Budi dio naše mreže

Ključna riječ: krscanska-sadasnjost

Listopadska akcija u KS-u: U znaku Gospine krunice

Zakoračili smo u listopad, mjesec posvećen Blaženoj Djevici Mariji, odnosno krunici Blažene Djevice Marije. Na samom početku mjeseca, 7. listopada, obilježili smo i blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice. U tom duhu i u molitvi, pratiti nas može i literatura nadahnuta marijanskom pobožnošću. Upravo stoga u knjižarama Kršćanske sadašnjosti do kraja listopada možete pronaći naslove marijanske tematike po 30 posto nižim cijenama. Osim toga popusta, Kršćanska sadašnjost podsjeća i na popust od 20 posto za studente KBF-a i FFRZ-a, na većinu svojih izdanja uz predočenje indexa.

Biti danas misionari u svijetu

Bez njega ne možemo ništa: Knjiga u kojoj je papa Franjo odgovorio što misije jesu i ono što misije nisu.

Ostvarite popust u KS-u na knjigu "Rabin razgovara s Isusom" Jacoba Neusnera

Svi korisnici aplikacije Hrvatske katoličke mreže u listopadu 2020. godine mogu ostvariti 30% popusta na knjigu "Rabin razgovara s Isusom" Jacoba Neusnera. Potrebno je besplatno instalirati aplikaciju na svoj pametni telefon, doći u bilo koju knjižaru Kršćanske sadašnjosti i na blagajni pokazati objavu.

Ostvarite popust u rujnu na knjigu "Novi ateizam" Michaela Poolea

Svi korisnici aplikacije Hrvatske katoličke mreže u rujnu 2020. godine mogu ostvariti 30% popusta na knjigu "Novi ateizam - Deset argumenata koji ne drže vodu" Michaela Poolea. Potrebno je besplatno instalirati aplikaciju na svoj pametni telefon, doći u bilo koju knjižaru Kršćanske sadašnjosti i na blagajni pokazati objavu. 

Uživajmo u darovima Božjim i darovima naše zemlje!

Središnji dio ljetnoga dvobroja kršćanske obiteljske revije Kana posvećen je brizi za očuvanjem zajedničkoga doma, s naglaskom na 5. obljetnicu enciklike pape Franje, Laudato si’. Brige za stvoreni svijet dotiče se i autor Đurica Pardon u tekstu vrlo intrigantnoga naslova Povjerenje Bogu, svojoj zemlji i čokoladni skakavci, baveći se zapravo temom hrane u Bibliji i danas, mudrošću uzgajanja, umijećem pripremanja, pouzdanja u svoju zemlju i Boga koji plodnost daje. Dio toga teksta donosimo u nastavku, a u cijelosti se može pročitati u tiskanom dvobroju revije Kana.

DR. PETER KREEFT: Tko je Bog, ja ili On?

Profesor filozofije i autor brojnih filozofskih i teoloških djela dr. Peter Kreeft u novom ljetnom dvobroju obiteljske revije Kane otkriva što je po njegovu mišljenju najkontroverznija stvar u društvu i Crkvi.

NOĆ KNJIGE 2020. U KS-u: Reci mi što čitaš!

Činjenica je da dobra, kvalitetna literatura, čak i na razini dječjega doživljaja, može biti sjajan izvor moralnog, intelektualnog i emocionalnog razvoja. Danas, kada je diljem svijeta preporuka – ostati doma – čitanje kao biblioterapija nameće se kao ideja u pravo vrijeme. Kršćanska sadašnjost stoga, u povodu Noći knjige, 23. travnja, izdvaja poseban popust za niz djela, uz akcije koje su već u tijeku.

Talijanski liječnik piše: Kada su bolesti pale s neba...

U posljednje vrijeme javljaju se mnoge rasprave o tome može li se koronavirus širiti preko pričesti, je li virus kazna ta grijehe? Unatoč pojednostavljivanju koje se često javlja, bilo u vidu potpunoga razdvajanja razloga za bolest od Božjega djelovanja pa do pretjeranoga pripisivanja svih bolesti isključivo duhovnim uzrocima ili Božjoj kazni, odgovor o razlogu bolesti i njezinim možebitnim nadnaravnim uzrocima nije ni jednoznačan ni jednostavan. Biblija u tom pogledu nudi mnogo spoznaja, a o tome što govori o medicini, piše talijanski liječnik Sterpellone u knjizi "Medicina u Bibliji".

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja