Budi dio naše mreže

Ključna riječ: petrinja

Okupirana Petrinja

Dana 21. rujna 1991. godine pala je Petrinja. Najveći grad koji je u ratu bio okupiran od strane agresora nakon Vukovara. Obrana sastavljena od domaćih branitelja, policije iz Zagreba te dijelova 1. i 2. brigade Zbora narodne garde slomljena je tri tjedna nakon početka napada na Petrinju. JNA i pobunjeni Srbi krvavo su naplatili pobjedu.

Nerazrušena ljepota Banovine - krenite u potragu za zadivljujućim prizorima

Potres je promijenio lice Banovine, no na njoj se, samo ako bolje pogledate, i dalje može nazrijeti ljepota koju joj je povijest ostavila u nasljeđe. Impresivni parkovi koji profinjenošću mogu konkurirati zagrebačkom Zrinjevcu, bajkovita rječica Petrinjčica koja vijuga Petrinjom ili pak gordi kaštel Zrinskih koji se nadmoćno ogleda na površini prekrasne Une - samo su neki od razloga da ove jeseni i zime pružite priliku Banovini i pogledate je drugim očima slijedeći mali vodič Interpretacijskog centra baštine Banovine.

Bogat program 3. Mladifesta u potresom stradaloj Petrinji

Objavljen je program 3. Mladifesta u Hrvatskoj koji će se održati u Petrinji od 27. do 29. kolovoza. Program se sastoji od svjedočanstava, kateheza, molitve, križnog puta i misnog slavlja. Tijekom cijelog trodnevnog programa će biti prilika za sakrament svete ispovijedi.

VLČ. ŠTINGL Mladifest Hrvatska bit će susret koji će zaliječiti rane našega grada

Marijina Legija iz Petrinje u suradnji sa Sisačkom biskupijom organizira treći Mladifest u Hrvatskoj koji će se održati od 27. do 29. kolovoza ove godine, po uzoru na Mladifest u Međugorju. O samom programu i organizaciji govorili su vlč. Marijan Štingl, povjerenik za pastoral mladih Sisačke biskupije i Darija Marjanović, vjeroučiteljica, u HKR-ovoj emisiji Aktualno.

Propovijed kardinala Kuharića koja je probudila savjest mnogih!

Prije točno trideset godina zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić u Petrinji je, na blagdan sv. Lovre, zaštitnika toga grada, izrekao propovijed koja je snažno utjecala na sve hrvatske branitelje, ali i na sav narod. Govorio je o načelima i opraštanju. Ovdje izdvajamo najsnažniji dio:

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja