Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svjedocanstvo

Matej Lovrić: "Ako i profulam sve do kraja života, vrijedilo je"

"U ovih sedam godina, imao sam privilegiju susresti mnoge ljude. Među njima je bilo i pet majki. Uz njih tri bili su i očevi. Pet majki i očeva koji su se suočili s teškim fizičkim i intelektualnim dijagnozama svoje začete djece. Neki od njih bili su razočarani, neki zabrinuti, neki su krivili Boga. Neki jedno drugo. Svima je bilo zajedničko jedno – nisu željeli takvu djecu", svjedoči u snažnoj objavi na društvenim mrežama Matej Lovrić iz Zajednice "Arka Korablja". Njegovu objavu donosimo u cijelosti.

Brak u studentskom domu

Svjedočanstvo o predbračnom hodanju, bračnom i obiteljskom životu, za portal Muževni budite podijelio je David Cindrić, suprug i otac četvero djece, magistar inženjer informacijske i komunikacijske tehnologije i svestrani pojedinac. Svjedočanstvo prenosimo u cijelosti.

Na Veliki četvrtak u malome Banjolu gostuje Marino Restrepo, evangelizator iz Kolumbije

Na duhovnome polju nema neutralnog terena. Ili si na Božjoj strani ili... I jedan i drugi čekaju na razmeđi... - ovo je jedna od najupečatljivijih misli obraćenika i evangelizatora Marina Restrepa koji o svome nevjerojatnom mističnom iskustvu već godinama svjedoči po svijetu, a na Veliki četvrtak godine Gospodnje 2022. pozvali su ga u mali Banjol na otoku Rabu u Hrvatskoj. I odazvao se.

Priča o riječnom vodiču

„Hvala ti, Gospodine, za snažno svjedočanstvo vjere ovog čovjeka. Zaštiti ga dok vodi druge kroz ljepotu ovoga svijeta do sljedećeg čuda.”

Volontiranje na EXPO 2020 u Dubaiju bila mi je prilika za svjedočenje vjere nepoznatima i pripadnicima drugih religija

Završni je dan najveće svjetske izložbe EXPO 2020. Kroz šest mjeseci održavao se u futurističkom Dubaiju, arapskoj top-destinaciji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Izlagalo je 190 država, među njima i Država Vatikan. Vatikanski paviljon vodili su franjevci konventualci. Tu zadaću su dobili od Papinskoga vijeća za kulturu, jer je dosta njih u službi na Bliskome Istoku. Fratri su, pak, trebali kao ispomoć mlade volontere i angažirali su njih 72-oje iz raznih zemalja svijeta. Tu sreću imali su i naši: Lea Banovac i Luka Božanović.

"Jedino s Bogom mogu uspjeti, živjeti i postizati sve što postižem"

Članovi zbora mladih iz Sesveta u srijedu, 30. ožujka hodočastili su u Nacionalno svetište svetoga Josipa u Karlovcu. Misno slavlje predvodio je župni vikar u župi Svih svetih u Sesvetama vlč. Leopold Ćurčić, u koncelebraciji s rektorom Svetišta mons. Antunom Senteom.

Veseljko Kralj: "Nisam tražio Božju, već sam bahato i naprasito provodio svoju volju"

Voditelj bratstva „Muževi katolici‟ i autor knjige „Ispovijest bijednog grješnika‟ Veseljko Kralj svjedočio je o svom životu prije obraćenja rekavši kako mu je Bog dao prekrasan dar sudjelovanja u Njegovu stvaranju za koji u ranoj mladosti nije mario kao što nije previše mario za Božje zapovijedi. Njegovo svjedočanstvo prenosimo u nastavku.

SVJEDOČANSTVO Kako sam po zagovoru sv. Josipa izmolio svoju suprugu

Ušavši u dubinu i bogatstvo molitvi sv. Josipu, dobio sam vrlo skoro u svome srcu i ime i atribute svoje buduće supruge. Ne znam kako, ali jednostavno sam znao da će se osoba s kojom ću provesti život zvati Mateja i da će biti posebna. Osjetio sam te riječi neopisivo snažno. Kad sam sv. Josipa upitao kako ću je prepoznati, odgovor je bio: „Vidjet ćeš. Nećeš je moći promašiti.‟ Malo je reći da u tome trenutku nije bilo nikog sretnijeg od mene.

Tereza Marelić: Ni sva bogatstva SAD-a ni luksuz Italije nisu me odvratila od Krvi Kristove

Mlada Zadranka koja je s jedne strane dugo osjećala poziv da slijedi Isusa, a s druge je privlačio život koji je kao i njezine vršnjakinje željela jednostavno živjeti. No, ni boravak u Americi ni gotovo pet godina rada u Italiji za jednu poznatu obitelj - gdje je upoznala i otkrila tajne bogatstva, raskoši, život moćnika ovog svijeta - nisu je zaustavili na putu prema duhovnome pozivu. Sve to samo su odgodili. Ona se zove Tereza Marelić i zajedno s drugim djevojkama danas je u zajednici Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu, a sestre su presretne jer u jednoj godini u zajednicu im je ušlo četiri djevojke. Toga dugo nije bilo.

1 2 3 14
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja