Budi dio naše mreže

Ključna riječ: evangelizacija

Papa: Evanđelje je za sve, a ne samo za izabrane

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 22. studenoga papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. Tema 27. u nizu Papine kateheze na temu evangelizacije bila je "Navještaj je za sve".

Sveta braća Ćiril i Metod – evangelizatori i pismotvorci

Sveta braća Konstantin Ćiril (826.-869.) i Metod (815.-885.) rođena su u 9. stoljeću u Solunu u Grčkoj. Otac im je bio Grk, visoki bizantski vojni zapovjednik, a majka im je vjerojatno bila Slavenka. Uz grčki znali su i slavenski jezik jer je u Solunu u to doba bilo mnogo Slavena. Ćirila i Metoda zovemo Solunskom braćom, Svetom braćom i Slavenskim apostolima- misionarima-širiteljima Evanđelja. Ono što su oni propovjedali, Crkva propovijeda i danas.

Novi traktor u službi evangelizacije

Iz Ugande se Katoličkom tjedniku „Nedjelja“ javila s. Vedrana Ljubić, FDC, koja je misionarka već četvrt stoljeća. Uputila je zahvale za sva dobra koja puk Crkve u Hrvata preko nje i njezinih sestara daruje braći i sestrama u Africi, a njezine zahvale prenosimo i mi, preko naše mrežne stranice.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja