Budi dio naše mreže

Iz Ugande se Katoličkom tjedniku „Nedjelja“ javila s. Vedrana Ljubić, FDC, koja je misionarka već četvrt stoljeća. Uputila je zahvale za sva dobra koja puk Crkve u Hrvata preko nje i njezinih sestara daruje braći i sestrama u Africi, a njezine zahvale prenosimo i mi, preko naše mrežne stranice.

/ ab

Donosi Katolički tjednik „Nedjelja“

Najprije zahvaljujemo dragom Bogu za sve čime nas svakodnevno obdaruje. Najiskrenija hvala i našim dobročiniteljima, prijateljima misija i misionara.

Uskrsni dar

Na blagdan sv. Josipa Radnika, 1. svibnja, mi, sestre Kćeri Božje ljubavi u Sorotiju, obilježile smo prvu godišnjicu osnivanja nove zajednice koju smo povjerile zaštiti i zagovoru upravo ovog sveca. U zajednici smo trenutno tri sestre jer su kandidatice otišle u Rushooku nastaviti svoju redovničku formaciju. U našoj zajednici su i naše sestre misionarke s. Marta i s. Bogdana. Kad pripravimo uvjete, pridružit će nam se i naš podmladak.

Ovdje su još tri neumorna radnika koji nam pomažu u pripremnim radovima za novu misiju koja se nalazi u Olilimu.

Kada sam prošle godine bila u domovini na odmoru, zamolila sam ravnatelje Papinskih misijskih djela – Republike Hrvatske s. Ivanu Margarin te Bosne i Hercegovine mons. Luku Tunjića, da nam pomognu u nabavci traktora za našu novu misiju. Dobrotom akcije MIVA Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Katoličkog radija u Zagrebu dobile smo traktor. Koja je radost za nas dobiti, upravo za Uskrs, tako veliki dar.

Višestruki plodovi

Naša nova misija u Olilimu od Sorotija je udaljena 87 km.

Kupile smo zemljište te uz pomoć Božju i dobrih ljudi započinjemo s izgradnjom nove misije.

Slijedi neizbježna gradnja i stvaranje neophodnih uvjeta za život ovdje. Bit će to poticaj, pomoć i olakšanje ne samo nama sestrama nego i mještanima ovoga kraja u obrađivanju zemlje te prijevozu potrebnog materijala i svega što je ljudima potrebno. Novi traktor sijat će žito, a ubirat ćemo višestruke plodove Božje i vaše dobrote.

Na kraju, nemam riječi kojima bih dovoljno izrazila svoju zahvalnost nas sestara u Sorotiju ali i svih sestara Kćeri Božje Ljubavi u Ugandi. Svima hvala!

Neka vam Bog uzvrati svojim blagoslovom.

Mislim da ćete svi vi koji ste nam pomogli, biti ponosni na ovo djelo. Preporučamo se u vaše molitve, a vi ste stalno u našim molitvama.

Sve na veću slavu Božju i na spas duša koje su nama i vama povjerene.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja