Budi dio naše mreže

Ključna riječ: meditacija

Idi k Josipu!

"Josip odmahuje glavom u sebi dok razmišlja o tome što zapravo radi. Ovo nikada nije bio dio njegovog plana! Ikad. Da vodi jednu trudnicu kroz pustinju." U nastavku donosimo razmatranje o svetom Josipu.

MEDITATIVNA MOLITVA PRAŠTANJA Izmiri se s bližnjima, Bogom i samim sobom

Isus Krist nam daje snage da oprostimo svima onima kojima nam je teško oprostiti - bližnjima, Bogu, pa i samom sebi. Pronađi miran kutak u svome domu, uđi u Božju prisutnost svjesno čineći znak križa i započni meditaciju praštanja. Odluči oprostiti iz srca svakoj osobi koja te na bilo koji način povrijedila.

Meditacija Majke Terezije o životu

Red Misionarki Ljubavi službeno je osnovan u Kalkutskoj nadbiskupiji 7. listopada 1950. Danas su Majka Terezija i Misionarke ljubavi simbol borbe za život. Gdje god je ugrožen život i gdje je nužna pomoć potrebitima ljubavi i služenja, Misionarke ljubavi – sestre Majke Terezije su tu. Kratku meditaciju Majke Terezije koja jednostavno sažima njihovo shvaćanje života prenosimo s mrežne stranice Hrvatske redovničke konferencije.

Krunica donosi duhovnu, ali i tjelesnu dobrobit za vas!

Gotovo svi su vjerojatno čuli za duhovne dobrobiti molitve krunice, ali nije puno ljudi uopće razmišljalo o fizičkim i mentalnim prednostima koje molitva krunice donosi. U nastavku pročitajte kako meditativna molitva krunice može pomoći, osim vašem duhovnom stanju i tjelesnom koje je nerijetko opterećeno vanjskim, ali i nutarnjim stresovima i bolima.

Pođimo, Gospodine, zajedno kroz radost i sreću, kroz tugu i bol...

"Gospodine! Pomozi mi u svemu i svima pronalaziti Tebe Stvoritelja. Ne molim te, Gospodine, da me oslobodiš križeva i poteškoća. Ali te molim, podupri me svojom milošću da ih mogu s radošću prihvatiti te me ne slome. Ne bojim se padova. Ali se bojim da neću moći ustati". Pročitajte pjesmu "Molitva za život" s. Tajane Hrvatin, redovnice Družbe sestara Presvetoga Srca Isusova.

Kada mi snage klonu, ti prihvati vesla, Gospodine...

"Znam da je more života nepredvidivo i da će mi ponekad strahom protrnuti tijelo. Ali ne bojim se jer sa mnom, u istoj lađi, putuje Onaj koji će utišati svaku oluju". Pročitajte pjesmu "U Tvojoj ruci" s. Tajane Hrvatin, redovnice Družbe sestara Presvetoga Srca Isusova.

O, koliko si me ljubio, Isuse!

"Toliko si me ljubio, Isuse, a ja sam se udaljavao od tebe, drugdje tražeći sreću… Sada razumijem da beskonačnu ljubav koju sam tražio mogu pronaći samo u tvome srcu i u tvome pogledu". Uronite srcem u ovu meditaciju, prinesite svoju slabost i grješnost pred Isusov križ i dopustite mu da vas ljubi.

Marijo, mogla si reći – ne!

"Promatram tvoj susret s anđelom. Marijo, mogla si... mogla si bez problema reći da nisi za to, da ti se ne da, da se ne osjećaš spremnom, da te strah, da odabere nekog drugog. Nitko te nije silio na tvoje 'da'. Sama si to željela, sama si odabrala ono što je On htio". Nasljedujte i vi Mariju, promišljajući nad ovom meditacijom!

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja