Budi dio naše mreže

"Dan mi nikada nije počeo ni završio bez molitve. Kroz molitvu sam se zbližio s Bogom i uživao u prisutnosti s njim. Znao sam da će se on pobrinuti za sve i da je sve lakše kada je on tu."

/ lm

Među nogometašima hercegovačkih klubova koji zajedno mole krunicu, idu na misu i čitaju Bibliju jest i nogometaš GNK Dinama Vinko Rozić koji jetrenutačno »na posudbi« u HŠK-u Posušje, prenosi Glas Koncila.

Taj mladi hrvatski reprezentativac rođen je u Tomislavgradu i ima 19 godina. Bavi se nogometom od svoje sedme godine, a profesionalno ga igra od sedamnaeste. »Imam dvije starije sestre i dva mlađa brata, koja su isto nogometaši i trenutačno igrači GNK Dinama. Obiteljski smo jako povezani” navodi mladi reprezentativac.

Svoje prve školske dane, a i nogometnu karijeru Vinko je započeo u Tomislavgradu, gdje je i rođen. S jedanaest godina zbog nogometa i daljnjega razvoja preselio se u Split, gdje je nastavio školovanje i igrao za HNK Hajduk. “Svi su govorili da je to prerano, da sam još jako mlad, da ima vremena, ali moja želja da odem, da napravim iskorak bila je puno veća. Kroz cijelo to vrijeme podupirala me moja obitelj, moja velika ljubav” zaključuje Rozić.

Zajedno s braćom, sestrama i roditeljima kao mali sam išao u crkvu i molio.

Rozić navodi da mu je u Hajduku bilo jako lijepo te je kroz svaki trening i utakmicu rastao. Nakon tri godine dobio je poziv iz GNK Dinama. “U Zagrebu sam jedno vrijeme proveo sam, ali ubrzo je došao i moj brat Ante. Nakon toga mi se cijela obitelj preselila u Zagreb. Bilo je tu puno uspjeha i padova, puno ozljeda koje su me dosta sputavale. Bez obzira na sve to nisam odustajao i borio sam se. No nikad nisam gubio vjeru”, rekao je mladi nogometaš koji od 2017. godine nastupa i za mlađe kategorije hrvatske reprezentacije. Put ga je vodio najprije na posudbu u NK Široki Brijeg pa u HŠK Posušje.

O svojim daljnjim nogometnim planovima Rozić ističe da mu je najveća želja prije svega ostati i duhovno zdrav. U tome mu pomaže ozračje u sadašnjem klubu u kojem športaši mole krunicu na čelu s trenerom Goranom Granićem. Mladi Reprezentativac istaknuo je da svaki trener uvijek potiče neko zajedništvo i dobru atmosferu, ali u njihovom klubu događa se nešto posebno jer ih trener Granić potiče i na molitvu.

Kroz molitvu sam se zbližio s Bogom i uživao u prisutnosti s njim.

“Meni vjera nikako nije strana. Odrastao sam u njoj. Tako da sam presretan što se nalazim baš u takvu klubu, u ozračju gdje je mogu slobodno iznositi. Vjera za mene znači sve. Odrastao sam u vjeri uz svoje roditelje. Zajedno s braćom, sestrama i roditeljima kao mali sam išao u crkvu i molio. Tada nisam shvaćao bit svega. Što sam više odrastao počeo sam vjeru osjećati i živjeti. Tako sam počeo čitati Bibliju i moliti devetnice. Dan mi nikada nije počeo ni završio bez molitve. Kroz molitvu sam se zbližio s Bogom i uživao u prisutnosti s njim. Znao sam da će se on pobrinuti za sve i da je sve lakše kada je on tu. Uvijek sam spreman javno svjedočiti o svojoj vjeri bez obzira na okolinu i komentare sa strane”, svjedoči hrvatski reprezentativac Rozić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja