Budi dio naše mreže

Ključna riječ: uganda

PORUKA IZ UGANDE Dopustimo, u ove svete dane, da nas preplavi Božja nesebična ljubav

Kako bi se u danima priprave za Uskrs približili još više Isusu, nekoliko misionara i misionarki pripremilo je poruke koje će do Uskrsa objavljivati na Facebook stranici Papinskih misijskih djela. Poticaj je to na razmišljanje i promjenu kako bismo uskrsli u novi život. Pročitajte što vam danas poručuje s. Marta, misionarka u Ugandi.

Došašće s djecom iz Ugande

Već gotovo dva stoljeća postoji geslo koje svako dijete na svijetu može učiniti svojim: „Djeca pomažu djeci“. Radi se o geslu koje u mnogim zemljama, na pet kontinenata, i oni najmanji pretvaraju u djelo. Utemeljitelj Papinskoga misijskog djela svetog djetinjstva mons. Charles de Forbin Janson providonosno je angažirao djecu da mole i prikupljaju sredstva za potrebe djece u misijama. Otada djeca svake godine čine „suvremena čuda umnažanja kruha.“

Misionarke u Ugandi razveselile baku Mariju radnom akcijom

"Zasigurno da je učinjeno veliko djelo za ovu staricu, jer imati zemlju znači imati hranu, a za ljude ovdje na selu nikada je dovoljno nema. Pa neka Gospodin nakon sjetve obilnim urodom nagradi sav trud i muku naših kopača i tako razveseli srce i olakša život naše drage bake Marije", piše misionarka s. Elizabeta Žuljević o radnoj akciji za baku Mariju u siromašnoj Ugandi.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja