Budi dio naše mreže

Ključna riječ: djeca

Budimo poput djece!

Da bismo slijedili Krista, moramo biti stalno spremni ostaviti način na koji vidimo svijet ... „Pustite dječicu neka dođu k meni, ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje. Kažem vam, tko ne prihvati kraljevstvo Božje kao dijete, u nj neće ući njega. ”

Fra Vinko Brković: Ako ne naučite djecu borbi, neće se boriti ni za Kraljevstvo nebesko!

"Dopustite djetetu da padne, dopustite mu da se ozljedi, ali pokažite mu da ste tu kako bi mu zacijelili rane. Naučit će tako da je dopušteno pasti, ali da nakon toga mora ustati i krenuti prema cilju", poručuje fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, govoreći o važnosti igre u odgoju djece. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

ARGENTINA Molitve za Papu od siromašnih četvrti do društvenih mreža

#FranciscoRezamosPorVos inicijativa je zajednica Curas Villeros i Francis Generation iz Argentine koje pozivaju na svakodnevnu molitvu Zdravomarije za dobar oporavak pape Franje. Mladi iz siromašnih četvrti Buenos Airesa također sudjeluju u inicijativi video zapisima objavljenim na društvenim mrežama.

Zaštitimo dječju nevinost!

Suvremena kultura, osobito ona vezana uz rodnu ideologiju, bez skrupula napada dječji svijet. Igrice i zabave koje se danas nude najmlađima ubijaju njihovu psihu, napadaju njihovu nevinost i žele oteti njihovu dušu. Možemo li uspješno obraniti svoju djecu od onoga što ih ugrožava?

Ove roditeljske lekcije naučio sam na teži način

Moramo naučiti opraštati roditeljima - i sebi - i pomoći svojoj djeci da čine isto. "Imam devetero djece u dobi od 8 do 28 godina i u jedinstvenoj sam poziciji učiti na pogreškama koje sam počinio sa starijom djecom te ih pokušati ih ispraviti s mlađom djecom." 

1 2 3 8
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja