Budi dio naše mreže

Ključna riječ: isusovci

Pročitajte koje je odluke bl. Ivan Merz donio u duhovnim vježbama, a koje mogu biti od pomoći i nama danas!

Kada se bolje analizira duhovni život bl. Ivana Merza, vidjet će se da je on živio ignacijevsku duhovnost. Osim svakodnevne Euharistije obavljao je dnevno razmatranje te egzamen, kako to spominje u svojim duhovnim bilješkama. No najvažnije sredstvo za napredak u duhovnom životu za bl. Merza bile su ignacijevske duhovne vježbe koje je počeo obavljati još kao student.

Kako razlučiti vlastiti poziv? Isusovci predlažu ovih pet koraka!

Poziv svakoga od nas uronjen je u vremeniti svijet, u određenu kulturu, vrijeme i prostor – vezan je uz određene potrebe. Dakle, moja ideja za život je provjerljiva u svakodnevnom životu, u kojem me Bog, dajući mi razne događaje, vodi prema svojoj volji. Bog ti je dao slobodu da usred nedaća slijediš Njegov put. On će te voditi! Ne boj se!

Ljetni kamp za mlade isusovci organiziraju i na vrhu Sljemena

Ljeto datumski počinje 21. lipnja, ljetni kampovi u pravilu s prvim danima srpnja, ali prijave puno prije, no za neke kampove ni to više nije toliko važno jer prođe niti nekoliko sati, a primjerice Kursiljov 'Krapanj' ili SKAC-ove 'Modrave', i MAGIS-ove, vrlo brzo popune sve termine i stvori se oduža lista čekanja. Izazov su za HKM, stoga, sitne novosti kao na primjer da isusovci kupuju brod za svoj dugovječni kamp, koji je započeo skromno 2003. u šibenskom arhipelagu, ali i da su ovoga ljeta odlučili mlade povesti ni manje ni više nego na vrh Medvednice. Sljemenski župnik poručuje: "Već sada se moli i priprema za te ljude, sudionike kampa, kad oni dođu, da Blažena Djevica Marija bude tu, i pomogne u trenucima koje smo mi jednostavno previdjeli, propustili."

Pater Stanko Perica: Razmislio sam 20 tisuća puta prije nego li sam postao isusovac

"U mladosti mi svećeništvo nije bila nikakva opcija, niti u primisli. Na drugoj godini fakulteta, nakon jedne vikend duhovne obnove, prvi put mi je ta mogućnost sinula, ali je još uvijek bila daleko. S vremena na vrijeme ideja se vraćala i postajala je sve jača. Počeo sam ju lagano slijediti, a ona je polako počela preuzimati moj život. Treba se odlučiti, odvažiti i probati. Gledajući unazad, mislim da mi je prednost bila što sam prije radio i privređivao. Smatram da mi je to pomoglo da kao svećenik bolje razumijem ljude i više cijenim ono što imam."

Sv. Franjo Ksaverski u misijama je krstio stotine tisuća ljudi!

Sv. Franjo Ksaverski jednom je prilikom prisutnima skrenuo pažnju da dobro upamte u kakvu se stanju nalazilo tijelo mrtvaca. Zatim je svetac pao na koljena, izrekao kratku molitvu i zapovjedio mrtvacu da ustane u ime Boga Živoga. Čovjek je ustao živ, snažan i savršena zdravlja.

Program "Manreza" – Želiš li dobiti odgovor na svoju čežnju?

Manreza je mjesto u Španjolskoj u kojem je sveti Ignacije na početku svog obraćeničkog života proživio intenzivne trenutke susreta s Bogom: od velikih kušnji do mističnih vizija. To iskustvo Manreze je temelj onoga što je kasnije zapisao u svojim "Duhovnim vježbama" i što ga je učinilo jednim od glavnih suvremenih učitelja duhovnog života. Slično iskustvo susreta s Bogom, Centar za duhovnost Ignacije kroz program ''Manreza'' želi ponuditi svima onima koji žele dobiti odgovor na svoju čežnju.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja