Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svjedocanstvo

SVJEDOČANSTVO VARAŽDINKE Živjeti vjeru u svakodnevici je izazovno, ali nije nemoguće

"Shvatila sam da je to ono što tražim. Odlučila sam moliti pred bolnicom, iako mi nije bilo ugodno s obzirom na ljude koji imaju svjetovne stavove po tom pitanju. Kasnije mi je bilo žao napustiti inicijativu, s obzirom na mnoga svjedočanstva koja sam čula i vidjela tijekom korizmene kampanje", poručila je Mateja Sabljak u razgovoru za emisiju "U svjetlu vjere".

BOŽJE MILOSRĐE Susret svećenika i ubojice

Časna sestra Briege McKenna dočarala je snagu krunice Božjeg milosrđa istaknuvši kako je zahvaljujući stalnoj molitvi jedne redovnice, skoro pa do razine očaja, spašen grešnik na način koji isključuje sve mogučnosti, osim Božje providnosti, Božjeg prsta.

Lidija Dugan: Pozvana sam u Gospodinovo ime djelovati

„Zašto vjerujem? Zato jer bez vjere, smatram, ne bih mogla živjeti, zato što me je traganje za Bogom dovelo do toga da me sve vodilo k Njemu i postala sam svjesna kako bez Boga ja ne mogu učiniti ništa.” Ovo je samo jedan mali dio razmišljanja Vukovarke Lidije Dugan, članice nacionalnog vodstva Inicijative '40 dana za život', iz emisije 'Zašto vjerujem' čija nova sezona, kao i nova kampanja ove pro-life inicijative, počinju istoga tjedna - koji je pred nama.

SVJEDOČANSTVO Trebalo mi je da me On zagrli i kaže: Riješit ću to, moja si i Ja preuzimam kontrolu!

"Zatvorila sam prozore, pogasila svjetla, zaključaka vrata i samo sam sjedila u svome stanu. Nisam znala kako biti normalna. Nisam znala kako imati normalan odnos prema hrani. Nisam znala kako jednostavno pojesti nešto i uživati u tome. Bila sam očajna", svjedoči Ashley Rawls, koju je Božja ljubav oslobodila od poremećaj hranjenja. Pročitajte njezino svjedočanstvo!

SVJEDOČANSTVO Prohodala sam u dobi od pet godina i za mene je bila velika radost stati na vlastite noge

"Cerebralna paraliza je trajno, ali nepromjenjivo stanje do kojeg dolazi uslijed oštećenja mozga prije, tijekom ili poslije poroda. Može zahvatiti samo ruke, samo noge ili oboje: i ruke i noge. Kod mene se očituje u vrlo blagom obliku – zahvaća samo noge, a kretanje mi najviše olakšava korištenje hodalice. Zapravo sam je dugo odbijala koristiti, no otkad je koristim, uviđam sve prednosti te sam sretna što imam i tu mogućnost kako bi mi ovaj moj križ bio još lakši za nositi. Prohodala sam u dobi od pet godina nakon operacije produljenja tetiva u bolnici na zagrebačkoj Šalati. Za mene je bila velika radost stati na vlastite noge i ne puzati više kao dotad. Gospodin je i time pokazao koliko je velik", posvjedočila je za Hrvatsku katoličku mrežu ova hrabra djevojka.

SVJEDOČANSTVO Premda slijepa i gluha, raduje se životu: Boga nosim u srcu, On je moj najbolji prijatelj!

Unatoč tome što je zbog bolesti potpuno oslijepila i oglušila, Karolina Perec raduje se svakom novom danu i traži Božju prisutnost kroz susrete s prijateljima, pisanje pjesama i izradu rukotvorina. "Vjerujem da mi je Bog dao snagu da se nosim sa svim poteškoćama i bolestima koje su me snašle. On me hrabri da ne bih klonula do kraja. Vjerujem da me samo Isus može spasiti i ozdraviti. Ako ništa drugo, On mi daje snagu da se nosim sa svim poteškoćama", posvjedočila je za Hrvatsku katoličku mrežu ova hrabra žena.

Kad god smo na pripremama uvijek tražim gdje je sveta misa

„Bez svakodnevnog življenja, odnosno dolaska pred Gospodina, ne možete ništa napraviti”, poruka je izbornika hrvatske ženske nogometne A reprezentacije Mate Prskala koju nam je izrekao u emisiji 'Zašto vjerujem', a početkom ovog tjedna redakciji Hrvatske katoličke mreže također potvrdio da će ove nedjelje u Petrinji - na poziv organizatora - posvjedočiti mladima na novome, trećem, izdanju međugorskog Mladifesta u Hrvatskoj.

SVJEDOČANSTVO HODOČASNICE Imala sam osjećaj da ću u Svetvinčentu duhovno susresti bl. Miroslava

I ove su godine – o obilježavanju 74. obljetnice mučeničke smrti bl. Miroslava Bulešića – mnogi vjernici hodočastili u Svetvinčenat – mjesto gdje se nalaze njegovi zemni ostaci. Svoje svjedočanstvo s hodočašća i oduševljenje ovim hrvatskim mučenikom i blaženikom s nama je podijelila župljanka katedralne župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Puli.

Ljepota života i smrti sedmogodišnjaka koji je ljubio Boga

Svoje prvo hodočašće napravio je u čast Gospi prije svoje druge godine, a njegov kratki život ispunio je smislom i ljubavlju njegove roditelje i braću, svećenika s kojim se pripremao za prvu pričest, ali i druge hodočasnike s kojima je koračao Gospi.

1 2 3 12
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja