Budi dio naše mreže

Pjesmu je nadopunila molitvena meditacija koju je u sredini programa predvodio stilu fra Ante Bešlić. Fra Bešlić figurativno je dočarao što se događa kad molimo krunicu i okupljene potaknuo na tu pobožnost.

/ dp

Trećeg dana priprave za proslavu nebeske zaštitnice, Gospe Fatimske, u splitskoj župi “Prečistoga Srca Marijina” na igrališu OŠ “Blatine – Škrape” u petak, 12. svibnja, održan je humanitarni duhovni koncert. Organizatori su sav prikupljen novac namijenili za pomoć izgradnje nove misijske postaje u Ugandi, u biskupiji Moroto. Na koncertu su nastupila poznatija imena duhovne glazbene scene u Hrvatskoj: Vanessa Mioč, fra Marin Karačić te Vis Chorus Angelicus na čelu sa Zdeslavom Kožulom.

Pjesmu je nadopunila molitvena meditacija koju je u sredini programa predvodio fra Ante Bešlić. Fra Bešlić figurativno je dočarao što se događa kada molimo krunicu i okupljene potaknuo na tu pobožnost. Na koncertu koji je trajao dva sata, Gospodina je slavilo oko 500 ljudi. Na kraju koncerta, okupljenima se obratio i upravitelj župe don Ivan Zovko koji je zazvao Božji blagoslov i zahvalio svima na podršci.

Božja blizina i lica prepuna radosti, molitve i milosti bili su vidljivi plodovi ovog duhovnog koncerta

“Bila je to večer kad su se oblaci razmaknuli i nisu dopustili kiši da proviri, večer kada su se srca velikih i malih radovala, večer kada se zajedništvo župne zajednice Prečistog srca Marijina vidjelo na djelu. Božja blizina i lica prepuna radosti, molitve i milosti bili su vidljivi plodovi ovog duhovnog koncerta. Vjerujemo kako će ovo biti početak jedne lijepe tradicije po zagovoru Gospe Fatimske”, istaknuli su organizatori koncerta.

Vanessa Mioč; FOTO: Anđela Mikulić

Djeca uživaju u duhovnoj glazbi; FOTO: Anđela Mikulić

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja