Budi dio naše mreže

Ključna riječ: drustvene-mreze

Tri djevojke – mnogo svjedočanstava!

Upoznajte novi projekt triju mladih djevojaka – Nikoline, Darije i Antonije – koje su pokrenule profile na društvenim mrežama gdje će objavljivati svjedočanstva o tome kako se Bog proslavlja kroz svačiji život.

Nasilje putem društvenih mreža - Djeca su u opasnosti od cyber nasilja jer prerano pristupaju internetu

Prigodom 'Dana sigurnog interneta' Plavi telefon i Dox Kids proveli su istraživanje prema kojem je utvrđeno da je trećina tinejdžera u svijetu doživjela nasilje preko interneta. Osnivač Plavog telefona i član Papinskog povjerenstva za zaštitu maloljetnika, Ernesto Caffo smatra da se djeca suočavaju s mnogim opasnostima jer nezreli prerano pristupaju internetu i društvenim mrežama, osobito zato što ih odrasli često ostavljaju same.

Kako bi sv. Franjo Saleški koristio društvene mreže da je živio u 21. stoljeću?

Sveti Franji Saleški bio je zaljubljen u Boga, a molitvu je smatrao ključem za tu zaljubljenost. Mudrost njegovog najpoznatijeg djela "Uvod u duhovni život" primjenjiva je i u današnjem vremenu. Pročitajte smjernice ovoga sveca zaštitnika katoličkih novinara za korištenje društvenim mreža kako biste, koristeći taj medij komunikacije, donijeli Kristovo svjetlo drugima.

Dominikanke dostupne i online - Društvene mreže nezaobilazan su kanal komunikacije s mladima

Društvene mreže već su duže vrijeme nezaobilazan kanal komunikacije s mladima. Stoga su se sestre dominikanke Kongregacija svetih Anđela Čuvara u Hrvatskoj odlučile pridružiti zajednici na društvenim mrežama i na taj se način približiti mladima. O razlozima i ciljevima otvaranja profila na Facebooku i Instagramu za Hrvatsku katoličku mrežu govorila je s. Manes Puškarić.

Živjeti kao autentični vjernik u doba društvenih mreža

Društvene mreže ne moraju nas pretvoriti u zavidne, tjeskobne i nestrpljive ljude odvojene od stvarnosti, ali i duhovnosti. Zapamtimo li da prava vrijednost proizlazi iz iskrenih osobnih odnosa i Božje ljubavi, umjesto površnih interesa, možemo živjeti autentičnu vjeru i na društvenim mrežama.

Kršćanima na internetu: Mi moramo biti svjetlo u svijetu, a ne odraz svijeta

Fra Casey Cole, osnivač produkcijske tvrtke koja stvara internetski sadržaj za evangelizaciju i katehezu "Breaking In The Habit Media", obratio se na svom YouTube kanalu kršćanima interneta pozivajući ih da budu primjer ponašanjem na internetu i društvenim mrežama te da tako djele istinsku poruku Krista.

VIDEO Paralelni život na društvenim mrežama - stvarnost ili laž?

Jesmo li se izgubili u virtualnoj 'stvarnosti'? Kratki film 'A social life' koji je obišao brojne festivale i osvojio nekoliko nagrada predstavlja tužnu istinu o mnogim ljudima, posebice mladima, koji žive paralelni život društvenih mreža na kojima su stvorili lažnu sliku o sebi i postali ovisni o likeovima, kometarima, mnogim pratiteljima i 'prijateljima' koje nikad nisu sreli. Film je ujedno prilika za razmišljanje svakome od nas!

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja