Budi dio naše mreže

Ključna riječ: evangelizacija

Pismo bl. Merza otprije 99 godina ne može biti aktualnije!

Na blagdan Imena Marijina prije 99 godina, bl. Ivan Merz uputio je svom profesoru dr. Ljubomiru Marakoviću veoma važno pismo o rekristijanizaciji hrvatskog naroda. Dobrotom postulatora p. Božidara Nagya, DI, donosimo najvažnije dijelove pisma:

Dan karizme Zajednice Molitva i Riječ

Prije punih 45 godina studenti su u Davoru molili i tražili silu Duha Svetoga koja će promijeniti njihove živote. I Bog ih je uslišao!

Katolkinje u Mzuzu biskupiji spremne evangelizirati

Catholic Women Organisation (CWO) u Biskupiji Mzuzu u Malawiju spreman je na evangeliziranje triju zajednica duž jezera Malawi, u sklopu aktivnosti za Izvanredni misijski mjesec listopad 2019. i Misijsku nedjelju.

FOTO Mladi na Cresu poručili: "Nitko nije toliko svet da bi ostao vani i nitko nije toliko grešan da ne bi mogao ući u crkvu"

Na drugom terminu Franjevačkog kampa na Cresu, mladi su povodom proslave blagdana Gospe od Anđela izveli evangelizacijski performans potaknuti riječima pape Franje kako Bog uvijek radosno prašta svaki grijeh. Uz predstavljanje grijeha koji nas udaljuju od Boga i uništavaju naše živote, dvojica mladića predstavljali su Isusa, koji uvijek prašta sve grijehe, i sv. Franju, koji je izmolio potpuni oprost.

FOTO Kroz svoje talente i radost svjedočiti živoga Boga

"Oni koji su stupili u istinski doticaj s Kristom ne mogu Ga zadržati za sebe, već Ga moraju naviještati", rekao je papa Ivan Pavao II. na Misijsku nedjelja 2001. Na ovaj poticaj svetoga Pape odazvali su se mladi iz cijele Hrvatske svjedočeći svoju radost i vjeru domaćima i turistima na otoku Cresu.

Mladi evangelizatori na Cresu: "Biti evangelizator znači imati zapaljeno srce"

Kada je sveti Franjo iskusio Boga kao Ljubav, išao je ulicama Asiza i govorio da Ljubav nije ljubljena. Slijedeći njegov primjer, mladi iz cijele Hrvatske u sklopu Franjevačkog kampa za mlade na otoku Cresu kroz molitvu i pjesmu svjedočit će svoju radost brojnim turistima. U emisiji "Vjerski kompas" Hrvatskoga katoličkog radija fra Stjepan Brčina iz župe Svetoga Antuna Padovanskog sa zagrebačkog Svetog Duha pojasnio je kako se su mladi pripremali te što znači biti ulični evangelizator.

SVJEDOČANSTVO Ultra evangelizacija bez skrivenih namjera

Katolička mladež i ove je godine, četvrti put zaredom, volontirala na najvećem festivalu elektroničke glazbe u Splitu. Čineći djela milosrđa, naviještali su radosnu vijest Evanđelja u susretu s mladima iz cijeloga svijeta. Za Hrvatsku katoličku mrežu svoja su svjedočanstva iznijeli Marta Spahija, Luka Brnjić i Bruno Rabuzin.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja