Budi dio naše mreže

Ključna riječ: molitva-krunice

Molitva krunice je poput bacanja strijela u zloga duha

Stari hrvatski naziv za krunicu – „ružarij“ – dolazi od latinske riječi "rosarium", što znači vijenac od ruža. Moliti "ružarij", odnosno krunicu, isto je kao pokloniti Mariji i Isusu vijenac duhovnih ruža.

Više od tri stotine muškaraca u Zagrebu molilo za velike nakane Crkve i domovine!

Svjetsku molitvu krunice, na čast Blažene Djevice Marije od svete Krunice, 8. listopada mole muškarci u više od stotinu gradova u 30 zemalja diljem svijeta. U Hrvatskoj je molitva održana u pet gradova, Splitu, Metkoviću, Slavonskom Brodu, Vinkovcima i Zagrebu, gdje se na Trgu bana Jelačića okupilo oko tri stotine muškaraca.

Poziv muškarcima na molitvu krunice

"Velika je radost kako ćemo ovu subotu, 1. listopada, u 14:00h moliti Krunicu zajedno s inicijativom iz Poljske" napisao je na svojim društvenim mrežama dubrovački tenor koji je pokrenuo molitvu krunice među muškarcima na ulicama Dubrovnika Stijepo Gleđ Markos. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Deset citata o omiljenoj molitvi Hrvata

Početkom 12. stoljeća na Zapadu se širila praksa recitiranja molitve "Zdravo Marijo". Od te molitve bio je poznat i recitiran samo njezin prvi dio anđeoski pozdrav i Elizabetin blagoslov. Tek pred kraj 15. stoljeća, kada se raširio običaj moljenja “Sveta Marijo”, bilo je pridodano izgovaranje imena Isus, i završni Amen. Njemački kartuzijanac Henrik Kalkar (1328. – 1408.) podijelio je 150 Zdravo Marija na 15 desetki između kojih je umetnuo molitvu Oče naš. Nekako u isto vrijeme nastaje legenda o nastanku krunice od strane svetog Dominika, utemeljitelja Reda dominikanaca, koju je osobito širio njegov subrat Alan de la Roche.

Deset načina za ustrajnu molitvu krunice

Ususret spomendanu Blažene Djevice Marije Kraljice neba i zemlje 22. kolovoza, razmišljamo kako još bliži biti s našom Majkom Marijom moleći molitvu krunice.

Pročitajte što su katolički sveci i blaženici rekli o Gospinoj krunici

Molitva Gospine krunice najljepša je molitva kojom častimo Blaženu Djevicu Mariju i bilo bi dobro moliti je što češće. Krunica donosi divne plodove kada smo redoviti i uporni u molitvi, a neki od njih su ponovno spajanje obitelji i pomirenje te ozdravljanje od fizičkih i duhovnih bolesti. U nastavku donosimo mišljenja svetaca i blaženika o krunici i redovitoj molitvi krunice.

'Avangardna' razmatranja Radosnih otajstava iz pera Stjepana Arnuša

"Ova je knjiga prepuna istine - istine koja se utjelovila i postala čovjekom: postala je poslušna, podarila je nadu, obećala je radost. I pozvala je da se od nje naučimo: nema istine u nama bez srca koje će se, prije i ponad svega, pred istinom poniziti", napisao je u epilogu ove knjižice Luka Tripalo, književni kritičar Glasa Koncila.

Kako su kršćani diljem svijeta krunicom porazili neprijatelje

Otkad je postala središnje oružje za borbu, moći svete krunice malo po malo su rasle. U nastavku možete doznati više o velikim bitkama, bliskim našem vremenu, koje je Gospa izvojevala za kršćane zazivanjem krunice, s neprijateljima sličnim ovima koje sada imamo.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja