Budi dio naše mreže

Jedna televizijska izjava jedne djevojčice s Banovine pokrenula je novi val dobrote; ovoga puta jer je Iva novinarima rekla da joj je najdraža knjiga Biblija, pa je naša najveća izdavačka kuća kršćanske i vjerske literature došla sa svojim darom djeci u petrinjsku župu Sv. Ivana Pavla II. i u župu Sv. Bartola u Hrastovici.

/ anh

Izdavačka kuća Kršćanska sadašnjost pripremila je niz biblijskih izdanja i dostavila ih Ivi, ali i drugim njezinim prijateljima i prijateljicama u jednoj od tri petrinjske župe, čiji je zaštitnik papa iz Bijele Hrvatske, i u drugoj u Sv. Bartola u Hrastovici.

Foto: KS

U obje župne zajednice je župnik fra Dragan Grizelj koji je već u nekoliko navrata – podsjećamo – i za HKR posvjedočio svoje bremenito iskustvo potresa koje je najgore posljedice ostavio u Sisačkoj biskupiji.

Primivši donaciju, fra Dragan je odmah djeci i mladima podijelio darovane knjige i različita bogata izdanja.

To su posebna djeca, jako vole Božju Riječ i ovaj ih je dar jako razveselio”, posvjedočio je njihov župnik koji je djeci uručio i svoj inače teško skriveni osmijeh.

Foto: KS

Nakon svete mise preuzeli su tako svoje nove KS-ove slikovnice, kratke priče kršćanskoga nadahnuća, različita izdanja Biblije za djecu i mlade, a oni stariji dobili su Ilustiranu Bibliju mladih, dok je neke razveselila i društvena igra Izlazak.

„Kao svećenik svjedočim vam da je iskustvo darovane ljubavi najbogatije iskustvo. Vašim darom vaš život i život bližnjih u Petrinji i Hrastovici činite boljim i radosnijim. To je onaj sebedarni iskorak u vjeri, u novo povjerenje u Boga i ljude“, poručio je fra Dragan Grizelj još u siječnju u svojem apelu za pomoć stradalima u petrinjskom kraju, objavio je nakladnik.

Foto: Kršćanska sadašnjost

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja