Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svjedocanstvo

Teška nesreća pretvorila se u blagoslov i ojačala im brak i vjeru

Dugo putovanje obraćenja i milosti pomoglo je ovom paru da prođe kroz razornu nesreću. "Bio sam spreman i svjestan da je možda došlo moje vrijeme. Zamolio sam svećenika da mi udijeli sakrament bolesničkog pomazanja. U tim trenucima boli privio sam se u Gospodinov zagrljaj. Osjetio sam Božju ljubav kao nikada prije. Gospodin je radio na mom srcu, omekšao ga i učinio me poslušnijim. Gospodin je ne samo izliječio moje tijelo, već je moje kameno srce pretvorio u srce od mesa. " Svjedočanstvo obraćenja i vjere ovog bračnog para donosimo u nastavku.

101-godišnja Štefanija Januš: "Obitelj, vjera i ljubav temelj su za sretan život pojedinca i društva"

U svojih 101 godinu života baka Štefanija pamti tisuće i tisuće hodočasnika Majci Božjoj Bistričkoj "koja joj je sve". Pamti i hodočašća bl. Alojzija Stepinca na Mariju Bistricu, a posebno se radovala dolasku svetog pape Ivana Pavla II. Za blaženog Stepinca kaže da je bio "pravi pastir čvrstog i jasnog stava" i posebno ga cijeni po tome "što se nije dao odvojiti od svojeg naroda".

SVJEDOČANSTVO Moj životni put k cistercitima – od krize vjere do još snažnije želje za svjedočenjem Krista!

"Počeo sam se sve više tražiti, ali više ne u samoostvarenju vlastitim snagama, nego sam se počeo tražiti u Kristu, čitajući i meditirajući riječ Božju u Svetom pismu i u mnogim djelima koja su mi prenosila iskustva nasljedovanja Krista. I tu sam rekao 'da' svom pozivu – želim živjeti i svjedočiti samo Krista". Pročitajte snažno svjedočanstvo odgovora na Božji poziv cistercita Henricusa Damjanovića.

Svjedočanstvo trudnice s covidom-19: "Znam da nas je molitva spasila"

"Bilo je to iskušavajuće iskustvo za sve nas. Strah je pokušao zavladati našim životom, ali s vjerom i nadom smo ga prevladali. Znamo da je to bilo zbog toliko mnogo ljudi koji su se molili za nas", poručila je Gisela, suradnica Opusa Dei u Ekvadoru, prisjećajući se kako je molitva pomogla njezinoj obitelji nadvladati covid tijekom trudnoće. Pročitajte njeno svjedočanstvo!

Ja sam Božje čudo. Koje li milosti!

"Poput života mnogih koji ovo čitaju, ni moj život nije savršena slika. Povijest koju sam proživjela nesumnjivo je manje stjenovita od života mnogih drugih. Međutim, to što sam preživjela nasilnu trudnoću s nepunih četrnaest godina, ne čini me čudom. Iako sam bio blagoslovljena da završim srednju školu i fakultet, udam se i imam djecu, to također nije razlog. Tijekom 16 godina preživjela sam dijagnozu raka dojke BRC1, gen za koji je ubio sve moje ženske prethodnice u obitelji. Iako me pobjeda vječno čini vječno zahvalnom, ni to nije razlog što sam čudo. Samo moje postojanje označava pravo čudo. Postojim jer se Bog, Stvoritelj, udostojio stvoriti me."

Golgota i uskrsnuće u skrovitosti četvrte trudnoće

"Sve je bilo drugačije, od samoga začeća. Beba se ušuljala pod moje srce na neobičan i samo Gospodinu moguć način. U srcu je bila ogromna radost, ono posebno uzbuđenje kad nosiš novi život i duboki mir, zahvalnost na daru života i sama spoznaja da nas Gospodin toliko ljubi i da nam vjeruje...ali razum je ovoga puta bio toliko jak i preuzimao je vodstvo u većini situacija. Prva dva mjeseca bila sam ljuta na Gospodina, danima bih odlazila na Misu i ispitivala Ga- zašto, zašto sada, jel nisi Isuse mogao pričekati još koji mjesec dok riješimo papire za kuću, dok se bar malo ne smjestimo, dok organiziramo život sa njih troje malenih, dok ne vidimo kako dalje...dok.. ne...?!" Svjedočanstvo o četvrtoj trudnoći i duhovnoj pustinji kroz koju je Gospodin proveo ovu majku donosimo vam u nastavku teksta.

Dirljiva svjedočanstva Kristovih zaručnica: U Njemu smo pronašle sve za čime naša srca žude!

"Gospodine, volja tvoja, to je radost moja; upoznati je, to je želja moja; vršiti je, to je sreća moja, jer ja te ljubim, Bože, Ljubavi moja". Ove riječi Blažene Marije Propetog dotiču samu srž redovničkog poziva, odnosno odgovora na Božji zov vlastitim životom. Pročitajte iskrena i dirljiva svjedočanstva članica Družbe Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje koje su Kristu rekle svoj "da" i posvetile život služenju Bogu i čovjeku.

Svjedočiti znači govoriti o Isusu, a ne o sebi!

U župi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku u srijedu, 30. lipnja, završen je ciklus susreta s laicima „Lipanjska srijeda u znaku svjedočanstva“. Srijedom su, počev od 2. lipnja, poslije večernje mise vjernici slušali o osobnom kršćanskom putu i poticajima za rast u vjeri te o povijesnoj povezanosti sa svetom krunicom. Govorili su: teolog i filozof Krešimir Šimić (župljanin, izv. prof. na Filozofskom fakultetu u Osijeku, otac šestero djece), Đakovčanin Ivan Bassi (vjeroučitelj u vinkovačkoj gimnaziji, suvoditelj župnoga Caritasa u župi Svih svetih u Đakovu i voditelj Udruge sv. Vinka Paulskog), župljanin Dinko Vujić (prof. u Iloku, otac četvero djece, izv. pričestitelj i skupljač milostinje) te župljanin Domagoj Ševerdija (doc. na Odjelu za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, voditelj studija Dopisne teologije pok. fra Jerka Fućaka, otac četvero djece). Zadnja lipanjska srijeda protekla je uz pobožnost krunice predvođene muškom molitvenom skupinom „Čuvari saveza sv. Josipa“ te u slavlju mise koju je predvodio i propovijedao župnik Ivica Martić, kazavši kako „smisao života nije tek borba protiv grijeha nego upoznati živoga Boga“.

Bog je odabrao našega sina, on ne pripada nama! On je instrument u Božjim rukama!

Mogu reći svim roditeljima, čija djeca razmišljaju o prihvaćanju poziva, da bi to trebali prihvatiti s radošću i da bi ih trebali podržati molitvom. Nemojte se bojati. To je dobra stvar i lijepo je vidjeti njihovu sreću. To je važnije od svega. Podržite svoje dijete, jer je to nešto što dolazi od Boga. Obitelj, čije dijete dobije poziv, zaista je blagoslovljena, poručuju roditelji čiji je sin odlučio posvetiti svoj život Bogu.

1 2 3 10
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja