Budi dio naše mreže

Ključna riječ: afrika

Misionarke u Ugandi razveselile baku Mariju radnom akcijom

"Zasigurno da je učinjeno veliko djelo za ovu staricu, jer imati zemlju znači imati hranu, a za ljude ovdje na selu nikada je dovoljno nema. Pa neka Gospodin nakon sjetve obilnim urodom nagradi sav trud i muku naših kopača i tako razveseli srce i olakša život naše drage bake Marije", piše misionarka s. Elizabeta Žuljević o radnoj akciji za baku Mariju u siromašnoj Ugandi.

MALI DOM Dječje cipele za ranjene noge, ali i nada za ranjenu obitelj

"Kreativna i uvijek bogata snaga nade, koja je rođena iz evanđeoskoga siromaštva, oslobađa za evangelizaciju i za svjedočanstvo", poručio je nedavno papa Franjo u pismu „hodočasničkomu Božjemu narodu u Njemačkoj”. Konkretnost ove Papine poruke živi se svakodnevno u franjevačkoj misiji "Mali dom" u Keniji. Saznajte kako su obične cipele dječaku Dennisu vratile osmijeh na lice, a njegovim roditeljima nadu u bolju budućnost.

S narukvicama prijateljstva gradimo budućnost i ostvarujemo snove djece u Africi

Svaka narukvica iz "Malog doma" ručni je rad u koji je utkana snaga, izdržljivost, ljubav i jedinstvo vrijednih ruku koje se svakodnevno susreću s brojnim izazovima. Ukrašene su raznobojnim perlicama koje se u afričkoj kulturi koriste kao vid svakodnevnog ukrašavanja, ali se i često poklanjanju kao znak zahvalnosti i poštovanja. Ovo je samo jedan mali dio velikih prijatelja koji putem narukvica olakšavaju život djece u "Malom domu".

Ljeto u Kočerinu: Prodaja palačinki za gladne u Africi

Mnogi će ljetne praznike provesti jednostavno odmarajući od škole i školskih obaveza. No za neke ljeto ne predstavlja odmor u tome smislu. Mladi iz župe sv. Petra i Pavla u Kočerinu volontiraju i bave se humanitarnim radom.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja