Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bih

Političari su medijima važniji od božićne poruke kardinala Puljića

"'Želim što manje otrovnih riječi u javnosti i više odgovornosti u strukturama, a posebno u medijima', bila je božićno-novogodišnja poruka i želja kardinala Puljića za koju će se ubrzo ispostaviti da je bila preoptimistična jer su sluganski mediji s hrvatskim impresumom pokrenuli hajku na njega (...) Pokrenuta je kampanja protiv kardinala Puljića kojega su željeli predstaviti izdajnikom vlastitog naroda, trgovcem političkih prava kojemu je crkvena imovina ispred dobra Hrvata katolika, iako je on više nego bilo koji političar u protekla tri desetljeća dijelio dobro i loše sa svojim narodom."

Samostan u Zaostrogu čuva misnicu izrađenu od plašta posljednjeg bosanskog kralja

U Franjevačkom samostanu u Zaostrogu, koji je prošle godine slavio 550 godina dolaska franjevaca iz Ljubuškog, čuva se zbirka liturgijskog ruha iz 15. do 19. stoljeća. Oko 240 komada misnica, štola, plašteva, a kao najvrjednije ističe se liturgijsko ruho načinjeno od plašta ili ogrtača posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaš(ević)a!

Počinje s emitiranjem javna TV na hrvatskom jeziku u BIH

U ponedjeljak 1. srpnja s emitiranjem počinje s TV program Herceg - Bosne čime Bosna i Hercegovina dobiva i javnu televiziju na hrvatskom jeziku. "Izgradnja televizije unutar javnog sustava RTV Herceg-Bosne odgovor je na dugo iščekivani televizijski kanal na hrvatskom jeziku. Ova televizija nastala je ujedinjavanjem RTV HB, Televizije Kiseljak, Naše TV, Oscara C i Prvog TV i kao takva, uz već postojeći program Radija HB zasigurno će doprinjeti promicanju hrvatskih nacionalnih interesa, zaštiti jezika i kulturne baštine u BiH i šire", izjavio je za Hrvatsku katoličku mrežu voditelj organizacijske cjeline televizije na RTV HB Franjo Takač.

Izložba Nematerijalna kulturna baština BiH

Izložba Nematerijalna kulturna baština u Federaciji Bosne i Hercegovine iz etnografske zbirke Karmela sv. Ilije prikaz je dvanaest kulturnih elemenata s Preliminarne otvorene liste nematerijalnoga kulturnoga naslijeđa/baštine Federacije Bosne i Hercegovine. Izložba se u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu može razgledati od 3. do 21. srpnja.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja