Budi dio naše mreže

Ključna riječ: isusovci

12 isusovačkih izuma i otkrića koja bi vas mogla iznenaditi

Da nije Družbe Isusove, ne bismo uživali u nekim osnovama koje se u suvremenom svijetu uzimaju zdravo za gotovo. Isusovci i njihova braća misionari koji putuju po svijetu dali su značajan doprinos ne samo u astronomiji, seizmologiji, matematici i tehnologiji, već i u kazalištu, botanici, medicini i međunarodnoj kuhinji.

Uz Modrave i Sljeme, ovoga ljeta SKAC Palma nudi i MAGIS Europe 2022

Studentski katolički centar u Zagrebu (SKAC Palma) objavio je termine svojih redovitih ljetnih programa uz geslo: 'Više od ljeta – u odnosu s Bogom'. Ove godine kod nas će se održati i Međunarodni ljetni program MAGIS Europe 2022, a koji se prošlog ljeta održao u Mađarskoj.

Bliži se 400. obljetnica kanonizacije sv. Ignacija

Uzoriti kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup i metropolit, predvodit će misno slavlje povodom 400. obljetnice kanonizacije sv. Ignacija Loyolskoga, osnivača Družbe Isusove. Ignacijevom godinom obilježavaju se 500. obljetnica obraćenja sv. Ignacija Lojolskog, osnivača Družbe Isusove, i 400. obljetnica njegove kanonizacije.

Tiskan zbornik „Hrvatski isusovci za obitelj“

U nizu Obiteljskoga centra Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu tiskan je zbornik „Hrvatski isusovci za obitelj. Uz 50. obljetnicu Obiteljske ljetne škole (1971. – 2021.)“.

PUT DO SLOBODE SRCA 12 stepenica u opraštanju

Oprostiti nije lako. Nije dosta to htjeti. Opraštanje je umijeće. Jedan duhovni pisac kaže: „Možemo nasljedovati Božje praštanje samo vrlo izdaleka. Valja se nadati da će Bog, ako se budemo s njime družili, možda malo utjecati na nas!“

Pater Luka Ilić: "U početku sam govorio da nikada neću biti svećenik"

Pater Luka Ilić, rodom iz Šibenika svjedoči o svom prelasku iz protestantske zajednice na katoličanstvo i ulasku u Družbu Isusovu. Mislio je da nikada neće biti svećenik, no njegov otpor je s vremenom bivao sve manji. Jedan od glavnih poticaja na odaziv pozivu bio je susret s isusovcima. "Sjećam se da smo bili sjedili u predvorju i dolazi jedan isusovac, te mi reče: „Dođi k nama“. Kako sam u to vrijeme još razmišljao o pozivu, to mi je bila još jedna potvrda kojim putem trebam ići", rekao je pater Luka Ilić.

Pročitajte koje je odluke bl. Ivan Merz donio u duhovnim vježbama, a koje mogu biti od pomoći i nama danas!

Kada se bolje analizira duhovni život bl. Ivana Merza, vidjet će se da je on živio ignacijevsku duhovnost. Osim svakodnevne Euharistije obavljao je dnevno razmatranje te egzamen, kako to spominje u svojim duhovnim bilješkama. No najvažnije sredstvo za napredak u duhovnom životu za bl. Merza bile su ignacijevske duhovne vježbe koje je počeo obavljati još kao student.

Kako razlučiti vlastiti poziv? Isusovci predlažu ovih pet koraka!

Poziv svakoga od nas uronjen je u vremeniti svijet, u određenu kulturu, vrijeme i prostor – vezan je uz određene potrebe. Dakle, moja ideja za život je provjerljiva u svakodnevnom životu, u kojem me Bog, dajući mi razne događaje, vodi prema svojoj volji. Bog ti je dao slobodu da usred nedaća slijediš Njegov put. On će te voditi! Ne boj se!

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja