Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bih

Samostan u Zaostrogu čuva misnicu izrađenu od plašta posljednjeg bosanskog kralja

U Franjevačkom samostanu u Zaostrogu, koji je prošle godine slavio 550 godina dolaska franjevaca iz Ljubuškog, čuva se zbirka liturgijskog ruha iz 15. do 19. stoljeća. Oko 240 komada misnica, štola, plašteva, a kao najvrjednije ističe se liturgijsko ruho načinjeno od plašta ili ogrtača posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaš(ević)a!

Počinje s emitiranjem javna TV na hrvatskom jeziku u BIH

U ponedjeljak 1. srpnja s emitiranjem počinje s TV program Herceg - Bosne čime Bosna i Hercegovina dobiva i javnu televiziju na hrvatskom jeziku. "Izgradnja televizije unutar javnog sustava RTV Herceg-Bosne odgovor je na dugo iščekivani televizijski kanal na hrvatskom jeziku. Ova televizija nastala je ujedinjavanjem RTV HB, Televizije Kiseljak, Naše TV, Oscara C i Prvog TV i kao takva, uz već postojeći program Radija HB zasigurno će doprinjeti promicanju hrvatskih nacionalnih interesa, zaštiti jezika i kulturne baštine u BiH i šire", izjavio je za Hrvatsku katoličku mrežu voditelj organizacijske cjeline televizije na RTV HB Franjo Takač.

Izložba Nematerijalna kulturna baština BiH

Izložba Nematerijalna kulturna baština u Federaciji Bosne i Hercegovine iz etnografske zbirke Karmela sv. Ilije prikaz je dvanaest kulturnih elemenata s Preliminarne otvorene liste nematerijalnoga kulturnoga naslijeđa/baštine Federacije Bosne i Hercegovine. Izložba se u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu može razgledati od 3. do 21. srpnja.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja