Budi dio naše mreže

Ključna riječ: split

Sudamja 2020. - Proslava blagdana sv. Dujma

Stoljetna tradicija u Splitu proslava je blagdana sv. Dujma, zaštitnika grada te Splitsko-makarske nadbiskupije, a u narodu je i splitska katedrala poznata kao Katedrala sv. Dujma. Ovogodišnja proslava započinje u srijedu 6. svibnja prvom večernjom molitvom i otvaranjem moćnika sveca te će u četvrtak 7. svibnja na sam blagdan nadbiskup Marin Barišić prevoditi misno slavlje.

VIDEO Drž' se moja Hrvatska: obrada poznate navijačke pjesme

Skac bend iz Splita snimio je obradu pjesme Zaprešić Boysa - Igraj moja Hrvatska. Pjesmi su dali ime "Drž' se moja Hrvatska", a cilj ovog projekta je podrška hrvatskom narodu u ovim vremenima borbe protiv pandemije koronavirusa. Pjesma je šaljiva, duhovita, ali nosi i jasnu poruku #ostanidoma.

SVJEDOČANSTVO Ultra evangelizacija bez skrivenih namjera

Katolička mladež i ove je godine, četvrti put zaredom, volontirala na najvećem festivalu elektroničke glazbe u Splitu. Čineći djela milosrđa, naviještali su radosnu vijest Evanđelja u susretu s mladima iz cijeloga svijeta. Za Hrvatsku katoličku mrežu svoja su svjedočanstva iznijeli Marta Spahija, Luka Brnjić i Bruno Rabuzin.

Na Hod za život povedite i punicu!

Splitski glumac Pere Eranović poziva vas na Hod za život: "Svi vi divni ljudi dobre volje koji poštujete dostojanstvo života od njegovog začetka, a koji ćete se 25. svibnja zateći u Splitu ili njegovoj okolici, srdačno vas pozivam na Hod za život."

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja