Budi dio naše mreže

Ključna riječ: djeca

SMJERNICE ZA RODITELJE Kako djecu informirati o koronavirusu

Poliklinika za zaštitu djece i mladih grada Zagreba pripremila je za roditelje dvije infografike s osnovnim smjernicama o tome kako djecu, s obzirom na njihovu dob, informirati o koronavirusu te kako najmanjima pomoći da shvate pravila. Njihove smjernice imaju za cilj pomoći roditeljima da se lakše snađu u novim životnim okolnostima s obzirom na suzbijanje koronavirusa.

Kada je pravo vrijeme da dijete počne samostalno moliti?

Što je molitva i koja je njezina važnost za vjernički život? Kako obiteljskom molitvom učvrstiti i produbiti odnose među supružnicima, ali i među djecom? Molitva s djecom ključan je korak u prenošenju vjeru, no u kojim su godinama djeca sposobna moliti sama?

Ne dajte da vam svijet ukrade radost očinstva!

''Zašto bi netko želio imati više od dvoje djece!?'' Pretpostavka je, uglavnom, da je treće dijete 'pogreška', da se 'dogodilo'. Hoću reći: Pa, dokazana je stvar da djeca smetaju, nije li? Zaboravite što svijet kaže i pročitajte tekst koji slijedi! Sve blagodati prođu, ali djeca su nagrada koja će trajati zauvijek!

Zašto bi se roditelji trebali što češće igrati sa svojom djecom?

Nedavno je papa Franjo, u susretu s roditeljima i djecom dječjeg dispanzera Svete Marte, rekao kako je važno i "sjajno" djeci pružiti "radost". "Roditelji, kada se znaju igrati s djecom, čine vrlo veliku stvar", istaknuo je Sveti Otac. Stoga bi djeca češće trebala čuti poziv "hajdemo se igrati" umjesto "idi se igrati".

Odgovor Hollywoodu: Djeca i snovi pripadaju zajedno!

Majka petero djece, Leah Darrow, suprotstavila se Hollywoodu i govoru glumice Michelle Williams o pobačaju te pozvala žene diljem svijeta da svjedoče o ljepoti života. ''Žene zaslužuju bolje od onoga što današnja kultura nudi!“, poručuje.

''Najteže'' pitanje ovoga Božića

''Lego kockice nisu bitne. Tvoja je obitelj bitna. Ne legići, ne igračke – tvoja obitelj!'', odlučno je odgovorio jedan od dječaka iz kluba ''Metro Atlanta Boys & Girls'' na pitanje koje mu je postavilo ''UP TV''.

Izrada božićnih ukrasa s djecom - vraćanje Isusa u središte Božića

Sa svim svijetlima, reklamama i poklonima, božićnim filmovima u kojima je tabu spomenuti Isusa, može biti teško prisjetiti se pravog razloga došašća i Božića, pogotovo za naše najmlađe. Jedan od načina kako možemo vratiti Isusa u središte Božića za našu djecu je upravo kroz izradu ukrasa – piše Ascension.

Roditelji pred razvodom zbog svog sukoba i obračuna ne vide i ne čuju potrebe i patnju djeteta

U sudskim procesima razvoda ako dođe do dogovora, sud poštuje dogovor, a u najkonfliktnijim situacijama omjer presuda je 60 – 40 u korist žena. Gleda se zaista tko je bolji roditelj, tko manje opterećuje dijete i najbolji interes djeteta, poručila je Tijana Kokić, sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu, jedna od sugovornica HKR-ova emisije 'Argumenti' urednice Diane Tikvić, u utorak, 12. studenoga, na temu konfliktnih razvoda u kojima djeca postaju 'oružje' u roditeljskim sukobima. Druge dvije sugovornice bile su: dr. Gordana Buljan Flander i psihologinja Ljubica Duspara.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja