Budi dio naše mreže

Ključna riječ: isusovci

Zaviri u skriveni isusovački rad na novom “Možda baš isusovac” vikendu

SKAC Palma najavljuje novi vikend kušanja “Možda baš isusovac” koji će se održati od 1. do 3. prosinca u Župi Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata. Program je namijenjen muškarcima od 18 do 40 godina koji razmišljaju o svome životnom pozivu i koji su otvoreni mogućnost da je njihov životni poziv biti isusovački brat ili svećenik u Družbi Isusovoj.

Papa: U Crkvi i dalje postoji otpor, ali vrata su uvijek otvorena svima

Isusovački časopis La Civiltà Cattolica objavio je cijeli razgovor pape Franje s isusovcima u Lisabonu, održan tijekom njegova putovanja u Portugal povodom Svjetskoga dana mladih. Bio je to spontani razgovor, tijekom kojega su se nizala pitanja, a u kojemu je Papa izrazio zabrinutost zbog ratova, te ponovno potaknuo da se svima dade mjesto u Crkvi.

Ukinut pravni status isusovaca u Nikaragvi

U Nikaragvi se nastavlja neopravdana agresija na isusovce u općem kontekstu represije. Srednjoamerička provincija Družbe Isusove osuđuje odredbu kojom joj je Vlada pod vodstvom Daniela Ortege ukinula pravni status te govori o sustavnoj represiji koju se smatra zločinom protiv čovječnosti s ciljem potpune uspostave totalitarnog režima

Isusovci nakon 400 godina napuštaju Linz

Nakon 400 godina nazočnosti u Linzu, isusovačka zajednica u tome austrijskom gradu gasi se zbog nedostatka podmlatka, a njihovu crkvu preuzet će ukrajinska katolička zajednica, objavio u nedjelju 16. srpnja Kathpress.

SEDAM PUTEVA KATOLIČKE DUHOVNOSTI Koja od njih vam je najbliža?

Zbog toga što su liturgija i teologija gotovo istovjetne, možemo pomisliti da postoji samo jedan način pristupa Bogu i svijetu unutar Crkve, ali to ne može biti dalje od istine. Katolicizam nudi niz duhovnosti, a svaka od njih naglašava određeni dio katoličke vjere.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja