Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svjedocanstvo

Mladi teolog Ivan Kišić iz Varaždina: „Prislonim svoj križ uz Njegov i moj križ postaje najslađe breme”

„Bit ću iskren. Molim Vas, ako mi netko može ponuditi neki primjeren poslić. Najveća želja mi je kroz neko vrijeme nešto zaraditi da opet mogu ovako stajati na nogama. Ovo je prvi puta da ne odskačem od ekipe na fotki!” Napisao je na svome facebook profilu i objavio spomenutu fotografiju (na vrhu je HKM-ovog teksta), uoči nedavnog primanja diplome na KBF-u u Zagrebu, mladi teolog Ivan Kišić iz Varaždina. Na zamolbu Hrvatske katoličke mreže svjedoči da mu biti prikovan uz invalidska kolica predstavlja veliku fizičku poteškoću: „Već od samog ustajanja, moj je život potpuno drugačiji od onog zdrave osobe.”

Čudo naših dana

"Neko vrijeme vjerovao sam da su se čuda događala samo u biblijska vremena. Mislio sam da su Isus u Evanđeljima i njegovi apostoli iz Djela apostolskih činili čudesa s jedinom svrhom uspostavljanja rane Crkve na snažnim temeljima. Međutim, čudo koje sam doživio prilikom kupovine kuće nešto je posvijestio mi je koliko nam je Gospodin blizu". Sljedeća je priča istinit i osoban prikaz jednog takvog malog "čuda".

Trudna i napuštena, odbila je pobaciti i povjerovala Bogu

Bog je pokazao Karin da nikada neće biti sama na svom putu majčinstva. Karin, porijeklom iz Perua saznala je da očekuje djevojčicu. Suočeni s najavom trudnoće, neki od njezinih najbližih ne samo da joj nisu pomogli, već su je, naprotiv, nagnali na pobačaj. Ipak, u njoj nema ni traga gorčini, bijesu ili ogorčenosti. Poručuje majkama koje se dvoume: "Ne prekidajte taj život koji će unijeti tolike dobre stvari u vaše živote."

SVJEDOČANSTVO Budite strpljivi s nama koji bolujemo od ove teške bolesti

Potresno svjedočanstvo o suživotu s reumatoidnim artritisom (autoimunom, kroničnom i upalnom bolesti koja dominantno zahvaća zglobove) mlade Marije Valentine Tunjić stiglo je na adresu naše redakcije. Unatoč težini bolesti i nerazumijevanju okoline, Marija Valentina piše: "Zar to nije milost? Suobličiti svoju patnju Kristovoj? To je za mene sami dar od Boga." Njeno svjedočanstvo donosimo u cijelosti.

Katoličke influencerice svjedočile vjeru u Nacionalnom svetištu svetoga Josipa

Emina Dabo Hunjak i Marijeta Martić, koje su široj javnosti poznatije i kao prve katoličke influencerice, odnosno osobe koje svojim načinom života daju primjer drugima, a za promociju svoga sadržaja koriste društvene mreže, posvjedočile su svoju vjeru u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Emina Dabo Hunjak istaknula je kako je svog sadašnjeg supruga upoznala zahvaljujući triesetodnevnoj pobožnosti svetom Josipu.

Dostavljač se, unatoč žurbi, zaustavio i pomolio pred kipom Djevice Marije

U vrijeme pandemije usluge dostavljača paketa značajno su se povećale. Donosimo video u kojem možete vidjeti kako je mladi dostavljač pronašao pola minute za molitvu usred napornog radnog dana i rasporeda. Poticaj je to svima nama da se sjetimo kako ne postoji takva "gužva" koja bi nas mogla omesti od molitve, barem i kratke, ali iskrene poput molitve ovoga mladića.

Matija Antolić: I u duhovnoj glazbi i u životu opterećeni smo produkcijom

"Duhovne je pjesme važno stvarati prepuštajući se Božjem nadahnuću", poruka je glumca, glazbenika, kompozitora i multiinsturmentaliste Matije Dedića koju je izrekao u svome vjerničkome svjedočanstvu u sklopu Velike pobožnosti svetom Josipu ove srijede u Nacionalnome svetištu Sv. Josipa. Kronike ovog karlovačkog svetišta još su zabilježile da su svetome Josipu hodočastili i vjernici župe Pohoda Blažene Djevice Marije iz Mahična i njihov župnik vlč. Nikola Sanjković koji je predvodio misu u suslavlju s rektorom Svetišta mons. Antunom Senteom.

Svjedočanstvo majke sina oboljelog od leukemije: Kad osjetiš veliku bol, padneš na koljena i vapiš: 'Bože, predajem se u tvoje ruke'

Majka Suzana Radović iz Zadra borila se i predano molila. Molila je i sv. Antu Padovanskog da do njegovog blagdana 13. lipnja, njen sin Marko izađe iz KBC-a Rebro gdje je, liječeći se od leukemije, bio osam mjeseci, od studenog 2018. do lipnja 2019. godine. Još 11. lipnja Suzana nije znala hoće li njen sin sutradan, dan prije Antunova, napustiti zagrebačko Rebro.

Mate Mijić: Moj vjernički apostolat je govoriti u ime onih katolika koji su nepravedno stigmatizirani

Osobnim apostolatom smatram svoja gostovanja u medijima i javni nastup. To činim u ime svih onih koji nemaju takvu priliku, a nepravedno su krivo stigmatizirani. Ovo riječi su samo jedan vrlo vrijedan - i svakako ugodno neočekivan - naglasak komunikacijskog konzultanta Mate Mijića kojeg je izrekao gostujući u emisiji ‘Zašto vjerujem’ na Hrvatskom katoličkom radiju. Posvjedočio je Mijić i druge zanimljive stvari, primjerice: Kakva to vjerska pitanja mogu potaknuti prave ‘male rasprave’ između njega i njegove supruge ali koje redovito završavaju dubokim vjerničkim promišljanjem?

1 2 3 8
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja