Budi dio naše mreže

Ključna riječ: nogomet

Završnicu KMNL-a u Sisku zaigrat će oko 250 nogometaša

Prigodni program otvaranja započinje u petak, 19. svibnja 2023. u 17 sati u Velikom Kaptolu u Sisku. Misu za sve sudionike u Pastoralnom centru katedralne župe u Sisku predvodit će sisački biskup Vlado Košić u 19 sati. Razigravanje po skupinama odvijat će se u subotu, 20. svibnja s početkom u 9 sati u sportskim dvoranama u Pisarovini, Popovači, Kutini i Petrinji. Finalne utakmice igrat će se u nedjelju, 21. svibnja, u sportskoj dvorani u Petrinji.

"Hvalite ga igrom" (Ps 150, 4)

Mnogi mladi koji se bave sportom, mogu bolje razumjeti odnos s Bogom i život u kršćanskoj zajednici razumijevajući logiku sporta. Jezikom sporta mladima se može progovoriti o kršćanskim vrjednotama i evanđeoskom životu.

Nogometaši hercegovačkih klubova: Želimo da ljudi preko nas upoznaju Boga

U Bogu brojni traže i svoju snagu u teškim trenutcima karijere, kada primjerice dođu neke teške ozljede, a neki jednostavno žive vjeru i Bog im je puno više od onoga čime se bave. I brojni sportaši iz Hercegovine i hercegovačkih klubova doslovno žive svoju vjeru na terenu i van njega. U nastavku donosimo njihova svjedočanstva.

ARGUMENTI: "Sportski klubovi trebali bi osloboditi članarine barem roditelje slabijeg imovinskog statusa i s više djece"

Važnost bavljenja sportom i tjelesnom aktivnošću za fizičko i psihičko zdravlje nacije, a posebice za djecu i mlade je neupitna. Tim više što smo suočeni s epidemijom kroničnih nezaraznih bolesti, a svako nam treće dijete ima problema s viškom kilograma što je rezultiralo i porastom djece oboljele od šećerne bolesti. Sport je proglašen i djelatnošću od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. No koliko je on uistinu dostupan djeci i mladima? Ako pitamo roditelje onda će vam reći da je bavljenje sportom uistinu 'skup sport' za njihov kućni proračun. O tome što je učinjeno i potrebno učiniti da bavljenje sportom djeci i mladima bude dostupno, sigurno i besplatno u Argumentima smo razgovarali s ravnateljem Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta dr. sc. Krešimirom Šamijom, predsjednikom Hrvatskog društva za sportsku medicinu prof. dr. Davorom Plavecom i glavnim tajnikom Hrvatskog olimpijskog odbora Sinišom Krajačem.

Trener Dinama Damir Krznar: "Svoju pripadnost Katoličkoj Crkvi i vjeru nikad nisam tajio"

Među boljim nogometnim trenerima današnjice samozatajni je Damir Krznar, pomoćnik glavnoga trenera Dinama, nogometnoga kluba koji je u Europskoj ligi ušao u četvrtinu finala. Iako je Krznar bio vrhunski nogometaš, bivši hrvatski nogometni reprezentativac među kolegama slovi kao onaj koji se svojom skromnošću nikad nije izdizao iznad prosječnih ljudi. Igrao je na katoličkim i župnim malonogometnim turnirima pa tako i u zagrebačkoj župi Remete, na turniru kojemu je uz župu Uznesenja Marijina suorganizator bio i Glas Koncila čiji tekst donosimo u nastavku.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja