Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svjedocanstvo

MATTHEW DAVID MCCONAUGHEY Suprugina vjera vratila je glumca Bogu

"Bio sam na pozornici primajući nagradu pred kolegama u Hollywoodu, a u gomili je bilo ljudi s kojima sam se znao moliti prije večere. Kad sam zahvalio Bogu, vidio sam da su neki od njih krenuli pljeskati, ali su spustili ruke bojeći se kako će se to odraziti na njihovu karijeru."

JASMIN STAVROS Svi koji još niste na koljenima pred Bogom znajte da nije kasno

Nakon teške bolesti, u 69. godini života, 4. svibnja 2023. godine preminuo je hrvatski glazbenik Jasmin Stavros. Tijekom života Stavros se obratio i počeo javno živjeti svoju katoličku vjeru. Bio je gost HKR-ove emisije "Zašto vjerujem?" 2009. godine kada je slušateljima poručio: "Svi koji još niste počeli vjerovati, koji niste na koljenima pred Bogom znajte da nije kasno."

FR ANDREW GRACE Od velikog buntovnika do svećenika

Te noći kada sam je kanio zaprositi u središtu Sydneya, luci Darling, imao sam bocu vina pored sebe. Upravo smo bili završili krunicu u lokalnoj crkvi i kasnio sam. Prošao sam kroz zeleno i onda me taj taxi u punoj brzini udario i auto se prevrtalo i prevrtalo, a ja sam pomislio: To je to, imam 28 godina, poginuo sam. A čvrsto sam se držao za upravljač. Rekao sam: Bože, premlad sam da umrem, molim te, pomozi mi! I dok sam se provlačio kroz vjetrobransko staklo, prvo sam ugledao rub nogostupa i uz njega moju krunicu iz Međugorja, pa sam je poljubio i rekao: Hvala Ti, hvala Ti, Bože,  što sam živ. Hvala Ti, majko Marijo!

SVJEDOČANSTVO U Međugorju sam sreo živog Boga

Za mene osobno najveće bogatstvo Međugorja je da sam sreo živoga Boga. Živoga Boga koji diže mrtve, ne samo prije 2000 godina. Od pakla droge do živoga Boga. Kada kažem „sreo živoga Boga”, ne samo s onim što je uradio u mom životu, nego provodeći ovih 13 godina s hodočasnicima vidio sam stvarno čuda.

IVAN BRAJDIĆ Od pakla droge, preko zajednice Cenacolo, do Boga

Mislio sam nakon mjesec dana da sam dobro i da nema smisla biti više tu. Ovi me samo tjeraju učiti, a ja nisam došao učiti, nego se maknuti od gluposti. I htio sam izići. Igrom slučaja, uz pomoć drugih i providnosti Božjoj, odlučio sam ostati i prvi put vidjeti svoje roditelje. Tada mi je prvi put proradila i savjest. Bio sam svjestan da sam kod kuće napravio veliku glupost i iza sebe ostavio previše dugova i roditelje uništio psihički, a ne samo njih, nego cijelu okolinu oko sebe.

1 2 3 21
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja