Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-marin-karacic

Zahvalnost na onome što imaš, čuva te od nepotrebnog samoomalovažavanja, ali i od oholog samouzdizanja

Nije važno koliko talenata nam je Bog darovao jer na to ne možemo utjecati. Važno je kako ćemo iskoristiti talente koje posjedujemo ili ćemo ih zanemariti samo zato što smatramo da su mali i neznatni. "Netko je dobio više, radio je na njima i unaprijedio ih, a netko je zanemario i onaj jedan koji je dobio. I sada bitna je točka gledišta, kako mi sami sebe promatramo i doživljavamo", piše fra Marin Karačić.

Jedna od najvećih đavolskih zamki je odvući čovjeka od svete ispovijedi

"Ne daj se zaplesti u zamku zla i izbjegavati svetu ispovijed. Đavao zna da te ispovijed jača i vraća te u Božju milost i zato mu je u cilju držati te što dalje od Božjeg dodira", piše fra Marin Karačić, svećenik Hercegovačke franjevačke provincije. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Moj Kralj spava

I držale su me Njegove Riječi; Riječi obećanja kako ovo nije kraj; kako ovo nije njihova pobjeda, nego Njegova. Kako ovo nije njihov dan, nego dan svih nas. I čekat ću jer znam; Tvoja obećanja su istinita. I slijedim Tvoj put, makar izdaleka, ali ne puštam Te iz vida. Tebe vodi Glas volje Očeve, a mene vodi Tvoga križa trag.

FRA MARIN KARAČIĆ Mržnja "s koljena na koljeno"

"Budi ti onaj koji će prekinuti taj lanac zla. Budi ti onaj koji će stati na kraj mržnji i pružiti ruku. Ma što god ostali mislili o tebi nemoj sudjelovati u zlu. Možda baš tebe Bog odabire da započneš novu stranicu oko nezdravih odnosa u svojoj obitelji. Budi promjena, budi svjetlo, budi Kristova ruka, budi onaj koji će zaustaviti zlo i posvjedočiti dobrim djelima", piše fra Marin Karačić, svećenik Hercegovačke franjevačke provincije. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

FRA MARIN KARAČIĆ Što znači kada nešto forsiramo?

"Kad nešto nije onako kako želimo onda često forsiramo. Kad nešto ne ide po planu ili nije na vrijeme onda opet forsiramo, požurujemo. Forsiranje je znak da nešto ne ide prirodnim tijekom, da ne ide onako kako bi trebalo i kako je predviđeno", piše fra Marin Karačić, svećenik Hercegovačke franjevačke provincije. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

FRA MARIN KARAČIĆ: Zar nam je uvijek netko drugi kriv?

"Izvuku nas iz naše zone ugodnosti i tada itekako učimo o sebi. To je prilika za rast ili za propast. Ovisi kako ćemo to iskoristiti. Netko kad otkrije na sebi nešto loše bježi i sakriva se od sebe, dok netko zasuče rukave i počne raditi na sebi", piše fra Marin Karačić.⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀

1 2 3 9
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja