Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vjera

Ustanimo, jer: vjera nas je naša spasila!

"Svaka sveta misa – čin je zahvalnosti, zahvaljivanja Bogu za sva Njegova nepregledna dobročinstva, osobito u ovome božićnome/adventskome vremenu u kojemu ga spoznajemo u božićnom djetetu i dok se u nama budi čežnja za nebeskim dobrima", poručio je fra Ivan Marija Lotar u promišljanju koje je objavio na svojim društvenim mrežama.

FRA MARIN KARAČIĆ Vjeru treba upoznavati da bi se ispravno živjela

Neću činiti grijeh iz ljubavi prema Stvoritelju, a ne iz straha da ću biti kažnjen, da će mi se dogoditi još veće zlo ili slično. Vjeru treba upoznavati da bi se ispravno živjela. A čitanje Božje Riječi, molitva, upoznavanje nauka Crkve, sakramentalni život... sve su to "pomagači" na našem duhovnom putu koji nas usmjeravaju u hodu prema Gospodinu.

O konzumerizmu i autentičnoj vjeri

Ako želimo djelotvorno evangelizirati, naši životi i naše bogoslužje moraju govoriti o drugom poretku, onom koji odbacuje konzumeristički izbor i proglašava da je transcendentno stvarno. Činimo to kad poljupcem častimo relikviju. Činimo to i kada se klanjamo pred Presvetim u zlatnoj pokaznici. Kad molimo, otvarajući se djelovanju milosti, činimo to. Kad se usudimo sjetiti naše smrti, činimo to. Kada pokleknemo pred tabernakulom, činimo to. Kada žrtvujemo želje i hirove trenutka za ono što je vječno, činimo to. Kad štujemo Svetu Djevicu, činimo to. Kad prolazimo gradskim ulicama uz radosne napjeve i tamjan, činimo to. Kad ispovijedamo svoje grijehe svećeniku, to činimo.

FRA TOMISLAV PERVAN Ne kaže Isus, hoće li naći molitve na zemlji, nego vjere! Hoće li naći vjere i vjernosti?

"Dok je hodio ovom zemljom, imao je iskustvo trajnoga otpada. Otpadali su masovno i oni najbliži, koji su bili s njime! Hoćete li otići i vi? – Ako želite, ako hoćete, slobodni ste, izvolite! Isus nikoga ne snubi, ne prisiljava, ni za kim on ne plače! Svakomu prepušta njegovu slobodu. Svakoga prepušta njegovu vlastitom izboru i sudbini. Trebali bismo plakati mi nad svojom nevjerom i promašenim prilikama, krivo upotrijebljenom slobodom", poručuje fra Tomislav Pervan, teolog i hercegovački franjevac u svom promišljanju.

MAJKA ELVIRA Vjera nije čarobnjaštvo!

"Ako pak nešto ne ide ili ti nije odmah jasno, budi strpljiv, drži to za sebe. Budi kao Marija koja ‘u sebi pohranjivaše sve te događaje i prebiraše ih u svome srcu‘. Ni ona nije shvaćala sve i odmah, no nije zbog toga gubila povjerenje. U trenutcima nesigurnosti i boli ustrajala je u vjeri da će nebo odgovoriti, da će Bog pobijediti", poručuje Majka Elvira.

Mons. Uzinić: Trebamo postati manje oni što o Bogu nešto znaju, a više oni koji Bogu vjeruju!

"Kršćanski vjerovati znači i hoditi u ljubavi, kao što je to Krist činio. U protivnom naša se vjera može svesti na ideologiju, teoriju, osjećaj, a vjera nije ništa od toga. Bog kojega je Isus navješćivao i objavljivao je Bog kojega se može prihvatiti samo takvom vjerom. U Isusu je Bog postao naš bližnji", poručuje apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije i riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić. Njegovo promišljanje nad liturgijskim čitanjima 19. nedjelje kroz godinu prenosimo u cijelosti.

Don Damir Stojić: Tražite Gospodina Isusa Krista i vjerujte, dobit ćete sve što ste htjeli i još više!

U ponedjeljak 12. srpnja u crkvi Sv. Ilije u Metkoviću počelo je Jerihonsko bdijenje u povodu proslave zaštitnika Župe i Grada. Misno slavlje predvodio je don Damir Stojić, koji je nakon misnog slavlja imao svjedočanstvo vjere. "Zato tražite Gospodina Isusa Krista ovih dana i vjerujte, dobit ćete sve što ste htjeli i još više što niste mogli ni pojmiti, jer on bolje zna tvoje srce nego ti", poručio je don Damir Stojić.

Etty Hillesum: Kako je mlada židovska agnostikinja otkrila Boga i dubinu molitve?

Jedna od vodećih figura moderne duhovnosti, Etty Hillesum otkrila je Boga tijekom nacističke okupacije. Ubijena u Auschwitzu 1943. u dobi od 29 godina, Etty Hillesum postigla je zapanjujući duhovni rast u posljednje tri godine svog života. Njezin je primjer vrijedan divljenja ovdje da nas nadahne da nastavimo svoj život u molitvi.

Fra Josip Vlašić: "Vjeruj Bogu i onda kada On šuti"

"U jednom koncentracijskom logoru nakon završetka Drugog svjetskog rata pronađen je jedan mali papirić na kojem su bile ispisane tri rečenice. Prva: Ja vjerujem u sunce i kada ne vidim da ono sija. Druga: Ja vjerujem u ljubav i onda kada je ne osjećam. I treća: Ja vjerujem u Boga i onda kada On šuti", stoji u novoj Pozitivnoj minuti fra Josipa Vlašića koju vam donosimo u nastavku.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja