Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vjera

Mons. Uzinić: Trebamo postati manje oni što o Bogu nešto znaju, a više oni koji Bogu vjeruju!

"Kršćanski vjerovati znači i hoditi u ljubavi, kao što je to Krist činio. U protivnom naša se vjera može svesti na ideologiju, teoriju, osjećaj, a vjera nije ništa od toga. Bog kojega je Isus navješćivao i objavljivao je Bog kojega se može prihvatiti samo takvom vjerom. U Isusu je Bog postao naš bližnji", poručuje apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije i riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić. Njegovo promišljanje nad liturgijskim čitanjima 19. nedjelje kroz godinu prenosimo u cijelosti.

Don Damir Stojić: Tražite Gospodina Isusa Krista i vjerujte, dobit ćete sve što ste htjeli i još više!

U ponedjeljak 12. srpnja u crkvi Sv. Ilije u Metkoviću počelo je Jerihonsko bdijenje u povodu proslave zaštitnika Župe i Grada. Misno slavlje predvodio je don Damir Stojić, koji je nakon misnog slavlja imao svjedočanstvo vjere. "Zato tražite Gospodina Isusa Krista ovih dana i vjerujte, dobit ćete sve što ste htjeli i još više što niste mogli ni pojmiti, jer on bolje zna tvoje srce nego ti", poručio je don Damir Stojić.

Etty Hillesum: Kako je mlada židovska agnostikinja otkrila Boga i dubinu molitve?

Jedna od vodećih figura moderne duhovnosti, Etty Hillesum otkrila je Boga tijekom nacističke okupacije. Ubijena u Auschwitzu 1943. u dobi od 29 godina, Etty Hillesum postigla je zapanjujući duhovni rast u posljednje tri godine svog života. Njezin je primjer vrijedan divljenja ovdje da nas nadahne da nastavimo svoj život u molitvi.

Fra Josip Vlašić: "Vjeruj Bogu i onda kada On šuti"

"U jednom koncentracijskom logoru nakon završetka Drugog svjetskog rata pronađen je jedan mali papirić na kojem su bile ispisane tri rečenice. Prva: Ja vjerujem u sunce i kada ne vidim da ono sija. Druga: Ja vjerujem u ljubav i onda kada je ne osjećam. I treća: Ja vjerujem u Boga i onda kada On šuti", stoji u novoj Pozitivnoj minuti fra Josipa Vlašića koju vam donosimo u nastavku.

Ovo mudri čine, a ludi izbjegavaju!

Uspješni direktor podsjetio me na 3000 godina staru lekciju koja će i vas učiniti mudrijim roditeljem, prijateljem ili poslovnim čovjekom.

Održavati Krista živim u nama

Uskrs nas podsjeća da smo svi pozvani umrijeti sebi - i započeti život obnovljene vjere. Uskrs, najveći od svih crkvenih blagdana, šalje poruku da je Kristovo uskrsnuće pobjeda nad zlom i smrću. Francuski biskup i teolog Jacques-Bénigne Bossuet svojedobno je o svom povjerenju za spas u kršćanstvu napisao: „Ako bih tražio uistinu spasonosnu religiju, tražio bih onu koju je utemeljio onaj koji nije samo tvrdio da je božanstven, već je i ustao iz mrtvih."

Bl. Alojzije Stepinac: Protuslovlje je vjerovati u Boga i biti pesimist!

"Dakle, mladi prijatelji, ne glavu k zemlji, nego u vis! Naš Bog nije se promijenio. On je i danas onaj isti brižni otac, liječnik, koji bdije nad nama. Vjerovati u Boga i biti pesimist, to je protuslovlje. Pravi katolik mora danas biti optimist više nego ikada", poručio je kardinal Alojzije Stepinac u nagovoru mladeži 1944. godine. Ove snažne riječi i danas su utjeha i ohrabrenje na našem životnom putu.

Osam savjeta za roditelje - kako pomoći djeci ako ih vršnjaci zadirkuju zbog vjere?

Odrastanje danas može biti prilično nezgodno. Uz sve probleme koji dolaze s društvenim mrežama, puno je toga s čim se moraju boriti djeca današnjice. Vjera, recimo. Za djecu koja odrastaju u obiteljima s vjerom, religija može biti stvar na koju se mogu osloniti, ali, nažalost, može dovesti do zadirkivanja vršnjaka koji nemaju ista uvjerenja. Koji je odgovor roditelja?

Tomislav Ivančić: Čovjek najprije može ozdraviti kada vjeruje u dobro!

"Čovjek najprije može ozdraviti kad vjeruje u dobro, kad govori zdravo i dobro, kad očekuje dobro i kad vjeruje u dobro u ljudima, u sebi, u okolini. Čovjek sigurno uspijeva i on uvijek ostaje dobar i zdrav kad govori dobro, misli dobro, kad vjeruje u dobro u ljudima i kad se oslanja na apsolutno dobrog Boga", poručuje Tomislav Ivančić u knjizi "Hagioterapijska antropologija“.

Zovem se vjernik, mislim da to i jesam

Čini nam se da smo prepušteni igri slijepih sila u svijetu. Patnja je trenutak u kojem toga postajemo svjesni. Trpljenje je stoga križanje na kojem se naša vjera mora opredijeliti: ili priznati da samo Bog vodi naš život ili povjerovati da on gubi kontrolu nad nama i da stoga trebamo uzeti sudbinu u vlastite ruke. O tome kamo smo krenuli na tom križanju ovisi uspješnost i neuspjeh života.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja