije šest godina, bila samo tradicionalna vjernica.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja