Budi dio naše mreže

Ključna riječ: djeca

Obitelj koja moli, ostaje zajedno!

"Kad su moja djeca bila tinejdžeri, osjećalo sam da sve što sam radilo nije u redu. Rekao sam, "Zeleno", a oni su rekli, "Crveno, plavo i bijelo!" Jednog dana, kad sam bio potpuno izvan sebe, otišao sam u podne u crkvu i tamo sam se usrdno molio. Gospodin je došao i rekao: "Moli krunicu svaki dan za svoju obitelj i djecu." Nisam promašio trideset godina! Zahvaljujem Blaženoj Majci na mnogim blagoslovima koji su se izlili na mene i moju obitelj." Donosimo svjedočanstvo o važnosti molitve u obitelji.

Odgajam li dobro svoje dijete?

Kako sve više i više roditelja pušta djeci u kolicima klasičnu glazbu i vozikaju svoje trogodišnjake od vrtića do karatea i keramičkih radionica, pitanje koje se danas postavlja za neke obitelji jest – koliko djeci treba dodatnih aktivnosti, uz školu i vrtić?

Djeca trebaju naučiti kritički promišljati

Kritično razmišljanje je bitna vještina u današnjem svijetu, ali nije uvijek lako podučavati ga. Kritičko razmišljanje je znati kako procijeniti i prepoznati informacije koje dobivamo. Odluke donosimo na temelju tih podataka i na temelju njihove procjene, pa moramo znati jasno razmišljati.

Kako mediji mogu otežati, ali i olakšati djeci nošenje sa strahom od potresa?

Ne izlažite dijete stalnim vijestima o posljedicama potresa ili o riziku od novih potresa, no možete mu uz pomoć edukativnih animiranih filmova objasniti kako nastaje potres. Pročitajte savjete koji će umanjiti strah vašeg djeteta i pogledajte film koji na šaljiv način, prihvatljiv djeci i mladima, uči što činiti u slučaju potresa.

Osam savjeta za roditelje - kako pomoći djeci ako ih vršnjaci zadirkuju zbog vjere?

Odrastanje danas može biti prilično nezgodno. Uz sve probleme koji dolaze s društvenim mrežama, puno je toga s čim se moraju boriti djeca današnjice. Vjera, recimo. Za djecu koja odrastaju u obiteljima s vjerom, religija može biti stvar na koju se mogu osloniti, ali, nažalost, može dovesti do zadirkivanja vršnjaka koji nemaju ista uvjerenja. Koji je odgovor roditelja?

Roditelji su prvi odgojitelji vjere svojoj djeci

Prvi odgojitelji vjere su roditelji, no koliko dugo to traje i prestaje li uopće? Roditelji imaju nezamjenjivu ulogu u odgoju svoje djece, stoga se valja upitati koliko dugo imamo odgovornost za duhovnu formaciju svoga djeteta.

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja