Budi dio naše mreže

Ključna riječ: humanitarna-akcija

Svećenici nogometaši odigrali utakmicu za djevojčicu oboljelu od leukemije

Hrvatska nogometna reprezentacija svećenika: Zlatni humanitarci srebrnog jubileja igranja i djelovanja, održali su 3. lipnja plemeniti sportsko humanitarni događaj za djevojčicu Leonardu na velikom nogometnom igralištu u župi sv. Nikole u Crnom pokraj Zadra, čiji je inicijator fra Žarko Relota, župnik zadarske župe sv. Petra u Pločama, nekadašnji dugogodišnji kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije katoličkih svećenika. 

Svaki prihod koji ode najpotrebnijima, najljepši je božićni poklon koji nekome možemo darovati

„Morate biti dobri ljudi, to je ono što vrijedi više od bilo koje kune. Ništa mi ne znači toliko koliko obradovati i pomoći ljudima oko sebe. Svake godine dođem ovdje i biram savršeno drvce koje će mi odgovarati u stanu, pa i sad izbirljivo gledam, ali zapravo je svako ovo drvce savršeno jer znam da njime pomažem onima kojima je teško“, rekla je tijekom Caritasove humanitarne prodaje božićnih drvaca umirovljenica Dragica.

KBF U ZAGREBU: Profesori i studenti pomažu studentima u potrebi

Studentski zbor Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu raspisao je natječaj za stipendije u srijedu, 13. ožujka za potrebite studente svoga fakulteta. O samoj inicijativi i odazivu studenata i profesora, razgovarali smo s predsjednicom Studentog zbora KBF-a, Sanjom Bobaš-Pupić.

Humanitarni maskenbal Marijinih obroka - da što manje djece bude gladno

Marijini obroci humanitarna su organizacija koja u 18 najsiromašnijih zemalja svijeta za više od 1,4 milijuna djece osigurava topli obrok na mjestu obrazovanja. Jednostavno je to rješenje za glad u svijetu koje u školske klupe privlači kronično gladnu djecu, koja bi u suprotnom školu zamijenila s ulicom u potrazi za hranom.

Franjevci iz župe Gospe Sinjske uputili poziv župljanima: Uljepšajmo Božić najpotrebitijima

Kako bi uljepšali blagdan Božića u domovima najpotrebitijh župljana, župa Gospe Sinjske organizirat će karitativnu akciju „Daruj Božić“ u trajanju od 1. do 12. prosinca. U tom vremenu djeca će u školama prikupljati osnovne namirnice poput ulja, brašna i šećera, a u samostanu će biti postavljena košara u koju vjernici svakodnevno mogu donirati potrepštine.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja