Budi dio naše mreže

Arhitekta Sola Eduarda oduvijek je zanimao način na koji prostor može oblikovati iskustvo vjere, a religijski su ga simboli ostavljali bez daha. Upravo zato, nadahnut ljepotom prirode arhitekt je kapelicu zamislio otvorenu i na mjestu gdje se krajolik pretvara u umjetnost koja poziva na meditaciju i promišljanje o uzvišenom.

/ at

Brdo u gradu Juiz de Fora u Brazilu, arhitekt Solo Eduardo izabrao je za izgradnju isusovačke kapelice Recanto Manresa. Ova pozicija izabrana je zbog divne prirode, raznolikog i lijepog pogleda na koji kapelica sa svih strana gleda, a što omogućuju planine u saveznoj državi Minas Gerais koja se nalazi na jugoistoku Brazila, piše ArchDaily.

Stapanje s okolinom na uzvišen način.

Nadahnut ljepotom prirode arhitekt je kapelicu zamislio otvorenu i na mjestu gdje se krajolik pretvara u umjetnost koja poziva na meditaciju i promišljanje o uzvišenom. Kapelica je također minimalistički, ali simbolično ukrašena slikama religijske tematike koje su naručene od brazilskog umjetnika Andersona Augusta.

Foto: Foto: Bruno Meneghitti / ArchDaily

“Kada sam dizajnirao kapelicu i razmišljao o tome kako će se koristiti, namjera mi je bila iskoristiti materijale koji će se stopiti s okolinom na plemenit/uzvišen način. Cilj mi je bio što manje miješati se u originalni prostor. Zadatak je bio dizajnirati mjesto odanosti gdje se možete povući na kontemplaciju. S obzirom da je u katoličkoj tradiciji broj osam simbol uskrsnuća i ponovnog početka, zamislio sam to mjesto za promišljanje kao osmerokut”, naveo je arhitekt Eduardo istaknuvši da su ga religija, religijski simboli i motivi oduvijek ostavljali bez daha te da ga je zanimao način na koji prostor može oblikovati iskustvo vjere.

Foto: Foto: Bruno Meneghitti / ArchDaily

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja