Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vjera

Možeš odustati i očajavati, a možeš i živjeti punim plućima

Nažalost, postoje ljudi koji su davno umrli, a i dalje fizički žive. Hodaju, kreću se, žive s nama, ali zapravo ne žive, već životare. Jedino što im je preostao je ukop – kao trajni znak njihove smrti. Kako im pomoći? Kako pomoći sebi ako se nalazimo u takvoj situaciji?

Ne možemo nakon susreta s Gospodinom ostati isti

Pitam se koliko puta smo se približili Gospodinu, a pobojali smo se dotaknuti ga, pobojali smo uspostaviti kontakt s njim. Zašto se bojimo prići mu bliže? Što je to u nama što nas koči u našem odnosu s njim? Jesmo li spremni ozdraviti?

Ovaj svetac je zamolio Boga da pomakne planinu

U Evanđelju po Mateju Isus govori svojim učenicima: "Zaista, kažem vam, ako imadnete vjere koliko je zrno gorušičino te reknete ovoj gori: `Premjesti se odavde onamo!`, premjestit će se i ništa vam neće biti nemoguće." (Matej 17,20). Legenda kaže da je jedan svetac doslovno tražo Boga da pomakne planinu.

Saznajte stav Crkve prema drugim religijama

Papa Pavao VI govorio je o 4 dimenzije dijaloga. To su: dijalog unutar Crkve, dijalog s drugim crkvenim zajednicama, sa drugim vjerskim tradicijama, te sa nevjernicima i čitavim svijetom. Ovdje ćemo promisliti o stavu Crkve prema drugim religijama, te o mogućnostima dijaloga.

Evo što je kršćansko poimanje vjerovanja

Vjera po svojoj naravi nije tek neko egzaktno znanje, ali nije ni slijepo, niti neutemeljeno povjerenje. Kršćansko poimanje vjere nije takvo. Sam Bog je onaj u koga se vjeruje, kojem se vjeruje i kome se na temelju riječi vjeruje.

A možda samo ne želiš vjerovati

Proći kroz vrata vjere znači krenuti na put koji traje cio život. Taj put započinje krštenjem, a završava prijelazom iz smrti u vječni život.

1 2 3 11
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja