Budi dio naše mreže

Ključna riječ: djeca

Dvanaestogodišnjak prikupio više od 300.000 dolara za ukrajinsku djecu

Kao i mnoga djeca, i on je poželio mountain bike. Toliko ga je želio da je odlučio iskoristiti svoje nevjerojatne vještine obrade drva kako bi izradio zdjele, prodao ih i skupio novac za sebe. Međutim, predomislio se i ostavio san i mountain bike po strani, odlučivši svojim talentom pomoći drugima.

ARGUMENTI Obitelj sa samo jednim roditeljem u velikom je riziku od siromaštva

S kojim se izazovima nose jednoroditeljske obitelji i kako potaknuti sustav i društvo da im daju podršku kakva im je nužno potrebna govorili su gosti emisije izv. prof. dr. sc. Olja Družić Ljubotina sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu, dr. sc. Romana Galić, pročelnica zagrebačkog Gradskoga ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Nedjeljko Marković, predsjednik udruge Pragma.

Budimo poput djece!

Da bismo slijedili Krista, moramo biti stalno spremni ostaviti način na koji vidimo svijet ... „Pustite dječicu neka dođu k meni, ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje. Kažem vam, tko ne prihvati kraljevstvo Božje kao dijete, u nj neće ući njega. ”

Fra Vinko Brković: Ako ne naučite djecu borbi, neće se boriti ni za Kraljevstvo nebesko!

"Dopustite djetetu da padne, dopustite mu da se ozljedi, ali pokažite mu da ste tu kako bi mu zacijelili rane. Naučit će tako da je dopušteno pasti, ali da nakon toga mora ustati i krenuti prema cilju", poručuje fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, govoreći o važnosti igre u odgoju djece. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

1 2 3 9
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja