Budi dio naše mreže

Ključna riječ: evangelizacija

Euharistijska obnova kroz obitelji

Male župne skupine i obitelji često su mjesto gdje se nečija vjera rađa i održava. Prije doba multimedije, vjerski običaji obitelji, župne misije i slični angažmani pomogli su u izgradnji kulture u kojoj je vjera bila prirodni dio života.

Papa Franjo: "Zadnjih dana vidio sam u novinama da je vijest o ratu na 9. stranici! Nije stvar interesa, to je ružno"

Red klerika Majke Božje, Red bazilijanaca svetog Jozafata i Misijska družba sv. Vinka Paulskog okupljeni su radi svojih generalnih kapitula te su tom prigodom primljeni u audijenciju kod pape Franje. Sveti Otac podsjetio ih je na bol onih koji žive rat te ponovno naglasio nultu toleranciju Crkve kada je u pitanju zlostavljanje. Redovnike je podsjetio neka ne „hrane“ ogovaranje, jer ono „ubija i razara“.

P. STJEPAN IVAN HORVAT Ni u jednom trenutku nisam se osjećao viškom tamo među "partijanerima"

"Za vrijeme samog programa na Ultri prišli su mi mnogi, jedni su se samo htjeli pozdraviti ili fotografirati jer su mislili da imam super kostim, opciju da sam pravi svećenik odmah su isključili, uvijek mi je bila zanimljiva promjena izraza lica kada shvate da sam uistinu svećenik, drugi su sa mnom podijelili svoje teške životne situacije, treći su me zamolili za molitvu za svoje potrebe, ili potrebe svojih bližnjih, a s nekima smo se pomolili zajedno tamo na samom Parku mladeži, to su bilo posebno snažna iskustva", istaknuo je p. Ivan Stjepan Horvat, misionar Krvi Kristove u objavi na društvenim mrežama.

TOMISLAV IVANČIĆ Jedan nevjerojatno svestran i bogat život

Na okruglom stolu "Djelo prof. dr. Tomislava Ivančića – odgovor na izazove postmodernog čovjeka 21. stoljeća", održanom 16. veljače 2018. godine u Tribini grada Zagreba povodom prve obljetnice smrti mons. dr. Tomislava Ivančića, njegova dugogodišnja suradnica Lidija Krolo predstavila je Ivančićevo djelovanje kao znanstvenika, teologa i evangelizatora. Iz njenoga smo izlaganja izdvojili:

Kontroverzna obnova Notre Dame u Parizu mogla bi privući više ljudi Kristu

Većina turista koji posjećuju povijesnu katedralu ne znaju ništa o Isusu. Na obnovu katedrale nakon požara treba gledati kao na priliku da njihov početni susret bude smislen. Zamislite da vaša mjesna župna crkva svake godine prima 12 milijuna posjetitelja iz cijelog svijeta, ali većina vaših posjetitelja slabo ili nimalo poznaje Isusa Krista i njegovo djelo ili katoličku vjeru?

EVANGELIZIRAJ I TI! SKAC Podcast i Medijski tim traže nove članove

Studentski katolički akademski centar Palma objavio je vijest o potrazi za novim članovima SKAC podcast-a i Medijskog tima kako bi zajedno evangelizirali i širili Radosnu vijest. U objavi se nalazi obrazac za prijavu za sve koji su zainteresirani volontirati u ovim timovima.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja