Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-marin-karacic

FRA MARIN KARAČIĆ Ne govorite im da su glupi, nesposobni i da ne vrijede!

"Baš si nesposoban!", "Glup si!", "Ništa od tebe neće biti u životu!" - samo su neke od rečenica koje možemo čuti u svojoj svakodnevici. A još je tužnije kad su upućene djeci, našim najmlađima. Nažalost, nismo naučili ispravno opomenuti nekoga, naš odgoj je malo zakazao na tom polju, jer najčešće opomena ode na osobnu razinu, pomiješamo vrijeđanje i opominjanje.

Fra Marin Karačić o simbolici šutnje u euharistiji

”Jedan poznati pisac rekao je: ‘Čovjeku treba oko dvije godine da nauči govoriti i oko pedeset godina da nauči šutjeti’”, riječi su o šutnji kojima je fra Marin Karačić počeo odgovor na pitanje u rubrici "Pitajte svećenika" Radija Mir Međugorje.

FRA MARIN KARAČIĆ Mrmljanje i njegove posljedice

"Naše mrmljanje se često pretvori u trač i ogovaranje u koje uvučemo i druge osobe. I samo smo proširili svoj gnjev i svoje nezadovoljstvo, zaprljali i svoju i tuđe duše, a ništa se nije promijenilo nabolje. Kad mrmljamo kao da dolijevamo ulje na vatru, u sebi potičemo bijes kojeg bismo trebali smiriti", piše na društvenim mrežama svećenik i kantautor duhovne glazbe fra Marin Karačić . Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

FRA MARIN KARAČIĆ Ne dopusti sebi da potoneš

"I opet ponavljam, toliko je loših ponuda i napasti oko tebe, ali zapamti da one nisu tvoje dok ih ne prihvatiš i dopustiš im da utječu na tvoj život. Natopi srce Živom vodom, da ne bi vode ovoga svijeta zauzele i potopile tvoj brod", piše franjevac Marin Karačić na društvenim mrežama. U nastavku pročitajte njegovu objavu.

Fra Marin Karačić: Ne sudi!

"On nas pušta započeti iznova - mi se vraćamo nazad. On nas potiče naprijed - mi stojimo i plačemo u prošlosti. Nemoj životariti. Živi", piše fra Marin Karačić na svojem Instagram profilu. Pročitajte njegovu objavu.

Fra Marin Karačić: Je li ti duša preopterećena?

"Gospodin ne može ništa uliti u čašu našeg života jer smo ju napunili vlastitim sadržajima, naša čaša prelijeva se opterećenostima ovoga svijeta. Potrebno je isprazniti sve one nečistoće koje nosimo i sve ono nepotrebno što vučemo kroz život da bi Gospodin mogao uliti vode žive, vode koja daje Život", piše fra Marin Karačić na svojem Instagram profilu.

Kako znati činim li nešto na svoju ili Božju slavu?

"Traženje slave od ovoga svijeta nije naš put, traženje pohvale od ovoga svijeta nije naš cilj jer dobro znamo da nismo od ovoga svijeta i da je naša domovina na Nebesima", piše fra Marin Karačić na svojem Instagram profilu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja