Budi dio naše mreže

Ključna riječ: evandelje

Zašto ostati katolik?

„Ostajem katolik usprkos onome što sam vidio jer biram rasti radije nego biti djetinjast“, fr. Socrates B. Villegas napisao je u svom promišljanju za Facebook stranicu „The Australian Catholics Page“ u kojem je naveo razloge zbog kojih ljudi ostaju u Katoličkoj Crkvi.

Teška vremena za vjeru? Bilo je i težih

Ono što se za današnja vremena može reći jest da su pred kršćane donijela nove izazove i drugačiju prijetnju. Granica između kršćanskoga i nekršćanskoga, između vjere i zablude, koja je prije bila oštra, jasna i razmjerno lako spoznatljiva, danas je često zamagljena i konfuzna.

POD KRIŽEM Nedosljedan kršćanin sablažnjava, a sablazan ubija

U emisiji HKR - a "Pod križem" u utorak, 28. veljače o dosljednosti kršćanskog života govorio je fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na zagrebačkom Sv. Duhu koji poručuje "Budimo molitelji, oni koji će vapiti Bogu da budemo dosljedni kršćani."

Božja ljubav nema mjere

Papa Franjo je u nedjelju, 19. veljače s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

BR. JAKOV OD KRIŽA Zašto se bojiš pustiti svoj strah?

Koliko je puta tebi Bog rekao da se ne bojiš? Koliko je puta pokušao umiriti oluje u tvome duhu? Koliko si se puta opirao svim silama tome milosnom Božjem zahvatu misleći da Bog ne može umiriti oluje koje bjesne u tvome životu? Koliko si se puta grčevito držao za svoj strah, za svoje tjeskobe, umjesto da ih prepustiš Gospodinu? Koliko si puta zaključio da je sigurnije biti u strahu nego Bogu predati svoje terete?

Prikaz Ivana Krstitelja u tamnici uči nas o Križu

Krstitelj se naslanja na komad drveta. Ovo, naravno, upućuje gledatelja posebno na križ Isusa Krista. U svakom razdoblju učeničkog života, uključujući i došašće, svatko od nas mora shvatiti da punina kršćanskog života znači prigrliti križ. To znači osloniti se na Isusa, Raspetoga Gospodina, kao naš jedini izvor snage i nade.

Što je duhovna čistoća?

Duhovna čistoća nije isto što i svetost, ali je preduvjet za svetost. Grješno je znati kako treba ispravno postupiti, a to ne učiniti. Međutim gore je činiti pogrešno, a nazvati to ispravnim. Saznajte što je duhovna čistoća i kako ju živjeti po uzoru na sv. Franju Asiškoga.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja