Budi dio naše mreže

Ključna riječ: djeca

Gdje "nestanu" djeca nakon Prve pričesti?

Kako možemo očekivati djecu na „drugoj“ pričesti, tj. na svetima misama nakon što se „odradi moranje“ tj. Prva Pričest, kada ta djeca sustavno gledaju licemjerje „roditelja šofera“ koji ih samo iskrcaju pred crkvama diljem našega Zagreba i odu? Nikako. Bilo bi to izrazito naivno.

MARIJINI OBROCI Nova kampanja „Majci za ljubav“

Marijini obroci koji svakodnevno hrane djecu u najsiromašnijim zajednicama svijeta započeli su s novom kampanjom „Majci za ljubav“. Pozivaju da se ovoga Majčinog dana zahvali majkama za sve što pružaju svojoj djeci. Kupnjom čestitke za majke sudjelujete u osiguravanju obroka za potrebitu djecu.

Svakodnevne molitve očeva za djecu

Kao svećenik u svojoj kućnoj Crkvi, otac posvećuje i vodi svoju djecu. Žrtvuje se za svoju djecu, uči ih kako moliti i kako živjeti. Kao svećenik, otac ima autoritet nad svojom djecom u tjelesnom i duhovnom smislu. Kao svećenici kućne Crkve očevi mogu blagoslivljati svoju djecu.

Obitelj je Crkva u malom

Svaka obitelj mogla bi biti mala Crkva, mala vjernička zajednica koja djeluje kao produžena ruka odgoja u Crkvi. Jer i sami se roditelji u prvom redu hrane Riječju Božjom, euharistijom i spoznajom volje Božje koju primaju u Crkvi, a onda tu istu hranu dijele sa svojom djecom.

Tko dobro odgoji djecu, imat će svijetlu budućnost

"Djeca su Božji dar. Divno je imati djecu. Bog ti upravo preko djece poručuje da ovaj svijet ima budućnost", piše u svojoj novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

Kako djecu potaknuti na molitvu krunice?

Otkada sam postala majkom, zaista nastojim uključiti krunicu u naš svakodnevni obiteljski život. Velika mi je utjeha pomisao da moji dječaci imaju to oružje koje će im uvijek pomagati, u svakoj krizi i u svim okolnostima, no sigurna sam da svatko tko je ikada pokušao moliti krunicu u obitelji s malom djecom zna kako to može biti veoma teško.

Roditelj je prvi vjeroučitelj

Da bi dijete raslo u vjeri, neophodni su mu roditeljski likovi koji će mu pomoći da u njihovoj prisutnosti prepozna izraz i nađe potvrdu prisutnosti Nekoga većeg od njih. Potrebni su mu roditelji koji će mu doista odgovorno naviještati Riječ Božju o ljubavi prema čovjeku i njegovu odgovoru na nju.

1 2 3 12
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja