Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svjedocanstvo

Nije htjela vjerovati ni na samrti, a onda je Bogorodica spustila svoj pogled na nju

„Ispostavilo se da imam rak grlića maternice i da mi je ostalo vrlo malo života. Sjećam se da nisam htjela imati ništa s Isusom ili Marijom. Sjećam se da sam vidjela sliku Bogorodice s Djetetom i htjela sam da se da slika skine. Sjećam se da sam čitala jednu knjigu za samopomoć koja mi se svidjela osim jedne riječi za koju sam čak rekla da treba biti izbačena iz knjige. To je bilo ime Isus", dio je svjedočanstva gorljive protivnice kršćanstva kojoj se život promijenio u sekundi.

Svjedočanstvo don Damira Stojića: Mladići i djevojke iz „Božje pobjede” su mene naučili moliti, a ne ja njih

U hrvatskoj vjerskoj javnosti stvara se dojam da je „Božja pobjeda” (BP) iz Zagreba samo bend, glazbeni sastav, slavljenički tim/služba. Skraćenicom BP pogledu je najviše izložen putem svojih pjesama - što na našem radiju, što spotovima na sestrinskoj televiziji, a ponajviše na službenome webu i YouTube kanalu ove zapravo molitvene karizmatske zajednice mladih gdje pregledi njihovih pjesama i objava prelaze stotine i stotine tisuća i to po nekoliko puta tako da taj broj vrtoglavo iz dana u dan raste. I do milijuna, a to ih u Lijepoj našoj u svakom pogledu svrstava u sam vrh, priznali to oni ili ne.

UZ UMIRUĆU SUPRUGU Zar nije ovo čas koji valja proživjeti s vjerom - Bog nas nije ostavio!

Na adresu naše redakcije stiglo je potresno svjedočanstvo supruga koji bdije i moli uz postelju svoje žene koja boluje od karcinoma. Da bismo zaštitili privatnost ove obitelji u trpljenju, nećemo objaviti njihova imena, ali njihovo svjedočanstvo dijelimo s vama, na početku Velikog tjedna, u vremenu kad sve svoje patnje i križeve sjedinjujemo s Kristovom.

Posebno pismo za svoga oca

Massimo Raimondi, volonter u rimskome Caritasu, probudio se na Dan očeva uz čestitke njegovih kćeri. Međutim, misli su mu tijekom čitavog dana bježale na njegovog sina Giovannija, koji je preminuo prije osam godina. Kada se vratio kući, počeo je pregledati sinove stvari, što nije učinio od njegove smrti. Našao je čestitke, sličice nogometaša, slike... i jedan komad papira na kojemu je pisalo Giovannijevim rukopisom: "Dragi tata..."

Liječnik iz Lombardije: Bio sam ateist. Sada znam, kada se iscrpi ono što čovjek može učiniti, potreban nam je Bog!

"Shvatili smo da nam je, kada se iscrpi ono što čovjek može učiniti, potreban Bog i počeli smo tražiti pomoć od Njega u trenucima kada imamo nekoliko slobodnih minuta. Razgovaramo jedni s drugima i ne možemo vjerovati da smo kao svirepi ateisti sada svaki dan u potrazi za svojim mirom, moleći Gospodina da nam pomogne da se odupremo kako bismo se mogli brinuti o bolesnima", rekao je liječnik Iulian Urban iz Lombardije koji je, okružen patnjom i smrću bolesnika, susreo Boga.

SVJEDOČANSTVO Kada osjetimo tugu za onim čega više nema, trebamo podići pogled prema Kristu

Dvjestotinjak članovi bratstva Exitus s područaja cijele Hrvatske hodačastilo je u Varaždin i Ludbreg u subotu 7. ožujka. Okupili su se najprije u varaždinskoj katedrali na misno slavlje, koje je predslavio varaždinski biskup Bože Radoš, nakon kojeg je susret nastavljen u Dvorani pastoralnog centra Varaždinske biskupije gdje im je biskup Radoš održao i prigodni nagovor. Svoje iskustvo sa susreta s nama je podijelio polaznik „Exitus“ programa Juraj Repinac te njegovo razmišljanje prenosimo u cijelosti.

POTRESNO SVJEDOČANSTVO Od ovisnika i beskućnika do muža i oca petero djece

"Nisam mami nikada rekao da ju volim, a volio sam ju. Milijun puta sam htio napraviti tu gestu ljubavi prema njoj, ali nisam to mogao jer ja sam muškarac! Muškarac ne smije pokazivati osjećaje, muškarac treba biti tvrd, a osjećaji su za žene. To me jako boljelo i odlučio sam se ubiti", rekao je to nekadašnji ovisnik, a danas muž i otac petero djece Goran Ćurković tijekom svjedočenja na molitvenom susretu zajednice "Nanovo rođeni".

Svjedočanstvo fra Augustina Kordića o proglašenju svetim Nikole Tavelića

U Šibenskoj biskupiji 14. studenog 2019. godine otvorena je godina svetog Nikole Tavelića prigodom obilježavanja pedeset godina od svečeve kanonizacije. Tim povodom donosimo svjedočanstvo fra Augustina Kordića, sudionika kanonizacije u Rimu. ''Okupilo se 18 do 20 000 ljudi. Napokon smo mi Hrvati dobili svoga sveca! Dakle, postali smo zreli kršćani katolici. Bili smo ponosni, radosni i Bogu zahvalni za to'', s ponosom naglašava fra Augustin.

SVJEDOČANSTVO Svučen do gola čekao je umrijeti od gladi

"Bio sam zatvorenik u koncentracijskom logoru u Auschwitzu i morao sam čistiti ćelije smrti, i onu u bunkeru oca Maksimilijana Kolbea, franjevca. U tom bunkeru nalazio se otac Kolbe, do gola svučen, čekao je smrt od gladi. Zadah je bio užasan, pod od cementa, nije bilo nikakvog namještaja, osim jedne posude za fiziološke potrebe", dio je svjedočanstva zatvorenika u logoru Auschwitz.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja