Budi dio naše mreže

Ključna riječ: papinska-misijska-djela

Papa Misijskim djelima: „Naviještanje evanđelja je nešto drugo u odnosu na svaki politički ili kulturni, psihološki ili vjerski prozelitizam"

„Izbjegavati vlastito promicanje i ostvarivanje inicijativa poradi publiciteta; biti misionar znači odražavati zahvalnost za sve primljeno", istaknuo je papa Franjo u poruci Papinskim misijskim djelima. Papa je posebno istaknuo da je poslanje besplatni dar Duha te se ne može pouzdati u posebno namijenjeno uvježbavanje, a ne može ga se ni povjeriti „crkvenim aparatima“ koji kao da su obuzeti pomamom da promiču sebe i svoje inicijative, i to možda u smislu publiciteta.

Fra Ante Kutleša bio je izvanredan čovjek i svećenik te požrtvovan misionar - do kraja zaljubljen u Isusa i ljude

Fra Ante Kutleša, ispovjednik u Međugorju i bivši misionar u DR Kongo preminuo je u 77. godini života, 58. godini redovništva i 52. godini svećeništva. "Bio je izvanredan čovjek, svećenik i franjevac. Možemo biti ponosni svi mi koji smo s njime živjeli i drugovali. Bio je sjajan misionar, požrtvovan, sućutan, svet... zaljubljen u Isusa i ljude do kraja", naveo je nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u RH.

Misionari diljem svijeta omogućuju ljudima da dođu do pitke vode

Svjetski dan voda obilježava se 22. ožujka. Na taj dan diljem svijeta posebno se skreće pozornost na važnost vode i kako možemo koristiti prirodu za poboljšanje kvalitete vode. Ovogodišnja tema Svjetskog dana voda „Voda za sve“ upućuje na razmatranje rješavanja svjetske vodene krize i traženje razloga zbog kojih toliko ljudi na svijetu nema pristup sigurnoj vodi.

I hrvatski "Pjevači Betlehemske zvijezde" pomažu djeci u misijama

Akciju je prije 70 godina u Austriji započeo jedan slovenski salezijanac predloživši djeci neka pođu u susjedstvo čestitati Božić, ali i skupljati pomoć za siromašnu djecu u misijama. U Austriji danas u skupljanju pomoći sudjeluje oko 100.000 djece, a u Njemačkoj 500.000.

FOTO: 'Pjevači Betlehemske zvijezde' raspjevali djelatnike Hrvatske biskupske konferencije

U povodu Dana Papinskog misijskog djela Svetog djetinjstva, u Europi već desetljećima živi lijep običaj 'malih pjevača Betlehemske zvijezde' u kojem djeca skupljaju priloge za svoje siromašne vršnjake u misijskim zemljama. Zvjezdari su tako - kako ih još zovu - pjevali u petak, 4. siječnja, na nekim adresama na zagrebačkom Kaptolu ali i s djelatnicima Hrvatske biskupske konferencije na Ksaveru. Sve više i više se ova akcija organizira i u Hrvatskoj. U Njemačkoj sudjeluje 500.000 djece.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja